Pentru zona

    Acoperișuri mansardate

    Este bine cunoscut faptul că acoperișul este unul dintre cele mai importante elemente ale oricărei clădiri. Protejează interiorul de conditiițle meteorologice nefavorabile, previne pierderile de căldură sau supraîncălzirea vara. Există mai multe tipuri de acoperișuri și, deși alegerea acoperișului este de obicei lăsată pe seama experților, nu ar fi rău să cunoaștem elementele de bază despre fiecare dintre ele. Acoperișurile mansardate sunt o alegere excelentă dacă doriți să folosiți podul în scopuri rezidențiale. Iată ce trebuie să știți dacă doriți un acoperiș mansardat.
    Articol de specialitate 72
    acoperis mansardat
    Avem 2136 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

    Ce sunt acoperișurile mansardate?

    Acoperișurile mansardate sunt acoperișuri cu planuri de acoperiș sparte pentru a obține spațiu suplimentar în pod. Acest tip de acoperiș asigură un volum mai mare de spațiu util, ceea ce permite o mai bună utilizare a podului în comparație cu acoperișurile clasice. Au fost numite după creatorul lor, arhitectul parizian Francois Mansard. Mansar a introdus acest tip de construcție a acoperișului la mijlocul secolului al XVII-lea.

    Acoperișul mansardat este conceput pentru a folosi mansarda ca spațiu de locuit.

    Este o construcție specială de acoperiș cu suprafețe sparte de acoperiș, de ex. construirea a două acoperișuri de înălțimi diferite.

    acoperisuri mansardate

    La acoperișurile mansardate,  panta superioară a acoperișului este de obicei mai puțin vizibilă și oferă o structură de acoperire, în timp ce partea inferioară este mai abruptă, adesea la un unghi mai mare de 70 de grade. În acest fel, se creează poduri înalte.

    Mansarda este o parte a unei clădiri al cărei spațiu este situat deasupra ultimului etaj și direct sub acoperișul înclinat sau rotunjit.

    Structura acoperișului mansardat cuprinde: șarpanta acoperișului, elemente pentru transportul acoperișului, învelișul acoperișului, elemente pentru scurgerea apei, luminatoare și izolați termică. Astăzi, acoperișurile mansardate sunt extrem de rare, în timp ce acoperișurile cu fronton sunt cele mai populare. Unul dintre motive este prețul mai mare - datorită construcției mai complexe, construirea unui acoperiș mansardat poate fi mai costisitoare. În zonele cu strat mai mare de zăpadă și precipitații, acoperișurile mansardate pot necesita o atenție suplimentară pentru a preveni acumularea zăpezii și a apei.

    Cât vă va costa construirea unui acoperiș? Prețul acoperișului depinde în primul rând de material (cărămidă, beton, metal), de tip, adică de panta planului acoperișului și, bineînțeles, de ofertant. Pretul acoperisului metalic este de aproximativ 7 EURO/mp.

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru ridicarea acoperișului? Trimiteți o cerere către meșterii de acoperiș cu experiență și bine cotați  din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    Acoperișuri mansardate - avantaje

    Acoperișul mansardate oferă numeroase avantaje, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional:

    Utilizarea maximă a spatțului mansardei – acoperișul mansardat oferă posibilitatea de a crea spațiu de locuit suplimentar, spațiu care ar fi neglijat sau folosit doar pentru depozitarea lucrurilor.

    mansarda

    Creșterea valorii imobilelor – dacă  se oferă în acest fel suprafața suplimentară, acoperișurile mansardate pot mări valoarea de piață a imobilului. Un spațiu cu mansardă, cu multă lumină naturală și o vedere frumoasă asupra împrejurimilor poate atrage mulți cumpărători sau chiriași.

    Lumină naturală din belșug și ventilație bună - cu acoperișuri mansardate, luminatoarele sunt adesea în partea inferioară, mai abruptă a acoperișului, ceea ce permite pătrunderea mai mare a luminii naturale în pod. Se oțtine astfel un spațiu luminos și aerisit, în care este plăcut să stai.

    Valoare estetică ridicată – acoperișurile mansardate vor conferi o valoare estetică suplimentară întregii clădiri, farmec și eleganță vechilor clădiri.

    În timp ce pe vremea lui Francois Mansard, lumina naturală ajungea la mansardă prin ferestrele de pe suprafețele decorative ale caselor, astăzi abundența de lumină și ventilație este asigurată cel mai adesea prin instalarea de luminatoare.

    Ajungem la o nouă întrebare:

    Luminatoare sau fereastră de acoperiș - care este soluția mai bună?

    Atât luminatoarele, cât și ferestrele de acoperiș au avantajele și dezavantajele lor. Vom compara mai mulți factori:

    Preţul

    Aici este câștigător iluminatorul. La luminator, cheltuiala este pentru achiziționarea ferestrei și instalarea acesteia. Reprezintă o soluție mai ieftină. Luminatoarele, cu dimensiunea 80x160 cm, costă în jur de 300 EURO. În medie, prețurile variază între 150 și 400 EURO/mp. Pentru livrarea și montarea ferestrei este nevoie de încă 45-72 EURO, plus orice intervenție ulterioară.

    montaj fereastra de mansarda

    Căutați pe cineva căruia să-i încredințați achiziționarea și montarea luminatoarelor? Trimiteți o cerere furnizorilor de luminatoare cu experiență și bine cotați din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    Fereastra de acoperiș necesită însă lucrări mai complexe și angajarea mai multor meșteri - implică tâmplărie, zidărie și lucrări de tablă. Prețul ferestrei de acoperiș este de aproximativ 900 EURO si poate ajunge până la 2.000 EURO, în funcție de mărimea, forma și materialele folosite.

    Complexitatea montării

    La fereastra de acoperiș, lucrările sunt mai complicate dintr-un motiv important - îndepărtarea apei. Și anume, spre deosebire de un luminator, casa acoperișului, adică fereastra acoperișuluiare mult mai multe rosturi si ruperi, ceea ce trebuie făcut corect pentru ca apa atmosferică să curgă de pe acoperiș. Cu un luminator, situația este mult mai simplă.

    Șarpanta acoperișului necesită meșteri cu experiență foarte mare, care ar trebui în primul rând să evalueze dacă panta acoperișului permite instalarea luminatorului, în timp ce apa este scursă corespunzător.

    ferastra de acoperis

    Căutați antreprenori cărora să le încredințați construcția unei ferestre de acoperiș? Trimiteți o cerere experților în domeniul acoperișurilor cu experiență și bine cotați din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    Iluminarea

    În medie, un luminator oferă cu 40% mai multă lumină decât o fereastră de dimensiuni identice montată  într-o deschizătură pe acoperiș.

    Aspectul estetic

    Cu toate acestea, fereastra de acoperiș câștigă cu siguranță într-un singur lucru, și acesta este estetica. Fereastra de acoperiș contribuie la aspectul exterior al casei. Acest element poate transforma chiar și cel mai simplu obiect într-unul care îi va face pe toți să se oprească. Contribuie nu numai la exteriorul clădirii, ci și la interior. Și anume, în raport cu luminatoarele, aceasta  oferă o creștere a spațiului util în pod.

    Fereastra de acoperiș  este o soluție incomparabil de mai bună din punct de vedere estetic decât luminatoarele.

    lucarna

    Prin urmare, care este soluția mai bună?

    Poate că nu trebuie să alegeți, ci să optați pentru o combinație de luminatoare și ferestre de acoperiș. Astfel, veți mări spațiul util din interiorul mansardei și vei îmbunătăți estetica întregii clădiri, în timp ce cu ajutorul lucarnelor veți asigura un flux mai mare de lumină naturală și ventilație.

    Și când vine vorba de dimensionare? Ar trebui să optați pentru una mai mare sau două insigne mai mici? De câte luminatoare sunt necesare?

    Este întotdeauna mai bine să optați pentru o fereastră de acoperiș mare decât pentru două mici. Există mai multe motive pentru aceasta: o fereastră  mai mare va fi structural mai simplu de construit, iar costurile pentru aceasta vor fi mai mici decât pentru două ferestre mai mici. Există mai puține elemente și există mai puține șanse de scurgere. În plus, va fi asigurat mai mult spațiu interior, lăsând mai multă lumină în pod. Cu toate acestea, două ferestre  mai mici arată mai atractiv decât una mai mare.

    Referitor la  dimensionarea luminatoarelor, este important în primul rând să ne gândim la scopul spațiului. Nu fiecare încăpere necesită aceeași cantitate de lumină. Cu toate acestea, vă puteți ghida după următoarea regulă universală: zonele vitrate trebuie să alcătuiască cel puțin 10% din suprafața podelei. Există o altă regulă: cu cât panta acoperișului este mai mare, cu atât înălțimea luminatoarelor ar trebui să fie mai mare.

    Atunci când alegeți luminatoare, optați pentru cele eficiente din punct de vedere energetic. Cu cât factorul U este mai mic, cu atât izolația este mai bună. Nu uitați de nuanțe pentru a preveni supraîncălzirea în timpul verii.

     

    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Acoperisuri?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 2136 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane