Pentru zona
    Renovarea unui apartament este un proces interesant, dar și provocator. În felul acesta vă adaptați spațiul de locuit la nevoile și stilul dvs. personal, îmbunătățindu-i funcționalitatea. Renovarea unui apartament poate implica sarcini mai puțin solicitante, cum ar fi vopsirea, înlocuirea mobilierului, instalarea de noi corpuri de iluminat sau o transformare completă a locuinței. Mai jos, cercetăm cele trei tipuri de renovare a apartamentelor și ce implică acestea.
    Articol de specialitate
    renovare apartament
    Avem 1853 executanți pentru domeniul Renovare apartament:

    De ce se face renovarea apartamentului?

    Renovarea unui apartament se face în general cu scopul vânzării/închirierii sau după cumpărarea unei proprietăți; atunci când există multiple probleme care perturbă confortul locuirii, precum cele cu instalații sanitare și electrice, sau când pur și simplu dorim să „împrospătăm” aspectul apartamentului nostru.

    Înainte de renovarea apartamentului, este important să definiți ce doriți să obțineți; care sunt nevoile și dorințele dvs. și ale altor membri ai gospodăriei; ce probleme trebuie rezolvate; ce lucruri sunt prioritare; dacă veți avea noi membri ai gospodăriei în viitor; ce stil de amenajare doriți să obțineți. În plus, este o evaluare precisă a stării actuale a apartamentului.

    Renovarea apartamentului poate include o gamă largă de sarcini, în funcție de tipul de renovare, de starea apartamentului și de dorințele proprietarului.

    Indiferent de ce tip de renovare, menționat mai jos,  vă veți decide, va fi necesară o planificare în avans și o consultare cu experți. Cât vă va costa asta? Dacă doriți ajutorul unui arhitect în timpul renovării, vă va costa în plus 15 EURO/mp. Când vine vorba de un apartament mai mic, poate chiar mai puțin, dar privind costurile totale, acea sumă este incomparabilă cu câștigul, din punct de vedere al rezultatului estetic și vizual, și al timpului și nervilor pe care îi veți economisi.

    planul renovarii apartamentului

    Renovarea apartamentului în sine va depinde de lucrările care sunt incluse, de calitatea materialelor folosite și de ce antreprenori sunt angajați. Costul unei renovări complete: demolarea pereților despărțitori sau montarea pereților noi, înlocuirea instalațiilor electrice, montarea unui nou sistem de încălzire, precum și montarea gips-cartonului, montarea parchetului și gresie, și vopsit, poate costa între 250 și 500 EURO/mp.

    Căutați firme cărora să le încredințați renovarea apartamentului? Trimiteți o cerere antreprenorilor cu experiență și bine cotați din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    3 tipuri de renovări ale apartamentelor

    Tipul de renovare a apartamentului pe care îl alegeți va depinde de prioritățile dumneavoastră, de starea actuală a apartamentului și de bugetul disponibil. Care este scopul renovării - creșterea funcționalității, împrospătarea spațiului sau transformarea completă? Dacă apartamentul este mai nou, poate că va fi suficientă doar o renovare de cosmetizare, în timp ce apartamentele mai vechi care nu au fost renovate de multă vreme pot necesita modificări complete. În ceea ce privește partea materială, este clar că o renovare „cosmetică” care include lucrări de suprafață va fi cea mai accesibilă, în timp ce o renovare completă a apartamentului va fi mult mai costisitoare.

    renovare adaptare apartament

    Așa cum am spus, renovarea apartamentului include o gamă largă de lucrări, printre care: demontarea gresiei și obiectelor sanitare vechi, îndepărtarea mobilierului vechi, pregătirea suprafețelor de podea și pereți, montarea de pardoseli noi sau rindeluirea parchetului, tencuiala, repararea umezelii, montarea de noi tapetări sau zugrăvitul ; înlocuirea sau repararea instalațiilor sanitare și electrice, montarea sistemelor noi de încălzire, montarea obiectelor sanitare noi, montarea elementelor de bucătărie și a electrocasnicelor incorporabile, hidroizolații băii, înlocuirea sau repararea tânplăriei, montarea mobilierului și iluminatului nou, montajul sistemelor inteligentă în casă

    Există 3 tipuri de bază de renovare a apartamentelor:

    1. Renovarea de suprafață a apartamentului - aceasta este o renovare fără lucrări majore de construcție. De obicei durează doar câteva zile. Implică intervenții minore care împrospătează aspectul apartamentului în scurt timp. Lucrările de cosmetică includ vopsirea, montarea de parchet, laminat, pardoseli din vinil sau pardoseli textile, rindeluirea parchetului, ungerea sau lăcuirea parchetului, instalarea corpurilor de iluminat, prize noi, înlocuirea draperiilor, obiectelor decorative sau a pieselor mai mici de mobilier și instalarea jaluzelelor precum rulourile. .

    Este important de subliniat că renovările cosmetice nu rezolvă probleme funcționale mai profunde, cum ar fi instalațiile uzate.

    Renovarea cosmetică a apartamentului se bazează pe estetică și pe modificări minore. Este mai accesibilă decât celelalte două tipuri de renovare.

    zugravit

    Scopul renovării cosmetice este de a face spațiul mai placut. Este potrivit pentru cei care doresc să facă schimbări în casa lor cu costuri și efort minim.

    2. Renovarea funcțională  a apartamentului – spre deosebire de renovarea cosmetică a apartamentului, cea funcțională  are ca scop rezolvarea problemelor tehnice și structurale din apartament. Renovarea funcțională se face  în apartamentele vechi unde instalațiile sanitare sunt uzate, mucegaiul s-a răspândit pe pereți, ferestrele și ușile sunt greu de deschis și închis.

    Renovarea funcțională a apartamentului necesită mai mult timp și bani, dar problemele se rezolvă pe termen lung. Ce lucrări sunt incluse în renovarea funcțională a unui apartament? Înlocuirea sau repararea instalaților sanitare și electrice, adăugarea prizei, înlocuirea sau repararea ferestrelor și ușilor, adaptarea bucătăriei și renovarea temeinică a băii, montarea sistemelor de aer condiționat sau ventilație, lipirea faianței și gresiei, înlocuirea obiectelor sanitare.

    montaj gresie si faianta

    Renovarea funcțională a apartamentului presupune lucrări care îmbunătățesc funcționalitatea spațiului, nu doar aspectele de natură estetică.

    În acest fel, apartamentul se adaptează la noile nevoi și cerințe, se îmbunătățește eficiența energetică și se sporește confortul locuirii. De asemenea, crește valoarea proprietății pe termen lung.

    Și la final:

    3. Renovarea completă a apartamentului – presupune schimbarea completă a spațiului, înlocuirea tuturor instalațiilor, pardoselilor, pereților, obiectelor sanitare, montarea mobilierului și electrocasnicelor noi. Îmbunătățește funcționalitatea spațiului,dar  schimbă complet stilul actual de decorare. Este cel mai amplu tip de renovare a apartamentului. Oamenii apelează la renovarea completă a apartamentului după ce s-au mutat într-un apartament mai vechi. Deși o renovare completă este cea mai solicitantă din punct de vedere financiar, timp și organizare, ea aduce cele mai vizibile rezultate.

    O renovare completă a apartamentului include o renovare completă a tuturor părților apartamentului.

    În acest fel, proprietarii de apartamente își adaptează complet locuința la propriile nevoi și dorințe estetice. Pe măsură ce instalațiile complete sunt înlocuite, nevoia de investiții viitoare este redusă.

    renovare completa

    Dacă aveți nevoie de o listă aproximativă de prețuri pentru lucrări individuale de renovare, puteți consulta ghidul nostru practic pentru renovarea apartamentelor. Veți găsi în el informațiile necesare.

    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Avem 1853 executanți pentru domeniul Renovare apartament:

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Renovare apartament?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 1853 executanți pentru domeniul Renovare apartament:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane
    Ajutor

    Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?

    Cereri: +40 31 229 8485
    Firme: +40 31 630 4864