Pentru zona

    De ce betonul armat este considerat cea mai bună pardoseală industrială?

    Microcimentul, podelele epoxidice și alte tipuri de pardoseli industriale nu mai sunt rezervate doar fabricilor și halelor, ele sunt din ce în ce mai folosite în clădiri rezidențiale și utilitare. Betonul armat este, de asemenea, unul dintre ele. Utilizarea sa este din ce în ce mai largă și mulți îl consideră cea mai ideală ppardoseală industrială. De ce - aflați mai jos.
    Articol de specialitate
    pardoseală elikopterizată
    Avem 507 executanți pentru domeniul Pardoseala epoxidica, industriala:

    Când vine vorba de alegerea materialelor de construcție, prioritatea este să le găsim pe cele care au cel mai bun raport preț-calitate. Astfel de materiale includ cu siguranță betonul armat. Datorită proprietăților sale, betonul armat este una dintre cele mai utilizate pardoseli industriale din lume.

    Datorită durabilității sale, betonul armat este unul dintre cele mai utilizate pardoseli în clădirile industriale și comerciale și este din ce în ce mai folosit în zonele rezidențiale, atât pentru acoperirea pardoselei de interior, cât și de exterior.

    Cum se face betonul armat?

    Betonul armat este produs prin adăugarea unui amestec de granule de fier pe o suprafață betonată încă umedă și proaspătă. Pudra de fier conține granule de oțel inoxidabil sau granule de corindon sau cuarț (minerale de înaltă rezistență). Aceste materiale sunt folosite pentru stropire, deoarece nu se oxidează la contactul cu apa și aerul. Prin urmare, producerea betonului armat presupune stropirea de granule fine pe suprafața betonului proaspăt turnat. În funcție de cerințe, granulatul se stropește în una sau două etape. Betonul este presărat cu aproximativ 4 kilograme de granule pe mp de suprafață.

    betonare

    Primul strat de stropire este presat pe suprafața betonului și apoi, dacă este necesar, se aplică un al doilea strat.

    După ce granulatul este stropit, suprafața betonului este finisată prin elicopterizare până se obține o suprafață complet plană și netedă. Urmează apoi impregnarea suprafeței, care previne apariția microfisurilor pe beton, dar creează și rezistență la uleiuri și lubrifianți.

    Betonul armat este de fapt o suprafață de beton care este stropită și șlefuită în timpul procesului de finisare.

    Suprafețele de beton care sunt armate în felul acesta sunt mai ușor de întreținut și au o durată de viață semnificativ mai lungă. Betonul armat este rezistent la schimbările de temperatură, îngheț, umiditate și apă.

    Betonul armat a fost de fapt creat în zonele reci, unde din cauza temperaturilor scăzute betonul s-a întărit. Pe beton au fost adăugate pilituri obișnuite de oțel pentru a preveni fisurarea stratului său de suprafață. Cu toate acestea, dezavantajul său a fost oxidarea, motiv pentru care nu a funcționat bine în contact cu aerul și apa. Prin urmare, au început să folosească alte materiale. Datorită proprietăților sale bune, betonul s-a răspândit, devenind una dintre cele mai frecvente pardoseli.

    beton hala industriala

    Acest tip de pardoseală nu poate fi realizat ulterior, ci doar în timpul lucrărilor de construcție grele. Este potrivit aâat pentru suprafețe interioare cât și exterioare. Cât de gros trebuie să fie betonul armat va depinde de scopul în sine. Dacă se folosește în clădirile de locuit este suficientă grosimea de aproximativ 5-10 centimetri, în timp ce pentru zonele cu frecvență mai mare, unde este nevoie de capacitate portantă și rezistență mai mare, va fi nevoie de o grosime dublă, aproximativ 10-20 de centimetri.

    La betonul armat, pulberea de fier trebuie să fie complet presată în baza de beton.

    Este important ca după aceste lucrări, îmbinările dilatației să fie tăiate la aproximativ 4 până la 5 metri, care sunt umplute cu chit elastic după uscare.

    finisare beton

    Pentru a atinge calitatea maximă a betonului armat, precum și a aspectului estetic, producția acestuia trebuie lăsată în seama experților.

    Căutați meșteri cărora le-ați încredința producția de beton armat? Trimiteți o cerere profesioniștilor din zona dumneavoastră în pardoseli industriale cu experiență și bine cotați  - gratuit și fără obligații!

    Acum că am aflat cum se fabrică betonul, descoperim care sunt avantajele acestuia în comparație cu betonul standard și alte pardosele industriale, cât costă fabricarea acestuia și de ce betonul este din ce în ce mai popular în clădirile rezidențiale.

    Care sunt avantajele betonului armat?

    Când se compară betonul armat și alte pardoseli industriale, există numeroase avantaje pe care le are această pardoseală.

    Primul avantaj și cel de bază al betonului armat este rezistența mecanică. Betonul armat este o pardoseală industrială (și poate fi văzută mai des și în zonele rezidențiale) care este extrem de rezistentă la zgârieturi, uzură și alte daune. Rezistă bine sarcinile punctuale și are o rezistență bună la presiune. Tratamentul final al betonului armat i îl face extrem de rezistent la acțiunea agresivă a lubrifianților și uleiurilor, precum și la diferite substanțe chimice. Tolerează perfect atât temperaturile extrem de scăzute, cât și cele ridicate.

    Betonul armat este semnificativ mai durabil decât betonul clasic. Este mai rezistent la îngheț, temperaturi scăzute și acțiunea sării în timpul iernii. Crăpăturile sunt prevenite.

    crapatura in beton

    Este o alegere ideală acolo unde sunt așteptate sarcini mai mari, precum și acolo unde este necesar ca pardoseala să aibă abateri orizontale minime (să fie plană). Este rezistent la apă și ușor de întreținut deoarece nu se decojește și prăfuiește.

    Prin adăugarea de granulat, durata de viață a suprafeței de beton este prelungită semnificativ.

    În comparație cu pardoselile epoxidice, acestea sunt semnificativ mai rezistente și au o viteză de montare mai mare. Până la 500 mp de beton pot fi realizate într-o zi fără probleme.

    La popularitatea betonului armat, pe lângă caracteristicile sale mecanice excelente, a contribuit și prețul său accesibil. Betonul armat este una dintre cele mai ieftine pardoseli industriale. Prețul betonului armat depinde de metru pătrat, grosime, cerințe speciale și antreprenor, dar se poate spune că este în jur de 15 EURO/mp (material și manoperă).

    Dacă vorbim despre defecte, acestea vor apărea numai în cazul montării necorespunzătoare. Atunci când aerul nu este stors suficient în timpul aplicării, poate duce la rugină și slăbirea materialului în sine. Orice neregulă majoră necesită aplicarea unui nou strat, creând astfel o cheltuială inutilă.

    Cu toate acestea, podeaua epoxidică are un avantaj față de betonul armat - poate fi lucrată mai târziu, pe o bază sau șapă de beton gata făcută. Este important doar ca acesta să fie izolat de umiditate. Am spus deja că betonul armat nu poate fi realizat ulterior sau mai târziu, ci doar în timpul lucrărilor de construcție.

    Betonul armat este din ce în ce mai popular în zonele rezidențiale

    Această pardoseală nu mai este rară nici măcar în casele particulare. Se foloseste pentru suprafete exterioare, garaje, iar pentru că se pot obține diferite culori prin aplicarea diferitelor granule (nu neaparat gri precum betonul clasic), această pardoseală durabilă îndeplinește și cerințele estetice.  indeplineste 

    betonare

    Betonul armat este folosit în parcări, ateliere, depozite și garaje, dar din ce în ce mai mult și în clădirile rezidențiale.

    Pe lângă microciment, betonul armat este pardoseală industrială cel mai des folosită în interior. Este potrivit în special pentru stilul industrial din ce în ce mai popular al decorațiunilor interioare.

    Fiind creat prin turnarea unei suprafețe de beton, nu există rosturi, rezultând o suprafață monolitică care pare vizual mai mare.

    Pe bună dreptate se poate spune că betonul armat este unul dintre materialele cheie în industria construcțiilor moderne.

    Răspunsul la întrebarea din titlu - de ce betonul armat este considerat cea mai bună pardoseală industrială - este: pentru că este unul dintre puținele materiale în care calitatea înaltă și un preț accesibil merg mână în mână. Aparține celor mai ieftine pardoseli industriale cu caracteristici mecanice excelente.

    Cele mai ieftine și cele mai bune nu merg împreună, doar în ​​cazul betonului armat.
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Avem 507 executanți pentru domeniul Pardoseala epoxidica, industriala:

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pardoseala epoxidica, industriala?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 507 executanți pentru domeniul Pardoseala epoxidica, industriala:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane
    Ajutor

    Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?

    Cereri: +40 31 229 8485
    Firme: +40 31 630 4864