Pentru zona

    9 dintre cele mai frecvente greșeli care se fac atunci când se lucrează cu curentul electric și cum să le evitați

    Lucrul cu curentul electric pare adesea ușor, mai ales atunci când faceți unele mici reparații sau faceâi ordine în casă. V-ați întrebat vreodată ce riscuri implică chiar și o mică greșeală, cum ar fi alegerea greșită a piesei, materialului sau instalarea necorespunzătoare? Când lucrați cu curentul electric, greșelile nu sunt permise, deoarece fiecare poate fi fatală. Prin urmare, am decis să vedem care sunt și ce fel de greșeli sunt, și am enumerat 9 dintre ele, care se repetă cel mai des în cazurile în care neprofesionaliștii fac unele lucruri singuri cu sloganul  că „aceasta nu poate fi o mare filozofie”.
    Articol de specialitate 148
    9 greseli in lucrul cu curent electric
    Avem 3940 executanți pentru domeniul Instalații electrice, Electrician:

    1.Cabluri greșite în locuri greșite

    Oamenii fără experiență aleg adesea tipurile greșite de cabluri fără a se gândi prea mult la performanța și caracteristicile de izolare ale acestora. De exemplu, aparatele de aer condiționat sau cuptoarele necesită conductoare mai groase, care pot rezista la sarcini mai mari, în timp ce cele mai subțiri sunt destinate în principal iluminatului și nu sunt bune pentru  astfel de dispozitive. Alegerea greșită a cablurilor poate duce la supraîncălzire, crescând riscul de incendiu.

    Cheia siguranței este o estimare exactă și precisă a puterii necesare, lucru care de obicei nu se realizează până când este prea târziu. Alegerea cablurilor adecvate capabile să reziste la sarcina nominală este esențială - verificați specificațiile echipamentului și dispozitivului înainte de instalare și asigurați-vă că puterea corespunzătoare a cablului este în conformitate cu valorile date.

    2. Conectare slabă a conductoarelor

    Conectarea necorespunzătoare a conductorilor - în ceea ce privește îmbinările slăbite sau conectorii plasați incorect - poate provoca scântei, supraîncălzire și chiar scurtcircuite. În multe cazuri, astfel de probleme sunt abia vizibile sau ascunse până când escaladează.  V-ați întrebat vreodată de ce lumina din living  continuă să pâlpâie? Ar putea fi un semn al unei legături proaste care necesită atenție imediată.

    Verificările regulate și asigurarea unei conexiuni adecvate cu conectori de calitate vor preveni potențialele pericole, cum ar fi scânteile sau supraîncălzirea cablurilor.

    izolare proasta

    3. Protecție insuficientă împotriva umezelii

    Încăperile umede precum băile, bucătăriile sau spațiile deschise necesită precauții speciale. Prizele GFCI (Ground Fault Circuit Interruptor) sunt proiectate pentru a oferi protecție împotriva șocurilor electrice în astfel de locații. Mulți oameni cred în mod greșit că este o cheltuială inutilă, dar adevărul este că prizele GFCI pot preveni accidentele grave. Dacă v-ați îndoit vreodată că astfel de prize sunt cu adevărat necesare, imaginați-vă  consecințele intrării în contact a apei și a curentului electric în casa dvs. Aveți în vedere că, deși prizele arată aproape la fel, există de fapt 17 tipuri cu diferite tipuri de protecție, fiecare destinată unui scop precis definit. Când cumpărați, fiți atenți la ceea ce este scris pe declarație și urmați instrucțiunile. 

    Instalarea prizelor GFCI în zonele umede este cea mai bună prevenire pentru protejarea împotriva șocurilor electrice. 

    4. Suprasarcina circuitului

    Conectarea prea multor dispozitive la un singur circuit este o greșeală comună care are ca rezultat supraîncălzirea cablurilor sau chiar să arderea siguranței. Acest lucru se întâmplă cel mai des în bucătării sau birouri unde numeroase aparate sunt conectate la același circuit. Ați avut vreodată probleme cu siguranțele arse? Cel mai probabil este ca la un moment dat cablajul de acasă să fi fost supraîncărcat, determinând arderea siguranței sau sărirea ei (în cazul în care aveți un panou de siguranțe de model vechi sau unul mai nou cu un singur întrerupător). În orice caz, este un semn că instalațiile electrice trebuie verificate și consolidate, deoarece în caz contrar vor exista întreruperi constante de curent din cauza supraîncărcării sistemului.

    Soluția pentru supraîncărcarea cablajului de acasă, adică a circuitului, este împărțirea dispozitivelor în mai multe circuite pentru a reduce sarcina și/sau a întări întregul sistem. În plus, o bună prevenire este utilizarea dispozitivelor eficiente din punct de vedere energetic, prize inteligente pentru monitorizarea consumului și evitarea folosirii simultane a dispozitivelor mai mari pe același circuit.

    5. Utilizarea siguranțelor inadecvate

    Cei care nu sunt electricieni de meserie aleg adesea siguranțele greșite, fie prea puternice, fie prea slabe, ceea ce duce la neprotejarea adecvată a sistemului. Siguranțele prea puternice nu vor preveni supraîncălzirea, ceea ce poate duce la un incendiu, pe când siguranțele  prea slabe vor întrerupe în mod constant alimentarea cu energie. Ați fost vreodată confuz în legătură cu ce siguranță să folosiți? Astfel de greșeli sunt mai frecvente decât s-ar putea crede.

    Soluția este alegerea corectă a siguranțelor în funcție de sarcina circuitului. Înainte de a alege o siguranță, verificați puterea dispozitivului și capacitatea cablului. Dacă nu sunteți sigur, consultați un electrician care va calcula corect și va instala siguranțele adecvate, asigurând astfel siguranța și prevenind întreruperile inutile de curent.

    testare retea electrica

    6. Împământare necorespunzătoare

    Împământarea este esențială pentru siguranță, deoarece permite ca orice tensiune în exces să fie conduse în siguranță în pământ. Fără împământare adecvată, există întotdeauna riscul de electrocutare sau deteriorarea dispozitivelor și echipamentelor. Împământarea necorespunzătoare este o problemă care este deseori ascunsă, dar poate deveni evidentă cu fenomene neașteptate, cum ar fi șocuri electrice neobișnuite atunci când dispozitivele sunt atinse. Împământarea corespunzătoare trebuie făcută profesional și verificată cu instrumente de măsurare pentru a asigura utilizarea în siguranță a tuturor dispozitivelor și pentru a preveni riscul de electrocutare.

    7. Utilizarea necorespunzătoare a întrerupătoarelor și prizelor

    Conectarea întrerupătoarelor și prizelor poate fi dificilă. Conectivitatea incorectă duce la probleme de performanță sau chiar la riscuri de securitate. O atenție deosebită trebuie acordată locurilor în care prizele sunt expuse la umiditate, cum ar fi băi, bucătării și zone exterioare. V-ați instalat vreodată o priză și v-ați gândit că este simplu, pentru a afla mai târziu că totul nu a fost atât de bine?

    Utilizarea prizei și întrerupătoarelor protejate corespunzător, special adaptate condițiilor umede, precum IP44 sau standarde mai înalte, va asigura o mai mare siguranță și fiabilitate în astfel de locații.

    8. Instalarea necorespunzătoare a iluminatului

    Instalarea luminilor care nu sunt potrivite pentru utilizarea în aer liber sau în încăperi umede este o altă greșeală comună. Luminile de interior nu sunt proiectate pentru condițiile meteorologice în schimbare, ceea ce înseamnă că se pot deteriora rapid sau chiar pot fi periculoase. Unitățile de iluminat trebuie selectate în funcție de locul de utilizare, care include rezistența la umiditate și alți factori. Instalarea lămpilor special concepute pentru zonele exterioare sau umede va preveni defecțiunile și va asigura funcționarea în condiții de siguranță. 

    9. Izolație slabă a cablurilor

    Cablurile goale sau izolarea slabă sunt principalele cauze ale scurtcircuitelor. De fapt, cablurile prost izolate pot determina  probleme pe termen lung pe care este posibil să nu le observați imediat. Când izolația este deteriorată, apar probleme serioase de siguranță. Ați verificat cum sunt protejate cablurile din sistemul dvs. de cablare?

    Verificarea și întreținerea cu regularitate a izolației cablurilor și înlocuirea pieselor deteriorate va preveni riscul de scurtcircuite și va asigura siguranța liniilor electrice și a conexiunilor acestora.

    electricianul

    Lucrul cu curentul electric  poate părea o opțiune atractivă pentru cei care doresc să economisească bani, dar chiar și greșelile mici pot duce la mari probleme. Sunteți pregătiți să vă riscați viața pentru a economisi niște bani? În schimb, acordați-vă suficient timp pentru a analiza opțiunile și angajați un profesionist pentru a externaliza acest serviciu.

    Pe site-ul nostru veți găsi electricieni autorizați care se vor asigura că toate lucrările electrice sunt efectuate profesional, în siguranță și în conformitate cu reglementările.

    De ce să riscați când puteți alege calea cea mai sigură?

     

    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalații electrice, Electrician?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 3940 executanți pentru domeniul Instalații electrice, Electrician:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane