Pentru zona

    Când trebuie tapițat mobilierul?

    Tapițarea mobilierului este o modalitate bună de a reda pieselor vechi aspectul inițial sau de a adapta mobilierul existent la nevoile și gustul proprietarului. În continuare ne vom ocupa de materialele care sunt cele mai bune pentru tapițeria mobilierului, ce piese de mobilier sunt cel mai des tapițate, în ce situații tapițeria este soluția cea mai practică, dar și când este mai bine să optați pentru piese noi. de mobilier. Când trebuie tapițat mobilierul?
    Articol de specialitate 369
    tapitare mobilier
    Avem 79 executanți pentru domeniul Tapițerie:

    Tapițarea mobilierului este procesul de renovare sau restaurare a mobilierului. Meseria de tapițer poate da o nouă viață diferitelor piese de mobilier - canapele, scaune, fotolii, fie că sunt la comandă sau produse industrial. Cu toate acestea, tapițeria mobilierului se face mai ales pe piese mai vechi care au valoare sentimentală.

    Prin tapițerie se restaurează, de asemenea, piese masive, antice, de mare valoare monetară și de înaltă calitate.

    Tapițarea mobilierului prelungește durata de viață a pieselor de mobilier preferate, mărește valoarea lor estetică și funcțională.

    Ce materiale sunt folosite pentru tapițeria mobilierului?

    Stofele sunt folosite pentru tapițeria mobilierului. Designul și compoziția materialelor sunt alese în funcție de scopul mobilierului, cerințele estetice, restul interiorului (mobilierul trebuie integrat în interiorul existent), precum și stilul de viață. Așadar, va fi necesar să alegeți materiale rezistente pentru piesele de mobilier folosite frecvent, iar dacă mobilierul are în principal rol decorativ, puteți opta pentru altele mai sensibile, dar extrem de estetice. Materialul folosit pentru tapițarea mobilierului trebuie să formeze un întreg armonios cu alte elemente ale interiorului. Este întotdeauna de dorit să tapițați piese de mobilier pe care le folosikți i frecvent cu materiale care nu necesită întreținere regulată și care sunt ușor de curățat.

    Pe lângă tapițeria mobilierului, țesăturile de mobilă sunt folosite și pentru realizarea de perne și huse decorative pentru protejarea mobilierului.

    Stofa pentru tapițerie este o țesătură specializată destinată tapițeriei mobilierului. Pe lângă faptul că îi conferă un aspect nou, adică valoare estetică, are și un rol funcțional.
    stofa pentru tapitare
    Stofa pentru tapițerie se folosește pentru tapițeria mobilierului.

    Dacă scaunele sau canapelele sunt tapițate, stofa trebuie să fie durabilă pentru a rezista utilizării zilnice.

    Tipurile de materiale din care este realizata stof potrivita pentru tapiteria mobilierului sunt: ​​bumbac, in, fibre sintetice, plus cu textură bogată și moale, piele natural și ecologică... Fiecare dintre materialele menționate prezintă anumite avantaje și dezavantaje. Ele diferă prin structură, textură, durabilitate, rezistență, calitate, întreținere și, bineînțeles, preț.

    Bumbacul este un material cunoscut pentru confortul și moliciune. Este un material natural care este considerat durabil și potrivit pentru utilizarea de zi cu zi și este folosit pentru diverse piese de mobilier. Este ușor de întreținut și se poate găsi  într-o gamă largă de culori. În materialele de tapițerie, apare cel mai adesea în proporție de 45 până la 60%.

    Lâna - un alt material natural, care este popular nu numai pentru calitatea sa, ci și pentru durabilitatea și rezistența la riduri și pete. Lâna are și proprietăți naturale de termoreglare, ceea ce o face o alegere excelentă pentru toate anotimpurile, spre deosebire de pielea naturală, de exemplu. Este mai scumpă decât bumbacul. Este adesea folosită  pentru a tapița mobilierul vechi, antic.

    Pielea naturală - extrem de durabilă și rezistentă, dar și un material scump. Mobilierul din piele naturală este atemporal, sofisticat, emană lux. Cel mai adesea se transmite generațional. Pielea naturală este un material care este rezistent la întindere, șifonare și nu absoarbe lichidul vărsat sau fumul de tutun.

    mobila din piele
    Mobilierul din piele naturală se transmite cel mai des din generație în generație.

    Din motive financiare, este cele mai populare alegere sunt:

    Pielea artificială (piele ecologică) – deși mai ieftină, este mai puțin durabilă și mai predispusă la deteriorare decât pielea naturală (se decojește mai repede și începe să crape). Cu toate acestea, la fel ca pielea naturală, este ușor de întreținut și oarecum rezistentă la pete. Poate apărea în multe culori.

    Inul - un alt material natural cu fibre extrem de puternice. Pentru a-l face mai elastic, este mai ales combinat cu bumbac. Poate fi predispus la șifonare.

    Microfibră - un material sintetic caracterizat printr-o textură netedă și întreținere ușoară. Este extrem de rezistent la pete. Se poate găsi  în multe culori și modele și poate fi combinat cu diferite stiluri de mobilier. Având în Vedere că combină estetica cu funcționalitatea, este o alegere bună pentru familiile cu copii sau în casele cu animale de companie.

    Pluș – dacă doriți să conferiți o notă de lux casei dvs., tapițarea mobilierului dvs. Cu plus poate fi o idee excelentă. În acest fel, obțineți piese de mobilier de accent care domină spațiul. Este cunoscut pentru moliciune excepțională și întreținere ușoară - cu câteva mișcări de cârpă umedă puteți îndepărta petele de pe alimente și băuturi (prin aceasta nu ne referim la petele grase).

    Vâscoză - acest material imită în principal mătasea și inul. Este în mare parte combinat cu alte materiale în acest scop, deoarece nu este potrivit pentru utilizare singur din cauza mototolării. Vâscoza este extrem de plăcută la atingere.

    Indiferent de ce material pentru tapițeria mobilierului alegeți, este important să fiți atenți la câteva lucruri. Expunerea directă la lumina soarelui poate estompa culoarea țesăturii mobilierului. De aceea, cel mai bine este să-l îndepărtați de fereastră sau să folosiți nuanțe pentru a filtra lumina în cele mai puternice ore de soare.

    curatare mobilier
    Este întotdeauna de dorit să tapițați piese de mobilier pe care le folosiți frecvent cu materiale care nu necesită întreținere periodică și care sunt ușor de curățat.

    Aspirați cu regularitate mobilierul tapițat pentru a îndepărta firimiturile și murdăria, folosind un accesoriu moale. Pentru ca impuritățile să nu se acumuleze și să fie atrase în fibrele materialului, este necesar să aspirați cel puțin o dată pe săptămână. Dacă se întâmplă să vărsați ceva lichid pe mobilă, reacționați rapid pentru ca petele să nu se lipească. În primul rând, utilizați o cârpă uscată și curată, care ar trebui să absoarbă cât mai mult din lichidul vărsat. Apoi utilizați o cârpă umedă și un agent de curățare adecvat. Cârpa trebuie bătută ușor pe pată, niciodată frecată, pentru a nu deteriora fibrele. Mobilierul tapițat necesită și o curățare profundă din când în când. Curățarea temeinică trebuie făcută cel puțin o dată pe an, în funcție de intensitatea utilizării și de expunerea la murdărie. În acest scop, cel mai bine este să contactați o firmă de curățenie.

    Firma de curățenie vă va percepe aproximativ 50 ron per loc pentru acest serviciu. Căutați o firmă de curățenie căreia să-i încredințați curățarea în profunzime a mobilierului? Găsiți ușor și rapid o firmă de curățenie cu experiență în zona dumneavoastră, trimițând o cerere pe platforma noastră - gratuit și fără obligații!

    curatare profunda
    Curățarea temeinică a mobilierului trebuie făcută cel puțin o dată pe an.

    Este important să subliniem încă un lucru important - prețul nu ar trebui să fie factorul decisiv. Cu cât se folosesc mai multe materiale de tapițerie calitative, cu atât durata de viață  a mobilierului este prelungită.

    Când se tapițează mobilierul și când nu

    Tapițeria mobilierului se face din mai multe motive. Se face  atunci când materialul este deteriorat din cauza anilor de utilizare, când stilul interiorului se schimbă, iar mobilierul existent nu mai încape in el, astfel tapițeria îi conferă un nou aspect. Tapițarea mobilierului se face și atunci când materialul de mobilier existent nu ne mai place și când nu dorim să aruncăm mobile de epocă  moștenită. Piesele vintage sunt aproape întotdeauna la modă.

    Totuși, există anumite situații în care nu se poate face tapițeria mobilierului. Primul motiv este mobilierul nefuncțional, adică mobilierul al cărui schelet din metal sau lemn este complet deteriorat. Mobilierul extrem de uzat (aici nu ne referim la piese scumpe, antice), care și-a pierdut complet forma, nu are sens să fie tapițat.

    mobilier antichitate
    Piesele vintage sunt aproape întotdeauna la modă.

    Puteți efectua singur un test simplu. Așezați-vă pe canapea sau scaunul pe care doriți să-l tapițați,  rotiți ușor și mutați-vă de pe o parte pe alta. Dacă scârțâie și se clatină,  retapițarea mobilierului nu este o opțiune atât de bună. Prea mult mobilier deteriorat va crea costuri suplimentare pentru bureți și altele asemenea.

    Tapițarea mobilierului este dificilă și, mai ales, costisitoare, atunci când este necesară utilizarea unui material specific, unic.

    Și în sfârșit:

    Merită tapițarea mobilierului?

    Tapițarea mobilierului este un meșteșug care nu este deloc ieftin. Prin urmare, mulți se află într-o dilemă dacă să cumpere o nouă piesă de mobilier sau să o tapițeze pe cea veche.

    Cât costă tapițarea mobilierului? Răspunsul la această întrebare nu este clar, dar depinde de mai mulți factori: dimensiunea și tipul piesei de mobilier care trebuie tapițată, gradul de deteriorare și starea umpluturii, materialul folosit pentru tapițerie și de tapițarul în sine. Prețul tapițării unui scaun de sufragerie, care include schimbarea căptușelii scaunului (3 cm) și a tapițeriei, este de aproximativ 300 ron. Prețul tapițării mobilierului din living este de aproximativ 1000 ron.

    tapiter
    Merită tapițată mobila?

    Tapițarea mobilierului merită atunci când mobilierul existent este de înaltă calitate și are o construcție solidă. Este o alegere bună și pentru piesele de mobilier care au valoare sentimentală și la care nu doriți să renunțați.

    Tapițarea mobilierului este profitabilă chiar și atunci când nu găsiți în saloane culoarea și modelul materialului care se va potrivi perfect cu interiorul dvs.  Contactați tapițerii și comparați prețurile, în multe cazuri, tapițeria va fi mai ieftină decât cumpărarea de mobilier nou din același material. Și în sfârșit, aspectul ecologic - tapițeria prelungește durata de viață a mobilierului existent și reduce cantitatea de deșeuri de mobilier din gropile de gunoi.

    Căutați pe un tapițer de încredere? Trimiteți o cerere către tapițerii cu experiență din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    Tapițarul va recomanda cel mai bun material pentru tapițarea unei anumite piese de mobilier. El va îndepărta piesele deteriorate, va înlocui umpluturile și arcurile. Bureții de tapițerie trebuie să fie de grosime, moale sau duritate corespunzătoare și suficient de elastici pentru a putea reveni la poziția inițială, adică să nu-și piardă forma chiar și după ani de utilizare. Când elementele interioare sunt terminate, urmează tapițeria.

    Dacă vă îndoiți în privința tapițeriei mobilierului,  dacă merită să vă tapițați mobila, puneți totul pe hârtie - cât vă va costa cantitatea necesară de material, munca tapițerului și transportul mobilierului tapițat. După ce faceți o analiză a tuturor costurilor, comparați-l cu costul unei piese noi realizate din același material.

    Vă întrebați cât timp durează tapițarea mobilierului? Răspunsul depinde de mărimea și tipul de mobilier și de disponibilitatea tapițerilor. De obicei, tapițeria mobilierului durează șapte până la zece zile.

    369
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tapițerie?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 79 executanți pentru domeniul Tapițerie:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane