Pentru zona

    Baie: proiectare și program de calculator pentru planificare

    Articolul a fost citit chiar de 3711+ utilizatori
    Înainte de a începe renovarea sau remedierea unei băi, ar trebui să faceți un plan cu schițe. Probabil vă întrebați dacă acest lucru este cu adevărat necesar, totuși, rețineți că executanții nu pot ști exact ce doriți să faceți fără instrucțiuni detaliate sau cât va costa. Un plan bun de baie rezolvă multe probleme și îndoieli în avans și prezice sistematic cursul lucrării. Pentru a afla ce program vă sugerăm și cum ar putea fi totul realizat, citiți următorul articol.
    Articol de specialitate 3711
    planul de renovare baie
    Avem 2322 executanți pentru domeniul Design interior:

    1. Planul băii și al instalațiilor existente

    Planul băii se bazează întotdeauna pe o analiză preliminară a situației existente. Este necesar să se determine starea instalațiilor, alimentarea cu apă, canalizarea, instalațiile electrice și instalațiile sanitare și ce modificări vor fi necesare. De asemenea, trebuie să știți dacă libertatea deplină este posibilă atunci când proiectați o baie nouă sau unele lucruri vor trebui să rămână la fel. Relocarea instalațiilor nu este o problemă în principiu și nu reprezintă cel mai mare cost la renovarea unei băi. Dacă sunteți mulțumiți de dispunerea elementelor și instalațiile sunt în stare bună, atunci modificările nu trebuie să fie cuprinzătoare și puteți salva ceva. În caz contrar, un plan detaliat al băii va fi și mai important, atât din cauza lucrărilor, cât și din cauza timpului și a banilor.

    2. Planificarea unei băi în regie proprie

    Dacă aveți în vedere mici modificări, adică doar renovarea și împrospătarea băii, și vă pricepeți puțin în desenul tehnic, desenele le puteți realiza singuri. Este important să fiți familiarizați cu elementele de bază, deoarece fiecare proiect tehnic este într-o oarecare măsură, de obicei 1:50 sau 1:20. Pentru a desena o baie într-un program de calculator sau manual, veți avea nevoie de: un metru obișnuit sau laser, creion, hârtie, riglă și, computer, dacă doriți un desen profesional. Un program de calculator pentru desen tehnic este întotdeauna mai bun, deoarece calculează automat suprafețele, doar dacă știți să-l folosiți. Vom explica pas cu pas cum se realizează proiectul.

    2.1. Măsurarea băii

    După ce ați examinat și evaluat situația existentă și ați determinat cum doriți să arate noua baie, urmează măsurarea. Aici este nevoie de o precizie specială, deoarece tot ce faceți în continuare va depinde de măsurarea corectă sau incorectă. Trebuie să măsurați toți pereții, toate adânciturile și proeminențele de pe ele, grinzile, coloanele, înălțimea spațiului, poziția deschiderilor ferestrelor și ușilor și dimensiunea acestora, distanțele dintre elementele fixe (să zicem, calorifere) și cele mobile  - literalmente totul. Puteți introduce măsurile manual sau într-un program de calculator. Pentru elaborarea ulterioară a băii va fi nevoie de plan și secțiunea transversală, adică de starea existentă a spațiului. Pe scurt, încercați să faceți măsurarea cât mai precis posibil, o imagine a stării reale a spațiului. Dacă nu veți muta instalațiile, atunci trebuie să marcați cu precizie pozițiile liniilor și țevilor, racordurile pentru cazan, chiuvetă, toaletă, duș sau cadă, precum și prize și întrerupătoare de curent.

    2.2. Proiectarea băii - plan

    După ce ați terminat de măsurat, puteți începe să desenați o baie nouă. Aceasta înseamnă să introduceți echipamentele de baie în planurile pe care le-ați desenat manual sau pe computer, la o scară dată, pentru a defini planul băii. Rețineți că pentru a desena o baie, trebuie să fiți familiarizat cu dimensiunile reale ale fiecărui element din ea! Deoarece măsurarea stării existente este desenată la o anumită scară, desigur, orice altceva trebuie desenat la aceeași scară, iar asta necesită cunoașterea dimensiunilor reale. Câteva dimensiuni ale elementelor le găsiți și în fișele lor tehnice, dacă le aveți. Asta înseamnă, desigur, că trebuie să știți ce fel de echipamente sanitare doriți, înainte de a începe să desenați. Pe de altă parte, înainte de a alege toaletele, trebuie să efectuați o măsurare în baie, deoarece măsurile determină felul și tipul echipamentului și metodele de instalare. Nu puteți cumpăra, de exemplu, o cadă de 250 cm lungime, oricât de mult v-ar plăcea, dacă nu încape deloc în baie.

    2.3. Cotarea desenului de baie

    La definirea planului și a secțiunii transversale a băii cu orânduirea echipamentului sanitar, urmează așa-numita cotare. Aceasta înseamnă că în desen, executanții trebuie să marcheze măsurile și pozițiile exacte, adică cotele, pentru a ști unde să plaseze ce echipament. În același timp, fiți atenți la abaterile standard cerute de anumite elemente - de exemplu, cât de mult la stânga, la dreapta sau deasupra toaletei trebuie lăsat spațiu gol pentru a vă putea așeza și ridica normal, și să nu vă lovească la cap; la ce înălțime trebuie așezată chiuveta astfel încât să nu fie nici prea joasă, nici prea sus și așa mai departe. Puteți găsi informații despre aceasta în manualele de construcție și arhitectură și pe Internet.

    2.4. Plan de design și faianță

    Dacă sunteți cu adevărat îndrăzneți, puteți desena individual fiecare perete, aspectul plăcilor și elemente decorative suplimentare. Desenarea unei băi cu gresie, dacă doriți ca acestea să facă un model sau o formă specială, necesită desenarea fiecărei plăci separat. Numai așa ceramistul v-a ști încotro merge fiecare placă și ce fel de imagine finală doriți. Un astfel de design profesional al băii necesită multă muncă și răbdare, dar este necesar pentru un rezultat bun. Pentru o astfel de muncă, programul de desen pentru baie este aproape de neînlocuit. Dacă toate acestea sunt prea solicitante pentru dumneavoastră, optați pentru ceva mai simplu sau într-o singură culoare.

    3. Program de amenajare a băii

    Putem să ne facem singuri planul camerei de baie folosind programe gratuite pentru realizarea planurilor și a schițelor băilor, cum ar fi:

    - programul IKEA;

    - Roomsketcher;

    - software-ul Google SketchUp.

    Partea proastă a unor astfel de programe este că sunteți limitați să alegeți numai dintre elementele oferite de acestea și că veți pierde mult timp personal pentru a învăța să le folosiți și să faceți planul. Însă, odată făcut, planul poate servi ca și element orientativ pentru arhitect sau pentru executant.

    Sfaturi de specialitate de la SEL GRUP SRL

     Care sunt cele mai frecvente greșeli de evitat, când vine vorba de
    amenajarea băii?

    Sunt multe de spus despre greșeli de amenajare în băi, dar voi încerca să atrag atenția asupra celor mai grave și foarte des întâlnite.
    - montajul vasului de WC pe axa ușii de acces sau în imediata apropiere a acesteia;
    - montajul sau dispunerea obiectelor sanitare fara a gândi un flux în utilizarea acestora și a spațiului;
    - amplasarea prizelor în apropierea surselor de apă;
    - amplasarea mașinilor de spălat rufe în băi;
    - montajul lavoarelor la înălțime greșită;
    - realizarea mobilierului de baie din materiale impropii mediului umed;
    - alegerea greșită a finisajelor din ceramică în sensul în care se aleg dimensiuni prea mari ale lastrelor pentru placări pereți și pardoseală;
    - alegerea unor culori foarte puternice în spații foarte mici;
    - utilizarea mai multor tipuri de ceramică în același spațiu;
    - utilizarea unor surse de iluminat prea slabe sau prea puternice și prost amplasate
    - alegerea unor cabine de dus prea mari și greu de utilizat datorită spațiului prea mic;
    - lipsa unor elemente de siguranță, de tipul manerelor fixe sau mobile pentru zona dușului;
    Lista poate continua dar cred că acestea sunt printre cele mai importante aspecte.

    Care sunt avantajele colaborării cu un designer de interior?

    Colaborarea cu un designer, înseamnă în primul rând un prieten în plus pentru beneficiar. Un prieten care va elimina stresul provocat de operațiunile necesare amenajării spațiului. Designerul este persoana care trebuie să preia și să înțeleagă dorințele beneficiarului apoi să realizeze un proiect de amenajare bazat pe aceste dorințe. A lucra cu un designer va aduce economii la bugetul beneficiarului în sensul în care vor fi evitate greșelile și astfel plăti multiple pentru a remedia aceste erori. Designerul va analiza solicitarea beneficiarului va face o propunere de amenajare exprimată printr-un proiect și astfel înainte a investi în materiale /manoperă beneficiarul poate vizualiza viitoarea amenajare.
    Vor fi realizate devize cantitative pentru materiale, furnizarea de informații exact pentru produsele propuse precum și contactul cu vânzătorii. Asigurarea suportului tehnic pentru echipele care realizează amenajarea. Alegerea soluțiilor optime pentru spațiul respectiv. Optime din punct de vedere estetic dar și funcțional. Alegerea unor soluții, sisteme și materiale adaptate pentru spațiul beneficiarului. Urmărirea desfășurării lucrărilor și corectarea unor erori încă din această fază. Informarea beneficiarului cu privire la legalitatea unor operațiuni.

    Exemplu: demolarea unor pereți, modificare de instalație termică/sanitară/electrică și gaze. 

    Sorin Matei, SEL GRUP SRL

    4. Saloanele oferă planificarea băii?

    Răspunsul scurt este: da, saloanele de baie specializate oferă planificare computerizată. Planificarea si desenarea băii în salon se face de obicei gratuit sau contra cost de 50-100 RON, ceea ce este considerat un avans dacă decideți să cumpărați. Duceți schița cu măsurile la salon. Căutați soluții de baie online sau faceți-o într-un salon. Consultantul vă va sfătui și va desena o baie cu utilajele și gresia oferite în salon. Programele de desen 3D Visoft sunt folosite mai ales în băi și bucătării, așa că le puteți compara cu ușurință. Punctul slab al unor astfel de planuri este că sunt realizate în mare parte de către vânzătorii din saloane; sunt comercianți în primul rând și nu sunt în general pregătiți special în proiectarea și designul spațiilor și ei, la fel ca dumneavoastră, sunt limitați cu oferta de elemente gata făcute pe care salonul o oferă și o are în prezent.

    5. Planul băii de către arhitect

    Dacă doriți o cameră de baie cu adevărat deosebită, vă sfătuim să vă adresați unui arhitect sau unui designer de interior, care va ști să folosească foarte bine spațiul și vă va da sfaturi sincere, pentru că interesul lui nu este să vă vândă plăcile ceramice cele mai scumpe și nici cât mai mult echipament. Deși la magazin vă vor sugera să acoperiți toată baia cu plăci ceramice, trebuie să știți, că majoritatea băilor moderne nu sunt astfel concepute. Arhitectul va ști să realizeze echilibrul dintre spațiile acoperite cu plăci ceramice și pereții zugrăviți cu vopsele lavabile, creând o atmosferă mai caldă și mai intimă. Fiecare parte a băii va fi utilizată folosindu-se soluții la comandă, iar iluminarea bine planificată va transforma camera de baie într-un spațiu de wellness.Toți arhitecții folosesc un program de proiectare 2D și 3D, astfel încât planurile vor fi profesionale și precise. Și nu uitați: calitatea designului este dată de detaliile folosite!

    Dacă decideți să decorați sau redecorați baia, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

     

     

    77989
    77989.jpg


    Articol de specialitate 3711
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Design interior?

    Avem 2322 executanți pentru domeniul Design interior:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 2322 executanți pentru domeniul Design interior
    9.9
    0

    DIANA CONSTRUCT


    9.5
    0

    PAUNYX SRL


    9.4
    0

    DISENATE ARHITECTURA SRL


    9.3
    0

    TERMOEX CONSTRUCT SISTEM SRL