Pentru zona

    Acoperiș în două ape

    Acoperișul în două ape este cel mai comun acoperiș în construcțiile autohtone, fie că sunt clădiri rezidențiale sau comerciale. Motivul constă în faptul că acoperișul în două ape este potrivit pentru orice tip de clădire cu bază pătrată sau dreptunghiulară. Aflați mai jos  de ce un acoperiș în două ape  este o soluție bună.
    Articol de specialitate 318
    acoperis in doua ape
    Avem 2136 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

    După cum știți, acoperișul este unul dintre cele mai importante elemente ale oricărei clădiri, dovadă fiind cea populară - „acoperiș deasupra capului”. Este partea superioară și cea mai expusă a casei, care protejează interiorul de influențele atmosferice nefavorabile precum și de supraîncălzire, adică pierderile de căldură. Acoperișurile constau din structura și substructura acoperișului, izolație, acoperiș și elemente de finisare, cum ar fi jgheaburile.

    Linia orizontală inferioară a acoperișului se numește streașină, iar cea superioară, creastă.

    Faptul că prin acoperiș se poate pierde până la 30% a căldurii din interior, spune multe despre importanța acoperișului ca element al casei.

    Acoperișul, ca element arhitectural important, caracterizează anumite stiluri europene. De exemplu, acoperișuri abrupte în stil gotic.

    Există două diviziuni de bază ale acoperișurilor. În funcție de pantă, împărțim acoperișurile în: acoperișuri plate (pantă mai mică de 10 grade, de la 3 la 10) și acoperișuri înclinate (pantă de la 30 la 60 de grade). Acoperișurile cu o pantă de 10 până la 45 de grade se realizează cel mai des aici.

    În funcție de forma lor, acoperișurile înclinate pot fi împărțite în: acoperișuri cu un singur fronton (acoperișuri cu un fronton), acoperișuri cu două frontoane, acoperișuri cu trei frontoane și acoperișuri cu mai multe frontoane, de exemplu. cele pe mai multe ape. Astăzi vom vorbi despre  acoperișul în două ape.

    Acoperișul în două ape sau acoperișul în două frontoane este cea mai comună alegere în țara noastră, în primul rând pentru că se potrivește cu caracteristicile climatice.

    acoperis doua ape

    Ce este un acoperiș în două ape?

    Acoperișurile în două ape au frontoane laterale. Se poate spune că un acoperiș în două ape  este un acoperiș simplu cu două laturi înclinate care se întâlnesc în vârf (creasta), formând forma literei A. Datorită acestei forme, este posibil să se scurgă apa de ploaie și zăpada din lateral.

    Acoperișul în două ape este format din două planuri de acoperiș.

    Deci, pereții frontoanelor care rămân vizibili sub structura acoperișului sunt caracteristici pentru acoperișul cu frontoane. Ele pot fi folosite pentru a crește fluxul de iluminare naturală în mansardă sau spațiul tavanului.

    Acoperișul în două ape  a fost baza de la care au fost derivate numeroase tipuri de acoperișuri, precum  acoperiș cu insigne, acoperiș mansardat și acoperiș cu luminatoare.

    Cu acoperișul în două ape, utilizarea unui sistem de scaune simple sau duble, cuplate împotriva vântului, asigură o rezistență excelentă la factorii climatici și stabilitate.

    Deși un acoperiș în două ape  este considerat un acoperiș simplu în funcție de aspectul său, poate fi și complex în funcție de deschidere și, prin urmare, de sarcină.

    acoperis

    Acoperiș în două ape - avantaje

    Acoperișul în două ape are multe avantaje, motiv pentru care este atât de popular:

    Drenaj eficient – ​​un acoperiș în două ape este una dintre cele mai bune soluții conform acestui criteriu. Drenarea apei este posibilă fără obstacole și reținere în adâncituri

    Prețuri accesibile pentru că nu există poziții complicate – în cele mai multe cazuri, un acoperiș cu versant este soluția cea mai economică. Prețul său este semnificativ mai mic în comparație cu tipurile complexe de acoperiș, deoarece un acoperiș în două ape  nu necesită executarea de ruperi și conexiuni, ci este format din doar două planuri de acoperiș înclinate.

    Finalizare ușoară și rapidă a lucrărilor

    Spectru larg de înclinare - acoperișul în două ape este flexibil în ceea ce privește înclinația, variind de la 15 la 60 de grade.

    Potrivit pentru diferite clădiri - clădiri auxiliare și economice, case, garaje, cabane...

    Manipulare ușoară a spațiului util – acoperișul în două ape oferă opțiuni bune când vine vorba de utilizarea spațiului de sub el. Spațiul de sub acoperiș poate fi ușor transformat în spațiu de locuit.

    Acoperișul în două ape  este extrem de stabil și permite o bună scurgere a apei.

    jgheaburi

    Am menționat că un acoperiș în două ape  poate avea diferite pante. Cu toate acestea, este important de subliniat că capacitatea de utilizare a spațiului de sub pantă va depinde de panta acoperișului. La un acoperiș în două ape cu o pantă între 20 și 45 de grade, poate fi o mansardă rezidențială. Înălțimea liberă minimă utilă este de 1,50 m.

    Peretele frontonului este folosit pentru a regla înălțimea acoperișului frontonului și afectează zona utilă a spațiului de sub acoperiș. Cu cât peretele frontonului este mai înalt, cu atât plafonul mansardei de sub acoperiș este mai înaltă.

    Acoperiș în două ape - executare

    Când vorbim de realizarea unui acoperiș în două ape, este mai întâi necesar să măsurați dimensiunile clădirii pentru a calcula cantitatea necesară de material și cea mai bună înclinare a acoperișului. Ce dimensiuni sunt calculate? Lungimea și lățimea bazei clădirii (pentru a monta corect structura acoperișului în primul rând); înălțimea pereților.

    Gradul de înclinare a acoperișului, depinde în primul rând de condițiile climatice din zona dată și de acoperiș. Se recomandă o pantă mai mare în zonele cu precipitații mari, pentru ca apa să se scurgă mai ușor.

    Următorul pas este să faceți o schiță a construcției acoperișului. Acoperișul în două ape este format din grinzi și căpriori. Grinzile asigură structura acoperișului, iar căpriorii asigură stabilitate și montarea  corectă a acoperișului. Meșterii acordă o atenție deosebită montării structurii acoperișului pentru a asigura panta și stabilitatea corectă a acoperișului. În primul rând, sunt montate grinzile de bază care vor ține acoperișul, apoi căpriorii, și în cele din urmă acoperișul. Învelișul de acoperiș trebuie montat  corespunzător pentru a preveni scurgerile de apă. În sfârșit, este timpul să montați jgheaburi și alte elemente care să asigure drenarea adecvată a apei de pe acoperiș.

    montare acoperis

    Acolo unde cele două laturi se întâlnesc, în vârful acoperișului, este plasată o coamă. Partea de coamă a acoperișului este importantă datorită durabilității întregii structuri și a protecției acoperișului împotriva pătrunderii apei.

    Construcția acoperișului este cel mai adesea realizată din metal sau lemn, iar când vorbim de acoperirea acoperișului pot fi luate în considerare diferite materiale: țigle de lut sau țigle de beton, țigle, foi de metal...

    Nu trebuie uitată o bună izolare termică pentru a asigura o locuință eficientă din punct de vedere energetic. Vata minerala și polistirenul sunt cel mai des folosite in acest scop. Materialul izolator previne pierderile de căldură iarna și supraîncălzirea vara. Deși polistirenul este folosit mai des pentru că este mai ieftin și mai ușor de postat, vata minerală este o soluție mai bună. Există mai multe motive pentru aceasta: vata de piatră are o permeabilitate mai bună la vapori (spațiul „respiră”), este un izolator fonic mai bun și este mai flexibilă la instalare.

    Pentru ca izolația termică să fie eficientă, este important ca aceasta să aibă o grosime suficientă.

    izolarea mansardei

    Când vine vorba de izolarea mansardelor, prețul va depinde direct de grosimea și tipul izolației, de metoda de montare și de antreprenorii înșiși. De exemplu, prețul termoizolației din sticlă sau vată de piatră cu grosimea de 30 cm, împreună cu bariera de vapori și manoperă, variază între 7 și 10 EURO/m2.

    Căutați pe cineva căruia să-I încredințați izolarea mansardei, adică a tavanului? Trimiteți o cerere experților în izolație bine cotați și cu experiență din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    Pentru ca acoperișul să fie de lungă durată, este important ca fiecare dintre elementele sale să fie montat corect. Prețul acoperișului depinde în primul rând de material (cărămidă, beton, metal), de tip, adică de panta planului acoperișului (plat, înclinat, înclinat) și, bineînțeles, de ofertant. Aproximativ, prețul acoperișului cu toate piesele asociate variază între 20 - 50 EURO/mp. Renovarea acoperișului vechi, deoarece reparațiile presupun îndepărtarea și îndepărtarea materialului vechi, pornesc de la 50 EURO/mp și mai mult.

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru acoperișul dvs.? Găsiți meșteri pentru acoperiș cu experiență în zona dvs. rapid și ușor. Cum? Puteți trimite o cerere complet gratuit și fără obligații, apoi alegeți dintre meșteri pe cei interesați și bine cotați.

    318
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Acoperisuri?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 2136 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane