Pentru zona

    Beton în interior și exterior

    Articolul a fost citit chiar de 679+ utilizatori
    Betonul este cel mai utilizat material de construcție din lume. Aplicarea sa este multiplă și este legată în general de lucrări de construcții exterioare. Cu toate acestea, în ultimii ani, betonul se bucură de din ce în ce mai multă importanță în decorațiunile interioare. În continuarea textului, cercetăm modul în care betonul este utilizat în interior și exterior.
    Articol de specialitate 679
    beton
    Avem 1075 executanți pentru domeniul Beton amprentat:

    Betonul ca material

    Betonul este un material de construcție artificial care este creat prin amestecarea agregatelor (în cea mai mare parte nisip și pietriș cu 70-80% din amestec), a materialului liant (în cea mai mare parte ciment 10-20% din amestec) și a apei, care servește la legarea și întărirea cimentului (5-10 % pondere în amestec) și solidificarea amestecului. Pe lângă componentele menționate mai sus, se adaugă anumiți aditivi, care au ca scop îmbunătățirea proprietăților betonului.

    Este un material de construcție constructiv, la fel ca și cărămida, piatra, lemnul... Totuși, știați că betonul este folosit în construcții de două ori mai mult decât toate celelalte materiale combinate? Cel mai des este folosit în construcția diferitelor obiective de construcție, fundații, poduri, drumuri etc.

    Motivul popularității betonului constă în numeroasele sale caracteristici pozitive: betonul este un material stabil, impermeabil, rezistent la uzură, îngheț, sare, are rezistență la tensiune și presiune, la sarcină dinamică și altele asemănătoare.

    turnare beton
    Știați că betonul este folosit în construcții de două ori mai mult decât toate celelalte materiale combinate?

    Împărțirea de bază a betonului este: beton obișnuit (este folosit cel mai des  pentru construcția de fundații, căi, pardoseli de nivelare, este produs prin amestecarea cimentului, agregatelor și apei), beton armat (o combinație de oțel și beton, este creat prin turnarea betonului obișnuit peste o structură din tije de oțel, adică fitinguri); beton precomprimat (un tip special de beton armat): beton ușor (obținut din agregate mai ușoare, nu se folosește piatră, ci în general  cărămidă zdrobită, zgură, se folosesc pentru părți ale clădirii care nu sunt expuse la sarcini mai mari).

    Am vorbit despre utilizarea betonului ca material de construcție, dar știați că betonul este folosit tot mai mult  în interior?

    Beton în interior

    Utilizarea betonului nu se mai limitează exclusiv la construcție, nici la amenajarea spațiilor deschise, acum este folosit și în spații închise. Fiind rezistent la apă și murdărie, betonul are o gamă largă de aplicații: este folosit pentru pardoseli, pereți, obiecte decorative. Este foarte popular în încăperile umede: bucătării și băi. Da, ați citit bine.

    Betonul este un material de lungă durată și durabil, care vă va servi zeci de ani în interior.

    Utilizarea sa a evoluat de la începuturile timide  în halele industriale la un element indispensabil în interioarele multor unități rezidențiale, de afaceri și de ospitalitate.

    beton la interior
    Fiind rezistent la apă și murdărie, betonul are o gamă largă de aplicații: este folosit pentru pardoseli, pereți, obiecte decorative.

    Betonul este rezistent la căldură și uzură, iar astăzi este utilizat pe scară largă în producția blaturilor de bucătărie, în special insule de bucătărie. Este chiar mult mai accesibil decât alte materiale utilizate în acest scop. Prețul unui metru lung (lățime 60 cm) al unui blat cromat este în jur de 200 EURO, în timp ce prețul unui metru lung (lățime 60 cm) al unui blat laminat, în funcție de culoare și construcție, variază între 65 și 114 EURO. Un blat de bucătărie din beton costă în jur de 40 EURO/m2.

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru construcția sau achiziționarea și montarea  unui blat de bucătărie? Trimiteți o cerere meșterilor cu experiență și bine cotați  din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    insula beton bucatarie

    Betonul este rezistent la căldură și uzură, iar astăzi este utilizat pe scară largă în producția blaturilor de bucătărie, în special insule de bucătărie.

    Un blat de beton și o bucătărie neagră sunt o alegere modernă, minimalistă. În acest fel, veți obține un aspect de bucătărie sofisticat.

    Betonul poate fi „transformat” în diverse obiecte, ia aproape orice formă. Este folosit pentru realizarea de sculpturi, diverse instalații de artă, obiecte decorative precum oale și lămpi. Betonul este ușor de integrat în aproape orice stil de decorare interioară.

    Se va potrivi deosebit de bine cu un stil industrial care prețuiește aspectul brut al materialelor, căutând perfecțiunea în imperfecțiuni.
    ghivece din beton
    Betonul poate fi „transformat” în diverse obiecte, ia aproape orice formă.

    Betonul a găsit o aplicare largă și în băi. Chiuvetele din beton, care pot fi găsite sub diferite forme, sunt o alegere bună pentru băile minimaliste. Astfel de chiuvete sunt durabile și mai rezistente decât multe alte materiale. Paravanele din baie pot fi, de asemenea, din beton.

    Din beton pot fi realizate diferite elemente de baie.

    Pe lângă faptul că betonul este un material durabil, ușor de modelat și ușor de întreținut, a câștigat popularitate în interior dintr-un alt motiv important - poate apărea în diferite finisaje și poate fi de diferite culori. Au trecut vremurile în care betonul arăta crud, plictisitor, neatrăgător, acum câștigă din ce în ce mai mulți susținători în designul interior datorită versatilității sale.

    Este interesant faptul că betonul poate imita textura marmurei și a altor materiale de lux. Cei cărora le plac culorile pot combina betonul cu elemente roz pastel. De asemenea, betonul funcționează bine atunci când este combinat cu materialul „suprapus” - lemnul. Căldura lemnului și răcoarea betonului se potrivesc perfect.

    Beton pe pereți și podele

    Panourile de beton sunt o soluție excelentă pentru suprafețele pereților. Folosite adesea ca alternativă la plăcile ceramice, sunt ușor de întreținut și durabile. Sunt realizate în mare parte în dimensiunile 60x60 și 60x120 cm.

    Pardoselile din beton sunt tot mai frecvente și în interioare. Au fost folosite anterior în depozite, fabrici, garaje și alte clădiri industriale, iar acum se găsesc din ce în ce mai mult și în cele rezidențiale. Desigur, după ce este turnat și întărit, betonul nu are un aspect deosebit de atractiv. Cu toate acestea, prelucrarea îi conferă o estetică finală. Prin șlefuire și lustruire, stratul său de suprafață este îndepărtat, ceea ce face vizibil agregatul folosit la producerea betonului. Prin alegerea agregatului adecvat se pot obține diferite texturi și culori ale podelei din beton.

    lustruire beton
    Șlefuirea și lustruirea îndepărtează stratul de suprafață al betonului, ceea ce face vizibil agregatul utilizat în producție.
    Tratarea pardoselilor din beton, de ex. prin îndepărtarea stratului lor de suprafață se obține o suprafață netedă numai bună de utilizat.

    Lustruirea pardoselilor din beton se face cu cu mașini speciale care îndepărtează până la 5 milimetri din stratul de suprafață. După șlefuire, betonul primește  un aspect care amintește de suprafața din piatră naturală. Prin șlefuire, suprafața betonului devine mai puțin poroasă și rezistentă la zgârieturi și deteriorare. În plus, petele sunt reținute într-o măsură mult mai mică decât în ​​cazul betonului brut.

    Șlefuirea se poate face pe supraȚetele existente din beton (puteți da un aspect nou unei suprafeȚe de beton aspre, moale) sau se poate turna o șapă de beton nouă pentru a fi șlefuită. În al doilea caz, puteți influența aspectul rezultat al betonului lustruit, deoarece puteți controla compoziția amestecului de beton care este turnat, adică utilizarea agregatelor de o anumită textură și culoare.

    După șlefuire, suprafața betonului este acoperită, făcându-l mai ușor de întreținut.

    Vă întrebați cât costă șlefuirea betonului? Prețul șlefuirii unei podele din beton depinde de starea suportului (cât de plat și dur este, dacă există sau nu fisuri sau găuri, ce tip de beton este) și scopul șlefuirii. Se poate spune că este în jur de 1,5 EURO/m2.

    beton
    Lustruirea pardoselilor din beton se face cu mașini speciale, care îndepărtează până  la 5 milimetri din stratul de suprafață.

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere cu șlefuirea betonului? Trimiteți o cerere meșterilor pentru șlefuirea betonului cu experiență și bine cotați din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    Șlefuirea conferă betonului un aspect complet nou.

    Beton în exterior

    O altă opțiune bună când vine vorba de pardoseli este betonul amprentat sau betonul decorativ. Îl putem vedea cel mai des în parcări, poteci în parcuri și din ce în ce mai mult în clădirile private. Betonul amprentat are numeroase avantaje precum viteza de montare, calitatea ridicată și longevitatea (pardoselile din beton amprentat durează zeci de ani), raport bun preț-calitate.

    Betonul amprentat are un preț diferit, în funcție de suprafața pătrată, de compoziția betonului, de complexitatea modelului, de diverși aditivi și de acoperiri și, desigur, de antreprenor. Betonul bicolor este de aproximativ 30 până la 40 EURO/m2.

    beton amprenta
    Betonul amprentat are numeroase avantaje, cum ar fi viteza de montare, calitate înaltă și longevitate.

    În felul acesta  betonului i se conferă culoare și textură, adică model. Se obține prin stropirea unei pulberi speciale pe suprafața betonului proaspăt, apoi presarea diferitelor modele cu matrițele dorite. În acest caz, pulberea servește pentru a preveni lipirea matrițelor de beton. În final, suprafața de beton obținută în acest fel este acoperită cu un lac special, care îi îmbunătățește protecția mecanică și UV, dar pune în valoare și culoarea, dar și decorul. Acoperirea facilitează curățarea și întreținerea betonului amprentat  în viitor.

    Culoarea poate fi adăugată betonului amprentat în două moduri: primul este să o adăugați imediat, în timpul procesului de amestecare a betonului, iar apoi întreaga structură de beton este într-o anumită culoare. O altă modalitate este să răspândiți pigmentul pe suprafața betonului turnat și apoi culoarea este doar la suprafață (pătrunde câțiva mm în structura betonului), în timp ce betonul este gri în straturile mai adânci. Prin urmare, este posibilă colorarea integrală sau de suprafață.

    Betonul amprentat poate imita diferite materiale, așa că este greu de observat că este vorba de beton. Poate imita piatra naturală, cărămida, pavajul și alte materiale.

    Logo-ul unei companii, restaurantului, hotelului etc. poate fi chiar ștanțat pe suprafața de beton.

    Cât va fi grosimea betonului amprentat depinde în primul rând dacă va fi folosit exclusiv de pietoni sau dacă pe el vor circula și vehicule. Grosimea pentru zonele pietonale este de 8 centimetri, iar pentru traficul auto de 10 centimetri.

    Utilizarea betonului amprentat în exterior are anumite avantaj față de pavajul clasic. Prima este cu siguranță viteza de postare - betonul amprentat  este turnat pe șantier și presat, nu există montaj bucată cu bucată ca la pavaj. Betonul amprentat este, de asemenea, mai ușor de curățat - este suficientă spălarea cu apă, o perie și detergent slab, iar în acest scop poate fi folosită și o mașină de spălat cu presiune. Curățați zăpada cu lopata de plastic, nu cu  lopata de metal.

    spalare beton amprentat
    Pentru curățarea betonului amprentat poate fi folosită mașina de spălat cu presiune.

    Cu toate acestea, are și anumite dezavantaje. Suprafețele pavate au un drenaj mai bun decât cele din beton. Și anume, la pavaj, se lasă un spațiu între plăci sau cuburi, unde surplusul de apă se scurge. Un alt dezavantaj în comparație cu suprafețele pavate este că betonul amprentat nu urmează configurația terenului, cum ar fi pavajul behaton, de exemplu. De exemplu, dacă există o mică tasare a solului, pavajul behaton îl pot spăla, în timp ce se poate întâmpla ca betonul imprimat să crape.

    Și nu în ultimul rând - dacă plăcile sau cuburile sunt deteriorate, puteți pur și simplu să le scoateți, să nivelați din nou pământul și să le puneți la loc. Cu betonul amprentat  acest lucru nu este posibil, trebuie fie tăiat, fie schimbarea întregii suprafețe.

    Producția betonului amprentat lăsați-o în seama experților.  Ei au uneltele, cunoștințele și experiența necesare, deoarece nu există spațiu și timp pentru reparații la realizarea betonului amprentat

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere în producția de beton amprentat? Trimiteți o cerere către executanții de beton cu experiență și bine cotați din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    În caz că v-ați hotărât pentru betonarea clasică, care este prețul lucrărilor la o casă medie pe m2? Costul achiziției și montajului betonului C25/30, precum și achiziționarea, tricotarea, legarea și punerea armăturilor cu lucrări de tâmplărie însoțitoare, este de aproximativ 50 EURO/m2.

    Dacă sunteți un fan al pavajului, o bună alegere de material sunt accesoriile din beton. Puteți alege între plăci de beton spălat, plăci de beton sablate, netede și raster. Plăcile de beton spălat sunt plăci cu două straturi în care stratul de suprafață superior este spălat, adică sub presiune, structura betonului este expusă, oferindu-i un aspect mai natural.

    Plăcile de beton sablat sunt plăci în care se îndepărtează și stratul de suprafață, dar cu sablare fină, și astfel se obține o suprafață rugoasă. Plăcile de beton netede sunt o soluție simplă, minimalistă, care are o gamă largă de aplicații. Rasterele sau panourile de iarbă constau din două straturi: stratul superior este nisip de cuarț, iar stratul inferior este beton. Sunt o soluție excelentă în care doriți să păstrați verdeața, oferind în același timp acces pentru oameni și vehicule.

    placi din beton
    Dacă sunteți fan al pavajului, o bună alegere de material sunt accesoriile din beton.

    Pavarea cu plăci de beton costă aproximativ 10 EURO/m2. Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru pavare cu plăci de beton? Trimiteți o cerere executanților cu experiență și bine cotați  din zona dvs. - gratuit și fără obligații.

    Accesoriile din beton includ și garduri din beton, jardiniere, stâlpi... Statuile din beton pentru robinete și fântânile arteziene sunt realizate din beton. Statuile din beton pentru robinete sunt cele mai ușor de întreținut. Fântânile arteziene din beton sunt cea mai comună alegere. Se obtin prin turnare în forme și pot fi realizate din una sau mai multe piese. Pentru un efect estetic mai bun, betonului i se poate adăuga culoare.

    bazin beton
    Cel mai frecvent material folosit pentru structurile piscinelor este betonul.

    De asemenea, cel mai frecvent material folosit pentru construcția piscinelor este betonul. Piscinele din beton pot fi de diverse forme, sunt de lunga durată ți durabile. Betonul rezistă perfect la presiunea apei care umple piscina și solul la exterior. O piscină din beton cu acoperire ceramică, hidroizolație și toate lucrările necesare costă aproximativ 650 EURO/m2.

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru construcția sau achiziționarea și construirea unei piscine? Trimiteți o cerere către experții în piscină cu experiență și bine cotați  din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

     

    679
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Beton amprentat?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 1075 executanți pentru domeniul Beton amprentat:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane