Pentru zona

    Pardoseli epoxidice: avantaje și dezavantaje

    Vreți să aveți în casa dvs. o pardoseală de lungă durată, care să aibă o mare rezistență mecanică, dar în același timp să fie ușor de întretinut? O pardoseală care nu este doar funcțională, ci și o alegere estetică bună? Pardoselile epoxidice pot fi o soluție pentru dvs., iar în restul textului vă vom dezvălui dezavantajele și avantajele acestora.
    Articol de specialitate 80
    pardoseala epoxidica
    Avem 308 executanți pentru domeniul Pardoseala epoxidica:

    Ce sunt pardoselile epoxidice și cum se execută?

    Pardoselile epoxidice sunt un tip de pardoseală din rășină epoxidică (rășină decorativă), care se caracterizează prin rezistență și elasticitate ridicate. La acesta se adaugă diverși aditivi, cum ar fi amelioratori și întăritori, care îi măresc și mai mult caracteristicile mecanice. Există, de asemenea, diverși aditivi care afectează textura finală a pardoselilorepoxidice, adică dacă finisajul va fi lucios, dur sau mat. Aspectul de relief al pardoselei se realizează prin stropirea diferitelor particule decorative de formă neregulată pe stratul final.

    Rășina epoxidică sau decorativă este considerată un material de înaltă calitate utilizat pentru acoperirea pardoselilor și pereților.

    Pentru ca pardoselile epoxidice să aibă avantajele dorite (le vom enumera în continuare), turnarea trebuie facută cu precizie și profesionalism. De asemenea, rășina epoxidică este un material multicomponent care are propriile reguli de amestecare și aplicare. Prin urmare, trebuie angajați experți care posedă, în primul rând, cunoștințe și experiență, iar apoi instrumentele necesare. Substratul trebuie pregătit corespunzător, rășina aplicată uniform, precum și finisajul care să asigure aspectul și textura dorite.

    Pardoselile epoxidice se realizează în diferite grosimi, în funcție de scop sau de sarcina prevăzută. Pentru case, adică clădiri rezidențiale unde este o sarcină mai mică, grosimea pardoselei epoxidice este de 2 mm. În spațiile industriale, de ex. fabrici de producție, unde există o frecvență mai mare de oameni și o presiune mai mare, grosimea pardoselei ar trebui să fie de 4 mm sau mai mult.

    pardoseala epoxi
    În spațiile industriale, de ex. fabrici de producție, unde există o frecvență mai mare de oameni și o presiune mai mare, grosimea pardoselei ar trebui să fie de 4 mm sau mai mult.

    Referitor la suportul pe care se toarnă pardoselile epoxidice, acesta, la fel ca și alte pardoseli, trebuie să fie solid, plat, curat și uscat, astfel ca rășinile să adere bine și să nu existe crăpături în viitor. Mai întâi trebuie șlefuite cu mașini cu disc rotativ, iar apoi substratul este curățat și aspirat cu un aspirator industrial. Dacă există denivelări, acesta este precedat de o masă autonivelantă. Se aplică un grund epoxidic transparent pe substratul pregătit.

    Cel mai des, pardoseala epoxidică este turnată pe o bază de beton, dar poate fi postată și pe o podea finisată, cum ar fi ceramica (înainte de aceasta, baza trebuie nivelată). Pe de altă parte, nu este recomandat să turnați peste o pardosealaă din lemn pentru că lemnul tinde să se contracte și să se extindă din cauza schimbărilor de temperatură și umiditate din mediu. Acest lucru poate duce la crăparea pardoselii epoxidice.

    Este deosebit de important ca substratul pe care se toarnă podeaua epoxidică să fie uscat. Și anume, podelele epoxidice nu sunt permeabile la vapori, așa că umiditatea reziduală ar putea crea probleme în viitor. Evaporarea umezelii reziduale după turnarea pardoselii va face ca aceasta să se îndoiască sau să bule. Procentul de umiditate trebuie să fie în jur de 3. De aceea sunt de obicei evitate în încăperile de la subsol.

    În afară de faptul că substratul trebuie să fie uscat la turnarea podelei, adică umiditatea nu trebuie să crească prin acțiune capilară, astfel încât podeaua epoxidice să nu crape, este de asemenea necesar să așteptați ca straturile să se usuce. Și anume, rășinile epoxidice se aplică în straturi, iar atunci când este terminat primul strat, care de obicei este subțire și servește doar la acoperirea substratului sau la acoperirea micilor crăpături din pardosea, acesta trebuie să fie complet uscat ăînainte de aplicarea celui de-al doilea strat, mai gros. Straturile se aplică cu o mistrie sau o rolă.

    podea epoxi
    Cel mai des o pardosea epoxidică este turnată pe o bază de beton.
    În zonele în care se așteaptă o sarcină mai mare, cum ar fi depozitele și halele industriale, este posibil să se toarne un al treilea strat. În acest fel, puterea și rezistența la presiune sunt crescute.

    Pardoseli epoxidice vs pardoseli din poliuretan

    Mulți oameni fac greșeala de a crede că pardoselile epoxidice și cele din poliuretan sunt la fel. Deși au un aspect similar, există diferențe semnificative între cele două tipuri de pardoseli. Deși în ambele cazuri vorbim de rășini, o pardoseală solidă și impermeabilă, pardoselile din poliuretan prezintă anumite avantaje. Pardoselile din poliuretan sunt totuși mai elastice, mai rezistente la influențele mecanice, chimice, temperaturi ridicate, chiar și o frecvență mai mare a oamenilor și mașinilor, adică la presiune. De aceea sunt o alegere comună în spațiile industriale.

    Pardoselile din poliuretan rezistă la temperaturi mai ridicate. Sunt tolerante la temperaturi de până la 120 de grade, iar podelele epoxidice aproape de două ori mai mult, până la 65 de grade.
    pardoseli poliuretan
    Pardoselile din poliuretan rezistă la temperaturi mai ridicate.

    Spre deosebire de pardoselile epoxidice, cele din poliuretan sunt aplicate și în zonele exterioare, garajele cu acoperiș și parcări semi-deschise. Motivul constă în faptul că sunt rezistente la razele UV. Aplicarea pardoselilor din poliuretan este aceeași ca și pentru pardoselile epoxidice, substratul trebuie, de asemenea, curățat și uscat. Cu toate acestea, spre deosebire de pardoselile epoxidice, acestea nu trebuie să fie instalate pe o suprafață absolut uscată.

    Pardoselile  din poliuretan sunt mai rezistente la căldură și mai rezistente la apă decât cele epoxidice.

    Totuși, dacă pardoselile epoxidice, din punct de vedere estetic, reprezintă o soluție mai bună, în ceea ce privește culoarea și modelul, ele sunt o alegere mai comună pentru clădirile rezidențiale și oriunde unde se cere un aspect atractiv al pardoselii.

    Pardoselile epoxidice – avantaje

    Deși pardoselile epoxidice sunt cele mai utilizate în fabrici industriale, clădiri comerciale, ateliere și garaje, în primul rând datorită caracteristicilor lor: rezistență chimică, rezistență mecanică excepțională și întreținere simplă, astăzi se găsesc și în casele particulare.

    Pardoselile epoxidice sunt potrivite pentru sarcini grele și sunt utilizate în locuri care necesită durabilitate ridicată.

    Motivul constă în faptul că pardoselile epoxidice, pe lângă caracteristicile funcționale excelente, au și o serie de avantaje estetice. Și anume, rășinilor epoxidice le pot fi adăugate diferite culori și texturi, ceea ce oferă posibilități decorative aproape nelimitate. În acest fel, pardoselile epoxidice se pot potrivi cu ușurință cu restul interiorului și pot răspunde nevoilor și dorințelor. Sunt potrivite în special pentru decorarea interioară în stil industrial. În plus, pot imita materiale scumpe, precum marmură, terrazzo, lemn, chiar cărămidă. Pot fi chiar și într-o varietate de sidef. Este sigur să spunem că pardoselile epoxidice reprezintă o combinație de estetică și durabilitate. Prin urmare, nu este surprinzător că și-au găsit aplicația și în bucătării, sufragerie și livinguri.

    Având în vedere că pardoselile  epoxidice sunt fără rosturi și rupturi, ele fac orice spațiu vizual mai mare decât este în realitate.
    pardoseala epoxi interior
    Putem spune că pardoselile epoxidice reprezintă o combinație de estetică și durabilitate.

    Ați auzit de pardoselile epoxidice 3D? Pardoselile epoxidice 3d au aceeași compoziție ca și pardoselile epoxidice clasice, dar acestora li s-a adăugat o folie imprimată 3D, cu ajutorul căreia se creează o imagine tridimensională. Și anume, peste folie se toarnă un strat de rășină epoxidică, iar peste ea trece lacul final.

    Unul dintre principalele avantaje ale pardoselilor epoxidice este durabilitatea. Au o durată de valabilitate mai mare decât majoritatea pardoselilor și pot rezista zeci de ani fără probleme, cu condiția să fie executate corect.

    Pardoselile  epoxidice sunt rezistente la uzură. Sunt ușor de întreținut dintr-un motiv simplu - fără îmbinări. Și nu în ultimul rând - podelele epoxidice sunt potrivite în combinație cu încălzirea prin pardoseală.

    Pardoselile  epoxidice – dezavantaje

    Principalul dezavantaj al pardoselilor epoxidice este că sunt alunecoase, mai ales din cauza vărsării apei pe suprafața lor. Cu toate acestea, există o soluție la această problemă, care este folosirea de nisip în procesul de fabricare a pardoselii epoxidice. În acest fel, se obține o suprafață anti-alunecare, care permite o mai mare frecare în timpul mersului.

    Pardoselile epoxidice speciale pentru garaj sunt turnate exclusiv in interior, nu sunt destinate spațiilor exterioare, deoarece nu sunt tolerante la razele UV.

    pardoseli epoxidice la interior

    Pardoselile epoxidice nu sunt destinate utilizării în exterior deoarece nu sunt tolerante la razele UV.

    Prețuri pardoseli epoxidice

    Când vorbim de pardoselile epoxidice, prețul va depinde de grosimea pardoselii epoxidice, de tipul acesteia, de diverse accesorii și de antreprenorul însuși. În orice caz, prețul lor este considerat acceptabil în raport cu toate calitățile pe care le posedă. Se poate spune că pardoselile epoxidice costă aproximativ între 10 și 15 EURO/m2. Pardoselile mai groase de 4 mm sunt cuprinse între 16 și 22 EURO/m2.

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere cu parchet epoxidic? Trimiteți o cerere tehnicienilor de pardoseli epoxidici calificați și apreciați din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    Am menționat pardoseli epoxidice, pardoseli din poliuretan. Când vorbim de pardoseli industriale (care sunt folosite și în zonele rezidențiale), vom mai aminti una - cea din beton armat.

    Betonul armat este rezistent la umiditate, schimbări de temperatură, îngheț, deteriorări mecanice. Este realizat din beton și fier, iar în acest fel se prelungește durata de viață a suprafeței betonului.

    beton
    Ferobetonul poate fi definit și ca beton armat.

    Ferobetonul este un tip de pardoseală care nu poate fi turnată ulterior, ci doar în timpul lucrărilor de construcție grele. Este o placă de beton care este stropită și netezită în procesul de finisare. După ce începe să se usuce, cu ajutorul mașinilor de netezit, așa-numitele „elicopter”, placa de beton este „călcată” și apoi presărată cu agregate care vizeaz crestșerea rezistenței acesteia. Suprafața se presară cu aproximativ 4 kilograme de agregat pe m2, uniform. Ca agregate se folosesc cuarțul, corindonul și pilitură de metal (oțel inoxidabil). Aceste agregate solide nu sunt predispuse la oxidare atunci când sunt în contact cu apa și aerul. După aceea, substratul este parcurs cu aparatura specială și agregatul este îmbinat cu substratul. În plus, i se adaugă un plus de strălucire prin elicopterizare. la final, suprafața se impregnează în scopul prevenirii apariției microfisurilor.

    Ce grosime ar trebui să aibă betonul armat? Depinde de scopul spațiului în care se aplică. În zonele rezidențiale grosimea betonului armat este de obicei între 5 si 10 centimetri, iar in zonele care necesită capacitate portantă și rezistența mai mare (clădiri comerciale și industriale), grosimea ar trebui să fie semnificativ mai mare, între 10 și 20 de centimetri.

    Ferobetonul este un material economic, dar durabil și de lungă durată.
    elicopterizare beton
    Ferobetonul este o placă de beton care este stropită și netezită în procesul de finisare.

    Se poate spune că betonul armat este un material de pardoseală cu rezistență excepțională. Ferobetonul se caracterizează prin numeroase avantaje: rezistență la apă, rezistență la uzură, îngheț și sare, viață lungă, întreținere ușoară (nu încoronează sau praf). Este una dintre cele mai răspândite pardoseli industriale, în care prețul joacă un rol semnificativ. Cea mai ieftină este pardoseala industrială. Ferobetonul este o alegere excelentă pentru zonele în care sunt așteptate sarcini mai mari și sunt necesare suprafețe netede. La fel ca pardoselile din poliuretan, este potrivită atât pentru interior, cât și pentru exterior. Este folosită în spații comerciale, parcări, ateliere, depozite, garaje și din ce în ce mai mult în clădiri rezidențiale. La fel ca cele două etaje menționate mai sus, nu există îmbinări, poardoseala  pare a fi dintr-o singură bucată și, prin urmare, vizual mai mare. Cel mai des se găsește în gri, culoarea naturală a betonului, dar poate fi realizată și în alte culori.

    Prin aplicarea impregnării, ferobetonul devine rezistent la uleiuri și lubrifianți. De asemenea, tolerează foarte bine temperaturile extrem de ridicate și scăzute.

    Dacă vorbim de dezavantajele betonului armat, toate problemele sunt doar rezultatul aplicării și/sau prelucrării slabe, de ex. dacă nu se strecoară suficient aer în timpul aplicării.

    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pardoseala epoxidica?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 308 executanți pentru domeniul Pardoseala epoxidica:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane