Pentru zona
  Renovarea unei băi este una dintre cele mai solicitante lucruri din orice casă. Prin urmare, este și una dintre cele mai scumpe. Pentru renovarea băii se menționează prețuri diferite, iar mai jos, vom încerca să ajungem în faze la suma finală.
  Articol de specialitate 237
  renovare baie
  Avem 1894 executanți pentru domeniul Renovare baie:

  Dar pentru început, când decid toți oamenii să-și renoveze băile? Există multe motive pentru aceasta, dar le vom enumera pe cele mai importante trei: la cumpărarea unui imobil nou, dacă baia existentă este veche și dărăpănată și gresia este crăpată sau dacă există o defecțiune, cum ar fi spargerea conductelor de apă, atunci nu prea ai de ales.

  Alte motive pentru care oamenii decid să renoveze baia sunt: ​​amenajarea proastă și spațiul prea mic - dacă baia dvs. este disfuncțională și vă împiedicați de elemente în timp ce vă deplasați prin baie, este timpul să optimizați spațiul existent (amplasarea dulapurilor, dușului și a altor elemente), adică să folosiți fiecare centimetru al băii); dacă sunt vizibile daune, cum ar fi un duș care nu funcționează, un robinet  din care picură apă, elemente ruginite; pete negre și miros de mucegai și umezeală când intri în baie, design-ul interior vechi. Mulți decid să renoveze baia și atunci când, din cauza unei schimbări a stilului de viață și a obiceiurilor, doresc să monteze o cabină de duș în loc de o cadă. Atunci când în locuință se mută bătrâni sau persoane cu anumite probleme de mobilitate, siguranța poate fi îmbunătățită prin renovarea băii (montarea balustradelor, înlocuirea plăcilor crăpate).

  Mulți oameni decid să renoveze baia atunci când scot proprietatea la vânzare, deoarece în felul acest cresc valoarea proprietății, dar primesc și mai multe oferte. Și anume, potențialii cumpărători vor acorda întotdeauna mai întâi atenție calității și dotării băii.
  renovare

  Mulți oameni decid să renoveze baia atunci când scot proprietatea la vânzare, pentru că astfel cresc valoarea proprietății, dar primesc și mai multe oferte.

  Renovarea băii poate fi definită ca procesul de adaptare și modernizare a băii existente, astfel încât să îndeplinească toate cerințele funcționale și estetice. Include mai multe tipuri de lucrări de construcție diferite. Prin urmare, fiți pregătiți, renovarea băii poate dura mult timp, dar de obicei este nevoie de o  zi, cel mult două zile.

  Renovarea băii aduce numeroase beneficii pe termen lung. Pe lângă faptul că vă simțiți mai confortabil într-o baie frumos amenajată, veți obține mai mult spațiu de depozitare și vă veți regăsi mai ușor în  noua baie. Încă un lucru important care nu trebuie neglijat - veți obține economii semnificative de apă. Și anume, prin înlocuirea instalațiilor și aparatelor sanitare vechi, dărăpănate, veți reduce consumul de apă, ceea ce se va reflecta în facturile dvs. lunare.

  Înainte de a începe renovarea, este important să definiți câteva lucruri. Care este motivația pentru renovarea băii, funcționalitatea sau îmbunătățirea esteticii? Care sunt problemele care trebuie rezolvate prin renovarea băii?

  Înainte de a renova baia, este important să detectați toate problemele, precum umezeala, mucegaiul, deteriorarea instalațiilor…

  Vă recomandăm să faceți o listă de nevoi, dorințe și priorități. Gândiți-vă bine cum ați dori să arate baia dvs., ce culori și stil de decor vor fi reprezentate. Alegeți materiale pentru elemente - lăsați-le să fie durabile și de lungă durată, rezistente la apă și vapori de apă, ușor de întreținut. De regulă, este întotdeauna mai dificil să renovați o baie mai mică, deoarece fiecare centimetru de spațiu trebuie planificat cu atenție. În plus, este mai dificil de manevrat într-o baie mai mică.

  renovarea baii

  Renovarea băii poate fi definită ca fiind procesul de adaptare și modernizare a băii existente, astfel încât să îndeplinească toate cerințele funcționale și estetice.

  De starea actuală a băii va depinde dacă necesită o renovare completă sau doar de anumite lucrări cum sunt înlocuirea dulapurilor, a faianței. 

  Și în final - stabiliți bugetul. Definiți câți bani puteți aloca pentru renovarea băii. În același timp, nu uitați că în timpul renovării fiecărei încăperi,  inclusiv a băii, pot apărea costuri neplanificate. Nu căutați  să economisiți cu orice preț și alegeți  cei mai ieftini antreprenori și materiale, renovarea băii este o investiție pe termen lung, ar trebui să beneficiați de ea  ani de zile.

  Cu siguranță veți scăpa cel mai ieftin și veți reduce cantitatea de muncă dacă păstrați aspectul existent în baie. Totuși, acest lucru este posibil numai dacă instalațiile dumneavoastră sunt în stare bună.

  În continuare, vă vom arăta prețurile aproximative pentru renovarea băii pe etape:

  1. Demontarea și demolarea instalațiilor și elementelor existente

  Dacă porniți de la zero, va trebui mai întâi să demolați elementele existente (plăci, obiecte sanitare cum sunt chiuvetele, dușurile și toaletele, îndepărtarea plăcilor vechi). Renovarea băii începe cu mult zgomot și praf, dar vestea bună este că această fază a lucrării este scurtă - se termină în două zile.

  La demolare și demontare, este important să aveți grijă de regulile casei dacă locuiți în clădire. Motivul este clar - va fi mult zgomot! Anunțați i la tim vecinilor că veți renova baia. 

  Demolarea trebuie făcută de un profesionist pentru a nu deteriora instalațiile de sub plăcile de ceramic.
  demolare baie
  La demolare și demontare, este important să aveți grijă de regulile casei dacă locuiți în clădire. 

  Când contactați meșterul, întrebați dacă împachetează, scoate și duce molozul la groapa de gunoi. După ce molozul este îndepărtat și  spațiul este curățat, iar podeaua și pereții sunt neteziți, baia este pregătită  de montare conform planului stabilit, adică este pregătită  pentru următoarele etape de renovare.

  Dar cât vă va costa acest pas de renovare a băii? Scoaterea chiuvetelor, dulapurilor și altele și ducerea lor la groapa de gunoi costă aproximativ 15 EURO pe element. Scoaterea vănii  sau dușului și ducerea acestora la groapa de gunoi costă 35 EURO. Când vorim de îndepărtarea plăcilor vechi -  spargerea  ceramicii vechi de pe pereți și podea și ducerea molozului la groapa de gunoi costă aproximativ  6 EURO/m2.

  Căutați  pe cineva căruia să-i încredințați demontarea echipamentelor sanitare și îndepărtarea gresiei-miei din baie? Trimiteți o cerere antreprenorilor cu experiență din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

  baie
  Demolarea trebuie făcută de un meșter cu experiență pentru a nu deteriora instalațiile de sub gresie.

  2. Montarea de noi conducte de apă și canalizare

  La renovarea băii, conductele vechi de apă și canalizare sunt înlocuite cu altele noi pentru a preveni scurgerile și spargerile în viitor, și astfel daune materiale mai mari. Se montează  conducte noi după un plan stabilit înainte, astfel încât să fie asigurat un debit suficient de apă și drenaj în locurile în care vor fi amplasate chiuveta, vasul de toaletă, cabina de duș sau vana.

  Această fază prevede montarea de țevi noi, în mare parte din PVC, robinete și sifoane noi.

  Și cât costă instalațiile sanitare? Prețul remodelării instalațiilorr sanitare și scurgerilor, împreună  cu materialul, pentru o baie mai mică ar fi în jur de 500 EURO.

  instalator sanitar
  La renovarea băii se înlocuiesc și conductele vechi de apă și canalizare.

  În această fază vom aminti și instalațiile electrice. După ce instalatorul își termină lucrul, electricienii intră pe scenă. Electricianul trebuie să înlocuiască instalațiile pentru încălzitorul de apă, mașina de spălat, să instaleze prize suplimentare, iluminat. 

  Electricianul ar trebui să verifice cablajul atunci când renovați baia, în primul rând pentru siguranță, dar și pentru costuri neprevăzute în viitor.

  La fel ca în prima fază, înlocuirea instalațiilor de apă, canalizare și electricitate durează aproximativ două zile.

  Și cât te va percepe electricianul pentru acest serviciu? Aproximativ, instalațiile medii sunt în jur de 15 EURO/m2. Căutați meșteri cărora să le puteți încredința instalațiile sanitare, de canalizare și electrice? Trimiteți o cerere antreprenorilor cu experiență  din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

  3. Hidroizolarea băii

  După îndepărtarea plăcilor ceramice, trebuie  să curățați temeinic și să nivelați substratul, apoi să faceți hidroizolarea. 

  Pentru ca plăcile să arate impecabil, este necesară o suprafață uniformă și plană.

  Lucrarea de nivelare a substratului poate fi realizată de ceramiciști sau instalatori. Dacă nu angajați o firmă care să facă renovarea băii la "cheie", dar căutați executanțiîn etape, clarificați  acest lucru înainte de a începe lucrările.

  Hidroizolația este una dintre cele mai importante lucrări atunci când renovați o baie. Protejează baia de pătrunderea apei prin pereți și gresie, previne probleme enorme în viitor. Dacă acest pas nu este făcut corect, toți ceilalți pași sunt inutili. Hidroizolația se așează pe pereții pregătiți din jurul căzii sau cabinei de duș la o înălțime de 2 metri, iar 15 cm este suficient pentru restul băii.

  hidroizolarea baii
  Hidroizolația este una dintre cele mai importante lucrări atunci când renovați o baie.

  Punctele cele mai critice sunt rosturile dintre podea și perete (aici se produce cel mai des trecerea apei dacă hidroizolarea nu este făcută bine). Hidroizolația se aplică în general în două straturi

  Lucrarea de hidroizolație durează în medie o zi. Cu toate acestea, este important de știut că, în funcție de material, uneori trebuie să treacă o săptămână înainte de montarea plăcilor.

  Și cât va trebui să plătiți faianțarul pentru nivelarea substratului? Șlefuirea sau nivelarea șapei existente cu compus autonivelant (preț manoperă și material) este de aproximativ 3 EURO/m2. Producția hidroizolației de pardoseală cu aplicare dublă a masei hidroizolante cu uscare rapidă este de 4 EURO/m2, iar  producția de hidroizolații de pereți cu masă monocomponentă cu uscare rapidă este de aproximativ 5 EURO/m2

  4. Montarea plăcilor ceramice

  Am ajuns la etapele care vor schimba din punct de vedere estetic aspectul băii voastre.  Urmează lucrarea de ceramică, adică lipirea plăcilor. După cum se știe, înainte de lipirea plăcilor ceramice, este necesară o bună pregătire a substratului pentru a preveni crăparea și exfolierea ulterioară a acestora.

  montaj placi ceramice
  Înainte de lipirea plăcilor ceramice, este necesară o bună pregătire a substratului pentru a preveni crăparea și exfolierea ulterioară a acestora.

  Cât timp va trebui faianțarului să monteze plăcile ceramice va depinde de suprafața băii, de dimensiunea plăcilor, de garniturile necesare, de amplasarea elementelor suplimentare (borduri, muluri), dar și de însuși antreprenor. Cu toate acestea, se poate spune că durează aproximativ 2,3 zile.

  Alegerea plăcilor de baie nu este deloc ușoară. Ele se pot găsi  într-o mare varietate de dimensiuni (de la plăci de mozaic până la cele care măsoară până la 1x3 metri). Se pot găsi intr-o multitudine de culori, modele (pot imita chiar și materiale natural cum este  piatra și lemnul), dar și finisaje (pot fi embosate, au un finisaj mat sau lucios). Dacă aveți o baie mică, cel mai bine este să alegeți gresia  de dimensiuni medii (30x60, 60x60 cm) și plăcile de culoare mai deschisă (calcarul va fi mai putin vizibil pe ele).

  Anul acesta, o alegere populară o reprezintă plăcile ceramice cu o textură (plăci de baie în relief), cele în model de piatră de travertin, precum și care au rosturile într-o culoare diferită față de plăci (plăci albe-compozit de chituire gri, multicolor). gresie-rosturi albe, gresie albe- chit galben lamaie). Dacă ați optat pentru o cabină de duș, puteți pava zona din jurul acesteia cu plăci ceramice diferite față de restul băii și astfel să aduci dinamism spațiului.

  Puteți alege dintre trei variante - gresie doar pe podea (cea mai ieftină variantă), gresie până la jumătatea peretelui și gresie până la tavan (acest tip de baie va trece cu succes testul timpului).

  Pe lângă opțiunile de mai sus, plăcile ceramice pot fi montate  și ca muluri de margine, adică acoperă întreaga podea și marginile inferioare ale pereților până la o înălțime de aproximativ 10 cm. Astfel, este mai ușor să curățați podeaua, deoarece partea inferioară a peretelui nu se va murdări.
  walk in cabina dus
  Dacă ați optat pentru o cabină de duș, puteți pava zona din jurul acesteia cu plăci ceramice diferite față de restul băii și astfel să dați dinamism spațiului. 

  Când este vorba de această fază de renovare a băii, nu uitați că trebuie să cumpărați cu cel puțin 10% mai multe plăci ceramice decât suprafața calculată din cauza tăierii colțurilor. Și cât costă lipirea plăcilor? Prețul va depinde în primul rând de dimensiunea acestora (plăcile de dimensiuni nestandard, cum ar fi mozaicurile și cele mari sunt mai scumpe), modelul, suprafața pătrată a băii. Costul lucrării ceramice de așezare a plăcilor de dimensiuni standard pe o suprafață pregătită este între 10 și 15 EURO/m2. Achiziționarea și montarea gresiei variază între 20 și 30 EURO/m2.

  Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru achiziția și montarea plăcilor ceramice? Trimiteți o cerere faianțarilor cu experiență  din zona dvs. - gratuit și fără obligații! 

  5. Zugrăvirea băii

  Și cum rămâne cu părțile băii care nu sunt acoperite cu plăci ceramice? Ele trebuie zugrăvite

  După montajul ceramicii, tavanul și eventual pereții se zugrăvesc.

  Și anume, după ce faianțarii  își termină munca, este timpul pentru netezire și tencuire, lucru care revine zugravilor.  Având în vedere că  baia este încăpereacu cea mai mare umezeală, este necesar să alegeți vopsele speciale rezistente la apă și umiditate. Dacă doriți ca baia să pară mai mare, vopsiți tavanul în alb, iar dacă tavanul este vopsit în aceeași culoare cu gresia, încăperea  va fi vizual mai lată.

  zugravire tavan
  După montarea ceramicii, tavanul și eventual pereții trebuie zugrăviți.

  Și cât costă zugrăvirea pereților și tavanului în baie? Prețul zugrăvirii pereților din baie cu vopsea lavabilă este de aproximativ 3 EURO/m2.

  Căutați pe cineva în care să aveți încredere cu vopsirea băii? Trimiteți o cerere zugravilor cu experiență  i din zona dvs. - gratuit și fără obligații! 

  6. Montarea instalaţiilor sanitare

  Urmează achiziționarea și montarea obiectelor sanitare (duș sau vană chiuvetă, WC...) precum și mobilier de baie. Chiar și în această fază va fi zgomot și praf (deși nu ca atunci când se face demontarea), deoarece montarea instalațiilor sanitare presupune și pregătirea unor găuri. Montarea  toaletelor va dura câteva ore. 

  După montarea  obiectelor sanitare, baia se apropie de aspectul final.

  Obiectele sanitare trebuie montate corect, este necesară etanșarea straturilor dintre obiectele sanitare și perete/pardoseală cu silicon de calitate. Siliconul are funcția de barieră impermeabilă care împiedică pătrunderea apei și formarea mucegaiului. Doar montarea  profesională a obiectelor sanitare va preveni deteriorarea ceramicii.

  montaj cabina dus
  Doar montarea profesională a obiectelor sanitare va preveni deteriorarea ceramicii. 

  Totodată, mobilierul de baie trebuie organizat semnificativ pentru ca baia sa fie pe deplin funcțională. Se subînțelege că ar trebui să fie realizat din materiale rezistente la umezeală.

  Prețurile obiectelor sanitare depinde dacă ați optat pentru soluții mai moderne cum sunt toaletele cu consolă, mecanism soft close, sau pentru modele obișnuite. 

  Când vine vorba de instalațiile sanitare în sine, cu siguranță că vi-ați pus câteva întrebări aici. Ar trebui să alegeți o cadă sau o cabină de duș? Răspunsul la această întrebare depinde de obiceiurile și preferințele personale. Dacă vă plac băile lungi și  doriți mai mult spațiu disponibil, o alegere bună este vana. Dacă preferați dușuri mai scurte la repezeală și aveți o baie mică, o cabină de duș este o soluție mai bună pentru dvs.  De asemenea, puteți opta pentru cabina de duș care este tot  mai populară, care constă dintr-un perete despărțitor din sticlă transparentă și un canal care drenează apa. Este o alegere frecventă a fanilor designului contemporan, minimalist.

  cabina dus
  Cabina de duș este o alegere frecventă a fanilor designului modern, minimalist.
  Cabinele de duș de tip walk-in nu sunt închise, adică diferă de cabinele de duș obișnuite deoarece  doar o parte este închisă de un compartiment de sticlă. Din acest motiv, sunt mai ușor de curățat și nu creează obstacole vizuale în baie.

  Referitor la  chiuvete, puteți alege între cele montate pe perete, încorporate și montate pe suprafață. Chiuveta poate fi fixată de perete sau atârnată direct pe perete și ocupă cel mai puțin spațiu. Chiuveta încorporată, așa cum spune și numele, este încorporată în blat, în timp ce chiuveta încorporată este așezată pe blat, astfel că se vede toată.  Referitor la  forma chiuvetei, puteți alege între  margini dreptunghiulare, pătrate, rotunjite.

  Aici vom aminti un alt articol sanitar - vasul de toaletă. Vasele de toaletă sunt împărțite în două grupe în funcție de metoda de montare: pe podea (standard și monobloc) și suspendate (încorporate sau consolă). Vasele de toaletă de pe podea sau clasice sunt postate pe podeaua băii, în timp ce cele suspendate sunt încorporate în perete și nu ating fizic podeaua.

  montaj vas toaleta
  Vasele de toaletă sunt împărțite în două grupe în funcție de metoda de montare: podea și suspendate. 

  Și cât vă va percepe meșterul pentru montarea obiectelor sanitare? Montarea vănii sau a unei cabine de duș este de aproximativ  60 EURO,  o chiuvetă 40 EURO, un vas de toaletă 30 EURO, un canal de duș 40 EURO, robinete 12 EURO. Montarea dulapurilor de baie costă în jur de 30 EURO.

  Căutați pe cineva în care să aveți încredere cu instalarea obiectelor sanitare? Trimiteți o cerere meșterilor cu experiență  din zona dvs. - gratuit și fără obligații! 

  Deci, cât costă în total renovarea unei băi? Prețul pentru renovarea băii variază între 2000 EURO, iar în funcție de dimensiunea băii, poate ajunge până la 6000 EURO și mai mult. Mai exact, prețul renovării băii pe m2, care include înlocuirea ceramicii, instalațiilor și echipamentelor sanitare, începe de la 600 EURO/m2.

  Cui ar trebui să încredințați renovarea băii? Găsiți rapid și ușor un antreprenor cu experiență în renovarea băii în zona dvs. Cum? Trimiteți o cerere antreprenorilor cu experiență  din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

   

  Articol de specialitate 237
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Renovare baie?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 1894 executanți pentru domeniul Renovare baie:

  Serviciu gratuit
  Căutăm local
  Fără comisioane