Pentru zona

    Garduri din panouri și stâlpi

    Articolul a fost citit chiar de 2125+ utilizatori
    Gardurile din panouri sunt o soluție ideală atunci când este necesar să se împrejmuiască sau să se protejeze o zonă mai mare. Acestea pot fi găsite în toate magazinele specializate în vânzarea de echipamente de grădină mai bine aprovizionate. Gardurile din panouri sunt cele mai frecvent utilizate. Funcția lor este aceea de a proteja împrejurimile unui imobil sau câmpuri și livezi. Aceste garduri sunt formate din stâlpi și panouri de gard. De asemenea, gardurile din panouri ne protejează bine împotriva privirilor indiscrete ale vecinilor și trecătorilor, apărându-ne și de eventuali tâlhari.
    Articol de specialitate 2125
    gard din panouri
    Avem 193 executanți pentru domeniul Panouri gard:

    1. Gard de curte sau din panouri

    Gardurile separă parcelele de proprietățile învecinate și de stradă și, în același timp, asigură protecție casei și membrilor. Gardurile de curte sunt o protecție în două sensuri - de exemplu, nu permit copiilor mici și animalelor de companie să ajungă pe drum și, de asemenea, împiedică intrarea persoanelor necunoscute și a animalelor domestice sau a altor animale pe proprietatea dumneavoastră. Dacă locuiți în apropierea unei păduri sau în locuri mai îndepărtate, un gard este esențial pentru a vă proteja împotriva vieții sălbatice care pot distruge culturile, grădinile și livezile.

    Indiferent de tipul pe care îl alegeți, gardurile de curte trebuie să fie de înaltă calitate, deoarece vor fi expuse în permanență tuturor condițiilor meteorologice. Gardurile pot avea un design sau o manoperă unică, ceea ce înseamnă că veți înșuruba singuri fiecare scândură sau o veți asambla din pietre stivuite. Cu toate acestea, dacă doriți să simplificați totul, puteți cumpăra oricând unul gata făcut. Există două posibilități. Gardul de curte poate fi construit parțial, ceea ce înseamnă că stâlpii sunt din beton sau piatră, iar între ei se află o umplutură care este produs de fabrică sau realizată pe loc. Cele mai comune garduri sunt din panouri; sunt complet modulare și constă din mai multe module, care sunt foarte ușor de combinat și conectat în întregime la fața locului.

    2. Garduri cu panouri

    2.1. Gard cu panouri din lemn sau metal

    Gardurile din panouri sunt realizate din diferite materiale. Printre acestea, cele mai des întâlnite sunt cele din lemn și metal, sârmă plastifiată sau zincată, adică plasă. Sunt disponibile într-o varietate de culori, deși oamenii optează cel mai adesea pentru cele neutre precum gri, maro sau verde. Înălțimile gardurilor din panouri sunt standard: de la 60 cm până la 250 cm. Gardul din panouri este cel mai comun gard de curte, deoarece este un sistem ușor de montat și nu necesită cunoștințe sau abilități anterioare speciale. Întrucât este un sistem modular și prefabricat cu panouri, gardul din panouri se numără printre cele mai ieftine variante.

    3. Panouri pentru gard

    Un gard cu panouri este de fapt realizat din panouri solide sau perforate, adică plasă de sârmă în formă de patrulater. Panourile solide sunt de obicei din lemn, pe când cele goale sunt din metal, adică fire metalice, sudate sau înșurubate. Dacă doriți un gard unic, atunci nu luați unul din panouri, deoarece este universal, modular și nu permite nicio modificare. Toate panourile pentru gard sunt la fel.

    4. Montarea panourilor și stâlpilor de gard

    Montarea unui gard din panouri este foarte simplă și rapidă. Puteți monta singuri gardul din panouri sau puteți angaja un meșter. Panourile sunt înșurubate sau sudate pe grinzi, balustrade sau stâlpi. Trebuie să fie îngropate adânc și suficient de ferm, pentru că altfel orice vânt mai puternic le-ar putea răsturna și distruge întregul gard. Tocmai pentru că este atât de ușor de montat, gardul din panouri este cel mai des întâlnit în regiunea noastră.

    Gardul se montează prin sudura sau înșurubarea panourilor pe ambele părți de stâlpi sau grinzi. Stâlpii de gard trebuie să fie ficși și puternici pentru a asigura stabilitatea panourilor la fel de mult ca și gardul în sine. Grinzile pot fi fixate la sol, deși este mult mai ușor și mai rapid dacă există parapete sau scarpi din beton. Stâlpii gardului trebuie să fie suficient de adânci în pământ pentru a susține greutatea panourilor și a asigura rezistența gardului.

     Cel mai comun tip de gard de curte este un gard cu panouri metalice
    Cel mai comun tip de gard de curte este un gard cu panouri metalice

    5. Garduri din panouri - avantaje si dezavantaje

    5.1. Avantajele gardurilor cu panouri

    Cele mai mari avantaje ale gardului cu panouri sunt cu siguranță montarea rapidă și prețul bun. Dacă optați pentru placi metalice galvanizate sau placate cu plastic, întreținerea acestora va fi foarte ușoară. Un gard din panouri realizat dintr-un astfel de material va rezista ani de zile. Gardurile cu panouri pot fi montate pe aproape orice teren. În cazul deteriorării panourilor individuale, acestea pot fi înlocuite cu altele noi, în timp ce restul gardului rămâne la fel.

    5.2. Dezavantajele gardului cu panouri

    Datorită uniformității și modularității sistemului, gardurile din plăci metalice sunt lipsite de originalitate - toate arată la fel. Gardurile din panouri din lemn arată puțin diferit, dar trebuie să le acceptați așa cum sunt, pentru că nu pot fi schimbate ulterior.

    6. Garduri cu panouri din lemn

    Gardul de panouri din lemn constituie o protecție excelentă împotriva privirilor nedorite ale vecinilor și, în același timp, este plăcut la vedere și durabil. Gardurile din panouri din lemn sunt realizate din stâlpi și panouri intermediare din lemn. Panourile de gard pot fi avea diferite forme și modele: pline, lamelate sau cu plasă. Gardurile din lemn sunt potrivite pentru împrejmuirea grădinilor, a caselor și curților, precum și pentru parcuri, școli, grădinițe și alte zone publice.

    Un gard din panouri din lemn este aproape întotdeauna unic
    Un gard din panouri din lemn este aproape întotdeauna unic

    7. Garduri panouri – preț

    Care este prețul unui gard din panouri? Prețurile unui metru de gard din panouri diferă în funcție de înălțimea panourilor și de materialul din care acestea sunt fabricate. Pentru montarea unui panou de gard veți plăti începând de la 63 RON/m. Un gard din panouri cu înălțimea de 1,23 m costă în jur de 117 RON/m, incluzând montarea, iar un gard din panouri cu înălțimea de 2,0 m costă aproximativ 146 RON/m, incluzând montarea.

    Dacă decideți să montați un gard din panouri, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și furnizorii și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2125
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Panouri gard?

    Avem 193 executanți pentru domeniul Panouri gard:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 193 executanți pentru domeniul Panouri gard
    8.9
    0

    ATLAS INTERVOLT SERV SRL


    8.9
    0

    GARDURIMD SRL


    10
    1

    TEODORA & ANASTASIA CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    VAVVOR SOLUTIONS SRL