Pentru zona

    Cele mai comune concepții greșite despre parchetul laminat

    Laminatul este una dintre cele mai populare opțiuni de pardoseală datorită prețului său accesibil, a montării ușoare și a multitudinii de culori și modele de pe piață. Cu toate acestea, există numeroase concepții greșite despre parchetul laminat care pot influența decizia de a cumpăra și monta această pardoseală. Care sunt cele mai comune concepții greșite și mituri despre parchetul laminat? Le vom clarifica mai jos și vom oferi informații exacte despre această pardoseală.
    Articol de specialitate
    montaj parchet laminat
    Avem 1245 executanți pentru domeniul Parchet laminat:

    Mai multe despre laminat

    Laminatul este un tip de pardoseală compozită în care majoritatea este lemn - în medie 80-90%. Cel mai des este alcătuit din patru straturi care sunt legate între ele la presiune ridicată. Primul strat superior este cel pe care mergem. Oferă rezistență la uzură și pete, și are rol protector. Este o folie transparentă înmuiată în rășină. Este posibil să imprimați linii decorative pe acest strat care este aplicat pe un strat decorativ care conferă laminatului un aspect estetic. Tocmai acestui strat îi acordăm cea mai mare atenție atunci când cumpărăm laminatul.

    Stratul decorativ al laminatului include o folie cu un model specific. Design-urile devin din ce în ce mai avansate odată cu dezvoltarea producției de laminat.

    Laminatul este de obicei realizat într-un model care imită lemnul, dar poate imita și alte materiale precum piatra, marmura și granitul.

    modele de parchet laminat

    Următorul strat este de fapt miezul laminatului. Acesta este, de asemenea, cel mai rezistent strat de laminat din lemn. Cele mai utilizate sunt plăcile HDF - plăci de fibre de mare densitate. Acest strat oferă laminatului rezistență la presiune. Și în cele din urmă, stratul de pe partea inferioară a stratului de bază. El previne deformarea laminatului din cauza umezelii.

    Este important de evidențiat un alt strat – pâsla. Este un strat subțire care se așează între suport (când laminatul este așezat pe șapă de beton sau ciment) și laminat. Reprezintă o barieră care împiedică pătrunderea umezelii din substrat în laminat. Pâsla acționează și ca un fel de barieră fonică, absorbind sunetul atunci când mergeți pe laminat, ceea ce este deosebit de important în apartamente. În plus, acest strat subțire nivelează și substratul. Cu toate acestea, cu ajutorul pâslei, denivelările de până la 2 mm pot fi nivelate.

    Laminatul ca pardoseală are numeroase calități. Primul este un preț mai accesibil în comparație cu parchetul din lemn natural. Cât de mult va costa parchetul laminat va depinde, în primul rând, de calitatea și textura laminatului, de pregătirea substratului și de furnizorul de servicii. Costul achiziționării și montării parchetului laminat folosind sistemul „click”, inclusiv materialul, variază între 10 și 15 EURO/mp.

    Această pardoseală poate fi găsită de obicei în grosimi de 7, 8, 10 și 12 mm. De asemenea, înainte de a cumpăra laminat, pe lângă grosimea acestuia, verificați clasa acestuia.

    Un alt avantaj important al laminatului este montarea sa ușoară. Laminatul este montat de obicei ca pardoseală plutitoare, cu un sistem „clic” pentru conectarea scândurilor, fără lipire. Cu toate acestea, la fel ca și în cazul altor acoperiri de pardoseală, substratul trebuie să fie plat, curat și uscat. Dacă substratul nu este pregătit corespunzător, acest strat de pardoseală se va deteriora. Plăcilepot slăbi și se scufundă. Prin urmare, este necesar să angajați profesioniști calificați pentru a monta parchetul laminat.

    montaj laminat

     

    Căutați i pe cineva căruia să-i încredințțați  achiziționarea și montarea parchetului laminat? Trimiteți o cerere către montatorii de laminat cu experiență și bine cotați  din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    Specific laminatului este că trebuie să se aclimatizeze sau să se obișnuiască cu condițiile încăperii, înainte de montare. Laminatul trebuie lăsat să stea cel puțin două zile în încăperea în care va fi montat.

    De asemenea, laminatul are o stabilitate dimensională mai mare decât parchetul. Cu toate acestea, deoarece este fabricat în mare parte din lemn, nici laminatul și nici parchetul nu sunt recomandate pentru utilizare în încăperi umede. Excepție este laminatul impermeabil.

    Cu toate acestea, laminatul are numeroase dezavantaje în comparație cu parchetul. Are o durată de viață mai scurtă, în jur de 15, 20 de ani. Nu poate fi reparat ca parchetul, care poate fi prelungit prin rindeluire, lăcuire sau ungere. Laminatul este mai puțin rezistent la influențele mecanice decât parchetul. De asemenea, pentru mulți, laminatul nu poate înlocui căldura și naturalețea parchetului. Cu toate acestea, astăzi, datorită progreselor în producția de laminat, modelele de pe acesta devin complet realiste.

    Mulți oameni se află într-o dilemă când vine vorba de achiziționarea de parchet laminat. Există numeroase concepții greșite legate de această pardoseală specială. Vom evidenția câteva dintre ele:

    Laminatul este doar o soluție temporară

    Durabilitatea parchetului laminat va depinde de calitatea, montarea și întreținerea acestuia. Dacă optați  pentru laminat de calitate superioară și îl folosiți corect (ștergându-l imediat cândse varsă apa, de exemplu), acesta poate rezista peste 20 de ani. Deși laminatul nu este la fel de durabil ca parchetul, nu este doar o soluție temporară.

    curatare parchet laminat

    Este clar că parchetul poate rezista generații, iar cel de calitate poate rezista peste 50 de ani, cu toate acestea, parchetul este și el semnificativ mai scump decât laminatul. Prețul parchetului de 1,4 cm grosime este de aproximativ 26 EURO/mp. Deci, la compararea prețurilor, se poate spune că laminatul are un raport calitate-preț excelent.

    Este deosebit de important ca substratul pentru laminat să fie bine pregătit. Dacă un meșter profesionist pregătește substratul și montează calitativ parchetul laminat, această pardoseală va fi stabilă fără ca plăcile să se scufunde sau să se desfacă.

    Laminatul, la fel ca parchetul, este o soluție durabilă care vă poate servi peste 20 de ani.

    Laminatul nu poate fi combinat cu încălzirea în pardoseală

    Un alt mit spune că parchetul laminat nu este compatibil cu încălzirea în pardoseală. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Atunci când achiziționați acest tip de pardoseală, este necesar să o căutați pe cea care indică faptul că poate fi montată în combinație cu încălzirea în pardoseală. Mai mult, un număr mare de laminate moderne sunt concepute special pentru a fi utilizate cu sisteme de încălzire în pardoseală.

    laminat incalzire in pardoseala

    Laminatul este de fapt o soluție mai bună decât parchetul când vine vorba de încălzirea în pardoseală. Totuși, în acest caz, este obligatoriu să montați laminatul folosind sistemul „click”, adică ca o pardoseală „plutitoare”. Acest lucru previne stresul termic.

    Laminatul face zgomot când se merge pe el

    Această problemă a apărut la modelele laminate mai vechi, unde s-a auzit un zgomot la mers. Laminatele din ziua de azi sunt echipate cu straturi de izolare fonică care reduc semnificativ nivelul de zgomot. Acesta este sentimentul despre care am vorbit mai sus. De asemenea, această problemă este prevenită prin montarea corectă a parchetului laminat.

    Nivelul de zgomot pe care îl va produce parchetul laminat depinde în mare măsură de calitatea montării acestuia. Dacă este montat prost, laminatul poate face zgomot.

    Deci, dacă laminatul este montat profesional, nu vor fi probleme. Acustica parchetului laminat poate depinde și de grosimea acesteia. Dacă laminatul este mai gros, acustica lui va fi mai asemănătoare cu parchetul.

    laminat

    Laminatul nu poate fi reparat

    Unul dintre cele mai mari avantaje ale parchetului față de laminat este că poate fi reparat – rindeluit, uns sau lăcuit, ceea ce îi redă „vechea strălucire”. Acest lucru nu este posibil cu laminat deoarece stratul decorativ de suprafață ar fi îndepărtat, iar laminatul ar fi distrus definitiv.

    Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că repararea laminatului nu este posibilă. Zgârieturile minore pot fi reparate cu ușurință cu chituri speciale care se găsesc în atelierele de vopsitorie mai bine echipate. Este necesar să alegeți nuanța cea mai apropiată de laminat și să aplicați acest produs la deteriorarea minoră, apoi lustruiți suprafața laminată cu o cârpă. Deteriorările nu vor mai fi vizibile, mai ales la laminatele cu o textură pronunțată a lemnului.

    Deteriorările mai profunde pot fi, de asemenea, reparate, iar meșterii folosesc un fier de lipit în acest scop. Dacă o scândură laminată este atât de deteriorată încât nu poate fi reparată, este posibil să o înlocuiți fără a ridica întreaga pardoseală, bineînțeles, cu condiția ca aceasta să fie instalată cu un sistem „click”.

    Cu toate acestea, înainte ca placa de laminat să fie îndepărtată, este necesar să găsiți un înlocuitor identic. Puteți lăsa oricând câteva scânduri de rezervă undeva atunci când cumpărați și montați parchet laminat, în cazul în care veți avea vreodată nevoie de ele în acest scop. Un principiu similar se practică și cu gresia.

    O altă concepție greșită comună este că, dacă laminatul este deteriorat, acesta trebuie înlocuit complet. Laminatul poate fi parțial reparat.

    placi de parchet laminat

    Laminatul se deteriorează ușor și este de proastă calitate

    O altă concepție greșită legată de această acoperire de pardoseală. Când laminatul este montat calitativ, uneori este mult mai greu de deteriorat decât parchetul.

    Laminatul este o pardoseală rezistentă, datorită straturilor sale. Are un strat de rezistență la impact, zgârieturi și pete. Desigur, piesele de mobilier grele și voluminoase, obiectele ascuțite și întreținerea inadecvată pot provoca daune, ca și în cazul altor acoperiri de pardoseală. Dacă utilizați tampoane de protecție pentru mobilier (în special pentru un scaun cu rotile), ștergeți imediat lichidele vărsate și nu vă plimbați frecvent în pantofi, introducând astfel particule abrazive în tălpi, laminatul dumneavoastră va rezista ani de zile fără deteriorare vizibilă.

    Modelele moderne de parchet laminat sunt mult mai rezistente decât cred mulți oameni.

    Laminatul are aspect „ieftin”

    Astăzi, tehnologia de producție a laminatului a avansat atât de mult încât, la prima vedere, este dificil să distingem laminatul de lemnul real. Stratul decorativ de laminat poate imita diferite tipuri de lemn ca textură și culoare, precum și alte materiale precum piatra și betonul, ceea ce este excelent pentru interioare în stil industrial. Prin urmare, estetica parchetului laminat nu mai este pusă la îndoială ca înainte.

    Modelele de pe laminat devin complet realiste.

    laminat interior

    Laminatul nu poate fi folosit în baie

    Acest mit este doar parțial adevărat.

    Laminatul este fabricat în mare parte din lemn și este bine cunoscut faptul că lemnul se deformează sub influența apei, de aceea pardoseala din lemn nu este recomandată în încăperile umede precum băi și bucătării.

    Pe piață se găsește însă laminat impermeabil care pot fi montat în baie fără probleme, ba chiar sunt destinate încăperilor umede. Partea frontală a acestora este acoperită cu un strat care împiedică absorbția umidității. De asemenea, conțin aditivi antifungici care previn formarea și răspândirea mucegaiului. În plus, aceste laminate au garnituri de cauciuc care împiedică trecerea apei prin plăcile laminate și să provoace daune.

    Cu toate acestea, este important de subliniat că numai laminatul rezistent la apă poate fi montat în baie, iar cel rezistent la umiditate nu este potrivit. Laminatul rezistent la umiditate este o alegere mai bună pentru bucătării.

    laminat baie

    Laminatul este același „lucru” ca și parchetul

    Cu toate acestea, laminatul nu este același lucru cu parchetul și există diferențe semnificative între ele. Compoziția și proprietățile lor sunt diferite. Laminatul este o alternativă mai accesibilă la parchet, dar pentru mulți nu oferă aceeași senzație naturală ca această podea din lemn.

    De asemenea, repararea parchetului îi prelungește durata de viață, ceea ce nu este posibil cu laminatul, deși deteriorarea poate fi reparată. Parchetul este, de asemenea, o pardoseală mai durabilă, care nu se schimbă de la o generație la alta.

    Totuși, v-ați hotărât pentru parchet și căutați pe cineva căruia să-i încredințați achiziționarea și montarea parchetului? Trimiteți o cerere către montatorii de parchet cu experiență și bine cotați din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    De ce să folosiți Daibau pentru a găsi un antreprenor bun?

    Daibau este o platformă și o comunitate lider în construcții, cu peste 110.400 de utilizatori care au oferit deja peste 30.300 de comentarii despre experiențele lor cu antreprenori și ofertanți. Este cel mai simplu mod de a găsi antreprenori sau furnizori de servicii buni. Încercați-ne și trimiteți o cerere gratuită.

     

    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Avem 1245 executanți pentru domeniul Parchet laminat:

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Parchet laminat?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 1245 executanți pentru domeniul Parchet laminat:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane
    Ajutor

    Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?

    Cereri: +40 31 229 8485
    Firme: +40 31 630 4864