Pentru zona

    Deșeuri din construcții - ce să faceți cu ele după renovare?

    Ați renovat casa sau apartamentul, poate ați terminat de demolat sau de construit un spațiu, un lucru este inevitabil - a rămas multe moloz, de la diverse materiale de construcție, praf, până la pungi și saci.. Oricare ar fi deșeurile din construcții și oricât de voluminoase ar fi acestea, este clar că trebuie îndepărtate de pe șantier. În cele ce urmează investigăm totul despre curățareașantierului, spațiul după renovare, cercetăm  ce spune legea pe această temă.
    Articol de specialitate 353
    moloz
    Avem 291 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    După ce ați renovat apartamentul, v-ați pus întrebarea - ce să facem cu molozul? Dacă nu v-ați înțeles cu antreprenorii care au lucrat la renovarea sau construirea casei dumneavoastră pentru a îndepărta molozul, va trebui să vă ocupați singur de deșeurile din construcții. Când vine vorba de renovare, include piese de mobilier vechi, electrocasnice dărăpănate, nefuncționale, pardoseli demontate. După aceea, este necesară o curățare temeinică a spațiului. Știați că doar în timpul renovării băii se pot acumula aproximativ 20 de saci de moloz?

    Situația este identică și când vine vorba de construcția unui obiectiv. Pentru ca fiecare etapă ulterioară de construcție să fie finalizată, molozul trebuie îndepărtat de pe șantier. Se consider că colectarea și îndepărtarea molozului reprezintă o verigă importantă în construirea /adaptarea unui spațiu.

    Molozul  trebuie colectat și ambalat, încărcat, transportat și eliminat într-un mod reglementat, ceea ce este cu siguranță o muncă dificilă și obositoare.

    Transportul și eliminarea molozului este o muncă care vine după fiecare adaptare a unui spațiu rezidențial sau comercial.
    deseuri din constructii
    Molozul trebuie colectat și ambalat, încărcat, transportat și eliminate  în modul reglementat.

    Ce este inclus în deșeurile de construcții?

    Deșeurile din construcții sunt create după adaptarea, construirea sau demolarea unei clădiri. Acest tip de deșeuri includ: betonul, gresia, tencuiala, ceramica, cărămida, sticla, pămânntul, foile, pardoselile demontate și tâmplăria. Pe lângă cele de mai sus, mai există: grinzi, profile metalice, scânduri, muluri, elemente din lemn...

    Când vine vorba de renovarea spațiului, există și piese vechi de mobilier, electrocasnice etc.

    La nivel mondial, există o tendință în creștere pentru reciclare și reutilizare a materialelor de construcție. În acest fel, se reduce cantitatea de deșeuri din gropile de gunoi, se reduce utilizarea resurselor necesare pentru producerea materialelor de construcție și transportul acestora.

    Unul dintre cele mai reciclate materiale este betonul care rămâne după demolarea sau renovarea clădirilor. Deșeurile de beton reprezintă aproape jumătate din deșeurile care apar  în timpul construirii și demolării. Agregatul de beton colectat intră în mașina de zdrobire, în timp ce acesta trebuie să fie fără alte reziduuri, cum ar fi lemn, hârtie și deșeuri similare.

    Ce alte deșeuri din construcții pot fi reciclate? Lemnul (elementele din lemn vechi, uzate pot fi reciclate și i se poate oferi un nou scop), oțelul (nu își pierde rezistența structurală după reciclare; reutilizarea oțelului nu este nouă, acest material este reciclat de 150 de ani); sticla (la fel ca otelul, poate fi reciclată de mai multe ori fără a pierde calitatea; de exemplu, ferestrele colectate după demolare pot găsi o gamă largă de aplicații în funcție de tipul lor).

    fereastra veche
    Ferestrele colectate după demolare pot găsi o gamă largă de aplicații în funcție de tipul lor.

    Cum să transportați deșeurile din construcții?

    În acest scop, puteți apela la companiile care se ocupă cu îndepărtarea, transportarea și eliminarea molozului din apartament/casă în timpul renovării, adică deșeuri din construcțiile de pe șantier. Aceste companii ambalează adesea saci (greutatea per sac este de cel mult 25 de kilograme) atunci când vine vorba de molozul mărunt.

    Cât va costa îndepărtarea deșeurilor din construcție? Contractorii includ adesea îndepărtarea molozului în preț, adică adaugă acel serviciu la suma totală. Vom da un exemplu de demolare a unei clădiri de 120 m2, când s-a convenit cu antreprenorii îndepărtarea molozului. În acest caz, demolarea se va ridica la 40 până la 60 EURO/m2.

    Prețul pentru îndepărtarea deșeurilor dim construcții ca serviciu separat variază semnificativ în funcție de cantitatea de deșeuri din construcții, locație, dacă prețul include încărcarea, dar și de compania însăși. Veți plăti aproximativ 150 EURO pentru transportul molozului cu camionul, în timp ce îndepărtarea cu duba este de aproximativ 70 - 80 EURO.

    Curățarea după lucrările de construcții

    Ați avut grijă de îndepărtarea deșeurilor din construcție, dar după renovare, spațiul a rămas plin de impurități - praf, pete de vopsea, lipici sau tencuială, precum și materiale folosite în procesul de renovare. Curățarea după lucrările de construcție nu este o muncă simplă și rapidă.

    Fie că este vorba de renovarea unei unități rezidențiale, comerciale sau de catering, curățarea după lucrările  de construcție (după îndepărtarea molozului și a tuturor deșeurilor voluminoase) include: îndepărtarea foliilor folosite pentru zugrăvit, curățarea pardoselilor cu mașina, spălarea suprafețelor de sticlă, îndepărtarea prafului de pe toate suprafețele, curățarea profundă a mobilierului, curățarea și  dezinfectarea bucătăriei și a băii, ștergerea și lustruirea pardoselilor.

    renovare casa
    Curățarea după lucrările de construcție nu este o muncă simplă și rapidă.

    Deci, după prima etapă de curățare, care presupune lucrări brute, adică îndepărtarea și transportul materialelor voluminoase, părți de tâmplărie, moloz, piese de mobilier, urmează a doua etapă de curățare, care presupune îndepărtarea foliilor de protecție și similare, pentru a pregăti zona pentru curățenia generală. A treia etapă finală a curățării după lucrările de construcție include spălarea minuțioasă, în mare parte mecanică și profundă a tuturor suprafețelor.

    Înainte de a începe curățirea, lucrătorii firmei alese vor evalua situația de pe teren și vor pregăti zona. Ei vor inspecta pereții, podelele și alte suprafețe și vor alege cel mai bun acces de curățare, adică echipamente adecvate și agenți de curățare. Nu toate impuritățile sunt curățate în același mod - îndepărtarea petelor de vopsea, adeziv, praf... este diferită.

    Pardoselilor li se acordă o atenție deosebită și în majoritatea cazurilor necesită curățare mecanică. Mașinile utilizate pentru curățarea mecanică a pardoselii combină, în general, curățarea mecanică, cum ar fi periile rotative sau discurile, prin spălarea cu apă la presiune înaltă. După cum se știe, nu orice pardoseală este curățată în același mod. În funcție de tipul de pardoseală, se reglează presiunea, viteza și alți parametri ai mașinii de curățat. Astfel, de exemplu, pentru podele dure, din piatră, discuri abrazive și presiune mai mare a apei sunt folosite pentru a îndepărta chiar și cele mai încăpățânate impurități. Desigur, podelele din lemn nu pot fi curățate în acest fel. În acest caz, se folosesc perii mai moi.

    spalare profesionala podele
    În funcție de tipul de pardoseală, se reglează presiunea, viteza și alți parametri ai mașinii de curățat.

    Care este prețul curățării spațiului în urma lucrărilor de construcție? Răspunsul nu poate fi simplu, depinde de suprafața spațiului, de tipul și amploarea lucrărilor, de echipamentele necesare și de numărul de muncitori angajați. Prețurile pot fi exprimate pe oră sau pe metru pătrat. Curățenia generală după renovare cu material inclus este de aproximativ 11 EURO/oră sau 1,5 EURO/m2. Dacă vorbim de spălarea profesională a podelei, aceasta costă și în jur de 1,5 EURO/m2.

    renovarea casei
    Fie că este vorba de renovarea unei unități rezidențiale, comerciale sau de catering, curățarea după lucrări de construcție este necesară.

    Căutați pe cineva căruia să îi încredințați curățenia după lucrările de construcție? Trimiteți o cerere către agențiile potrivite și evaluate din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    Când  vorbim de curățarea  în urma lucrărilor de construcții, trebuie să amintim și îndepărtarea mobilierului vechi. Companiile care se ocupă cu îndepărtarea deșeurilor de construcții se ocupă adesea de îndepărtarea pieselor voluminoase de mobilier. Acestea includ paturi de toate felurile, rafturi TV, seturi de colț, comode, dulapuri, mese și scaune, rafturi și dulapuri de bucătărie... Lucrătorii companiei oferă și demontarea pieselor masive de mobilier (de exemplu, un pat dublu cu un metal). cadru, o unitate de rafturi uriașă) și foarte des se ocupă și cumpără mobilier.

    Dacă mobila pe care ați aruncat-o dupa renovare este în stare bună, o puteți vinde.

    Când aruncați mobilierul vechi, cel mai bine este să angajați o firmă potrivită. Este o treabă serioasă, în timpul căreia se pot produce daune pereților sau pardoselilor apartamentului sau clădirii din care este îndepărtat. Trebuie  să aveți grijă de coridor și de liftul clădirii.

    mobila veche
    Când aruncați mobilierul vechi, cel mai bine este să angajați o firmă corespunzătoare.

    Alegeți o companie care va elimina cu grijă deșeurile colectate, adică le va descărca la depozitul de deșeuri sau la centrul de reciclare, în funcție de tipul acestora și de posibilitatea de prelucrare ulterioară. Mobilierul vechi este un deșeu care poate fi reciclat, adică. se destramă, dispozitive electrice defectuoase, anvelope...

    Un serviciu bun pentru îndepărtarea molozului presupune o manipulare atentă a deșeurilor, alegerea metodelor și tehnicilor potrivite pentru eliminarea și reciclarea acestora.

    Cum reglementează legea deșeurile din construcții?

    În acest sens sunt în vigoare unele regulamente privind modul și procedura de gestionare a deșeurilor din construcții și demolări.

    deseuri

    Aceste legi prevăd modul și procedura de gestionare a deșeurilor din construcții și demolări și definesc:

    Proprietarul deșeurilor de construcții și demolări generate pe șantier este proprietarul sau utilizatorul clădirii sau al unei părți a clădirii situate pe acel șantier și a cărei activitate a generat deșeurile de construcții, adică investitorul sau antreprenorul atunci când deține proprietatea deșeurile de construcții le sunt transferate prin contract.

    Deșeurile din construcții și demolări sunt deșeurile care sunt generate prin executarea lucrărilor de construcții și alte lucrări de construcție și demolare a clădirilor, amenajări, renovări, reconstrucție de clădiri, construcție, întreținere și înlocuire a clădirilor de infrastructură, precum și săpături pt. infrastructura rezidențială, industrială și rutieră.

    Deșeurile periculoase din construcții și demolări sunt deșeuri care prezintă una sau mai multe caracteristici periculoase și necesită o manipulare specială, și anume: deșeuri care conțin azbest, deșeuri de PCB, deșeuri care conțin mercur, deșeuri care conțin, constau sau sunt contaminate cu substanțe poluante organice pe termen lung ( deșeuri POP), deșeuri care conțin metale grele etc.

    Deșeurile nepericuloase din construcții și demolări sunt deșeuri care nu conțin substanțe periculoase, deșeuri care sunt inerte și/sau reciclabile.

    gunoi

    Deșeuri mixte din construcții și demolări sunt deșeuri care, în conformitate cu regulamentul de clasificare și clasificare a deșeurilor, sunt clasificate ca: 17 01 06* - amestecuri sau fracții individuale de beton, cărămizi, țigle și ceramică care conțin substanțe periculoase; 17 01 07 - amestecuri sau fracții individuale de beton, cărămizi, plăci și ceramică, altele decât cele menționate la 17 01 06; 17 02 04* - sticla, plastic si lemn care conțin sau sunt contaminate cu substanțe periculoase; 17 04 07 - metale amestecate; 17 09 03* - alte deșeuri de construcții și demolări (inclusiv deșeuri mixte) care conțin substanțe periculoase și 17 09 04 - deșeuri mixte de construcții și demolări, altele decât cele menționate la 17 09 01 și 17 09 02 și 17 09 03.

    Același regulament prevede: Proprietarul deșeurilor din construcții și demolări este obligat să asigure transportul acestor deșeuri la instalația de depozitare și/sau tratare a deșeurilor de construcții și demolări, cu respectarea ierarhiei de gestionare a deșeurilor. Transportul deșeurilor se realizează în așa fel încât să nu se amestece cu deșeurile sortate, adică să nu fie contaminate cu alte substanțe, reutilizarea, utilizarea sau reciclarea acestora să nu fie imposibilă sau fezabilă fără costuri disproporționat de mari. Transportul deșeurilor periculoase din construcții și demolări se efectuează în conformitate cu reglementările privind transportul mărfurilor periculoase. Transportul deșeurilor nepericuloase și periculoase din construcții și demolări se efectuează în conformitate cu reglementările privind gestionarea deșeurilor și transportul rutier.

    De asemenea, se ​​precizează: Proprietarul deșeurilor de construcții și demolare poate trata deșeurile de construcții și demolare în mod independent sau poate preda deșeurile unui operator care deține autorizație pentru tratarea acestui tip de deșeuri. Costurile de tratare, adică reutilizarea și/sau eliminarea deșeurilor de construcții și demolări sunt suportate de proprietarul deșeurilor de construcții și demolări.

    353
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Firmă de curățenie?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 291 executanți pentru domeniul Firmă de curățenie:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane