Pentru zona
    Advertisement

    Cât vă va costa să amenajați curtea?

    În sfârșit a sosit timpul frumos și temperaturi văratic,  iar asta înseamnă un singur lucru - mai mult timp petrecut în aer liber. Dacă locuiți în casă, în lunile de vară curtea poate fi oaza dvs. de liște și relaxare. Totuși, ca să devină așa ceva, trebuie întreținută, chiar trebuie să faci diferite lucruri ce țin de grădinărit.   Deși cei mai mulți decid să „facă” personal aceste lucrări, nu este greșit să știm cât costă de fapt amenajarea profesională a curții. Este într-adevăr atât de scump cum cred mulți oameni? Veți afla în continuare.
    Articol de specialitate 192
    amenajare gradina
    Avem 1593 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    În perioada cea mai caldă a anului, vă puteți petrece timpul liber în curte, singur, alături de cartea preferată sau în compania celor dragi. Puteți organiza diverse sărbători cum sunt zilele de naștere  și aniversări chiar afară și nu veți rata nimic deoarece casa este lângă dvs.  Dacă sunteți  unul dintre acei oameni care nu se pot abține să nu se răcorească în timpul căldurii tropicale și nu vă plac  piscinele publice, o puteți avea chiar în curtea proprie. 

    Inspirațiile vin din diferite părți  - site-uri precum Pinterest, rețele de socializare, reviste despre decorațiuni exterioare... Suntem siguri că aveți și o mulțime de idei despre cum să vă amenajați  curtea. Cu toate acestea, nu toată lumea are afinități pentru grădinărit și meșteșuguri și poate că problema este un buget limitat, iar acele idei rămân nerealizate. De aceea , în continuare ne-am ocupat de prețurile lucrărilor de amenajare. Cât costă de fapt amenajarea teritoriului dacă apelați la profesioniști, adică la companiile  care se ocupă de această activitate?

    1.Arhitectul peisagist

    Dacă totuși nu sunteți inspirat și nu aveți idei creative, sau poate le aveți dar nu le puteți pune pe hârtie, un arhitect peisagist te va ajuta cel mai bine în acest sens. El/ea va concepe cu atenție un plan pentru amenajarea completă a curții, în funcție de  nevoile și dorințele dvs., dar ținând cont și de estetica casei.

    arhitect peisagist
    Arhitectul peisagist  va proiecta cu atenție un plan pentru amenajarea a completă a curții, ascultându-vă nevoile și dorințele, dar ținând cont și de estetica casei.

    Deși mulți sunt de părere că un arhitect peisagist aranjează doar plantații, gardul viu și elementele decorative, nu este așa. Planul de amenajare a curții poate include montarea  colectoarelor de ploaie, sistemele automate de irigare, planuri pentru scări și pereți de sprijin/reținere, poteci și borduri, dar și elemente de apă precum piscine, fântâni arteziene, iazuri și fântâni cu apă.

    Sarcina unui arhitect peisagist este de a aranja peisajul (în acest caz, curtea) prin planificare, proiectare și construirea de zone verzi.

    Arhitectul peisagist va merge mai întâi pe teren pentru a se familiariza cu situația existentă. Apoi, vă va asculta dorințele,  nevoile și viziunile și apoi va  face sugestii ținând cont de obstacolele existente sau potențiale locației respective. 

    Indiferent dacă aveți o curte mare și plănuiți o bucătărie de vară, o fântână sau piscină, un grătar din cărămidă, sau aveți o curte mică pe care doriți să fie funcțională și autentică, un arhitect peisagist va crea un plan în detaliu, oferind deseori  fotografii ale plantele propuse. 

    Amenajarea curții va depinde de mulți factori. Unele dintre ele sunt: ​​condițiile climatice - care sunt temperaturile medii și precipitațiile anuale, ce fel de curenți de aer există, dacă aerul este în mare parte uscat sau umed; cât de însorită este curtea; tipul de sol - care este textura și alcalinitatea acestuia (valoarea pH-ului); dimensiunea curții, dorințele și obiceiurile dvs. (planul de amenajare a curții va fi destul de diferit dacă vă doriți un stil formal în care totul este strict simetric și frumos „tuns” decât un plan de grădină mediteraneană)... Toți acești factori vor fi luați  în considerare de arhitecţii peisagişti.

    Care sunt onorariile percepute de un arhitect peisagist? Peisagiştii, în funcţie de complexitate, percep între 150 şi 650 EURO pentru elaborarea planurilor. Planurile pentru pepiniere, amenajarea potecilor și platourilor, adică un plan de amenajare a împrejurimilor se realizează de obicei la scara 1:100.

    plan amenajare curte

    Planurile pentru pepiniere, amenajarea potecilor și platourilor, adică un plan de amenajare a împrejurimilor se realizează de obicei la scara 1:100.

    Căutați pe cineva căruia să îi încredințați realizarea unui plan peisagistic? Trimiteți o întrebare arhitecților peisagistici cu experiență  din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații! 

    2. Pavarea curții/asfaltare

    O modalitate excelentă de a vă face curtea funcțională și, în același timp, atrăgătoare din punct de vedere estetic este pavajul. Pavajul curții oferă numeroase avantaje: plăcile, blocurile sau cuburile folosite pentru pavaj pot fi înlocuite ușor și rapid (din cauza deteriorării sau când trebuie săpată o groapă din cauza unei defecțiuni a instalațiilor de utilități), oferă numeroase opțiuni deoarece pentru  acest scop se pot folosi diferite materiale... Cele mai des folosite materiale sunt betonul, piatra, caramida, lemnul.

    Trebuie subliniat că asfaltarea curții nu este deloc simplă. Include inițial nivelarea și pregătirea terenului, adică suprafetelecare vor fi pavate, precum și crearea unei pante pentru scurgerea apei (în acest fel se asigură capacitatea portantă necesară și drenarea apei meteorice, aspectul final al suprafeței finisate va depinde de pregătirea substratului); adăugarea bordurilor și apoi pavarea cu materialul ales. Între plăci sau blocuri se toarnă nisip sau alt material de chituire.

    placare pavaj
    O modalitate excelentă de a vă face curtea funcțională și, în același timp, atrăgătoare din punct de vedere estetic este pavajul. 

    Când este vorba de alegerea unui material de pavaj, este important să acordăm atenție proprietăților fizice ale acestuia, dar și aspectului casei și curții. Plăcile sau blocurile de beton sunt cea mai comună alegere, fiind sunt ușor de instalat, rezistente la umiditate și îngheț și ușor de întreținut. Aceste elemente includ plăci de beton spălate, sablate și netede, grile.

    De asemenea, o alegere popular sunt plăcile Behaton, care sunt realizate din ciment, cu adăugarea de plastifianți care îi îmbunătățesc caracteristicile mecanice. Suprafața pavată cu behaton este imediat gata de utilizare.

    Plăcile Behaton au o serie de avantaje - urmează configurația terenului și sunt ușor de adaptat, drenajul se realizează eficient, adică nu există reținerea apei atmosferice la suprafață, pot dura zeci de ani, sunt rezistente la schimbările de temperatură , chiar și la sarea folosită pentru îndepărtarea gheții pe timpul iernii. 

    Cuburile de granit sunt, de asemenea, folosite în acest scop, în special pentru suprafețele cu formă neregulată și curbate. Cuburile de granit sunt de lungă durată (de-a lungul istoriei au fost folosite pentru pavarea piețelor, trotuarelor și a altor zone publice), se caracterizează prin stabilitate și rezistență.

    Toți cei care nu sunt susținători ai pietruirii, vor opta pentru asfaltarea curții. Suprafețele asfaltate sunt mai ușor de întreținut decât cele pavate. Astfel, suprafața este uniformă, fără rosturi și margini, ceea ce faciliteaza curățarea, precum și mersul pe asfalt. 

    Murdăria va rămâne mai greu pe asfalt decât pe suprafețele pavate.
    curte asfaltată
    Suprafețele asfaltate sunt mai ușor de întreținut decât cele pavate.

    Un alt avantaj este viteza de lucru - asfaltarea se face într-o zi. Având în vedere că  asfaltul este o suprafață omogenă, nu există reziduuri de material (cu suprafețele pavate, marginile trebuie tăiate, ceea ce creează deșeuri).

    La fel ca asfaltarea unei curți, asfaltarea necesită o pregătire adecvată a suprafeței, așa că dacă nu aveți experiența necesară, ar trebui să lăsați în seama profesioniștilor.

    Cât costă pavajul? Blocurile de granit sunt de obicei taxate în jur de 5-11 EURO/m2, pentru plăcile de beton în jur de 10 EURO/m2, iar pentru plăcile de behaton în jur de 6 EURO/m2. Și asfaltarea? Aproximativ 6 EURO/m2 ar trebui plătiți pentru lucrările pregătitoare. Un strat de asfalt costă aproximativ 15 EURO/m2, iar asfaltul în două straturi, care este mai dur și mai plat, costă aproximativ 18 EURO/m2.

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru asfaltarea curții dvs.? Trimiteți o cerere antreprenorilor cu experiență  din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

    3. Gardul viu

    Gardul viu are numeroase avantaje - oferă intimitate, contribuie la o mai bună calitate a aerului, îmbunătățește microclimatul spațiului, previne supraîncălzirea curții prin reținerea căldurii soarelui în lunile de vară și este o centură de protecție împotriva vântului. Nici rolul estetic al gardului viu nu trebuie neglijat – cu siguranță reprezintă o alegere mai naturală decât materialele reci precum betonul sau metalul.

    Un gard viu poate fi definit ca o barieră naturală, verde, între două parcele.
    gard viu tuia
    Gardul viu este o alegere mai naturală decât materialele reci precum betonul sau metalul.

    Pentru realizarea gardului viu se folosesc cel mai des speciile veșnic verzi cu creștere rapidă. Persoanele fizice, precum și arhitecții peisagiști  optează în general pentru tuia, laur-cireș, tisa și photinia. Avantajele tuia sunt că nu sunt deosebit de solicitante pentru a crește, au o formă interesantă, mai ales piramidală și pot prospera pe diferite tipuri de sol. Dafinul-cireș este interesant atât datorită frunzelor care seamănă cu dafinul, cât și datorită fructelor sale, fructe de pădure care arată ca cireșe. Este, de asemenea, o alegere populară datorită vitezei sale de creștere - poate crește aproximativ 50 de centimetri pe an.

    Dafinul-cireș este o specie rezistentă, poate rezista la vânt puternic și la temperaturi de până la -25 de grade.

    Un arbore de tisă tăiat corespunzător este compact, cu peri denși, opaci și amintește incredibil de o sculptură. Este o alegere excelentă pentru iubitorii de grădini franceze. O altă specie veșnic verde populară pentru formarea unui gard viu este photinia. Ceea ce face ca photinia să se evidențeze  cel mai mult sunt lăstarii săi roșii tineri, așa că dacă este privit de la  distanță, acest tip de gard pare plin de flori.

    Dar cât  costă plantarea acestor plante, inclusiv săparea gropilor, adăugarea de humus și îngrășăminte minerale? 12 EURO/buc.

    Pentru ca gardul viu să fie dens, solid, să se dezvolte și să crească corespunzător și pentru a menține un habitus plat, este necesară tăierea regulată. Tăierea gardului viu se face cel mai bine primăvara și/sau toamna (în funcție dacă este un gard viu liber sau strict „tăiat”, de foioase sau veșnic verde). În acest scop se folosesc foarfece de grădină sau o mașină de tuns.

    taiere gard viu
    Tăierea gardului viu se face cel mai bine primăvara și/sau toamna.

    Dacă nu aveți suficientă experiență în tăierea gardurilor vii, timp liber și instrumentele necesare, puteți solicita ajutorul profesioniștilor. Grădinarii vă vor percepe aproximativ 2 EURO/m pentru acest serviciu. 

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru plantarea sau tăierea gardurilor vii? Trimiteți o cerere companiilor cu experiență  din zona dvs. - gratuit și fără obligații.

    4. Elementele cu apă  - bazine, iazuri, fântâni

    Când vine vorba de amenajarea  curții, peisagiştii acordă aproape întotdeauna prioritate caracteristicilor apei, mai ales când vine vorba de curțile  japoneze sau englezeşti.

    Dacă doriți să vă răcoriți în timpul temperaturilor tropicale de vară, să aveți o suprafață mai mare la dispoziție și sunteți pregătit pentru o investiție mai mare, ce ar putea fi mai bun decât construirea unei piscine?

    bazin
    Piscina în curte.

    Piscinele din beton sunt cea mai comună alegere, în primul rând pentru că sunt durabile și de lungă durată și se vor potrivi în aproape orice stil de amenajare a curții.  Construirea unei piscine nu este deloc o sarcină ușoară, așa că vă sugerăm să vă consultați cu o companie în domeniu  sau cu un arhitect peisagist înainte de a face acest lucru.

    Astfel, piscina ar trebui să fie construită în cel mai însorit loc din curte, ferit de vânt și de vegetația de foioase. Instalațiile necesare trebuie efectuate în locul unde va fi amplasată piscina. Este necesar să alegeți un finisaj potrivit, să asigurați un sistem de filtrare a piscinei, dar și să aranjați spațiul din jurul acestuia astfel încât să îndeplinească toate cerințele funcționale și estetice. 

    Procesul de construire a piscinei durează aproximativ două luni.

    Dar cât costă piscinele? Prețul excavării, achiziției și montajului bazinului poate fi între 450 si 660 EURO/m2. O piscină din beton cu acoperire ceramică, hidroizolație și toate lucrările necesare costă aproximativ 650 EURO/m2. O piscină din blocuri de polistiren, cu pelicule, filtre și alte echipamente necesare costă aproximativ 270 EURO/m2

    Daca aveți la dispoziție o suprafață mai mică și o sumă mai mică de bani, puteți opta pentru un iaz. Un iaz, la fel ca o piscină, este un corp de apă construit artificial, dar spre deosebire de acesta, este populat cu diverse specii de pești precum crapul koi, dar și de plante acvatice.

    iaz
    Dacă aveți la dispoziție o suprafață mai mică și o sumă mai mică de bani, puteți opta pentru un iaz.

    Iazul  va crea o atmosferă de basm în orice grădină. În plus, corpurile de apă aduc pace și liniște. La fel ca și în cazul piscinelor, construirea unui iaz nu este simplă. În primul rând, trebuie să fie poziționat corect - trebuie să fie departe de copacii maturi datorită rădăcinilor lor ramificate, să fie într-un loc unde va avea cel puțin 6 ore de lumină solară pe zi, nu ar trebui să fie în partea de nord a curții. , altfel apa din iaz nu se va putea încălzi. 

    Dimensiunile iazului trebuie să fie mai mari de 4 m2. Se recomandă ca iazul să aibă o formă neregulată, pentru a arăta cât mai natural.

    La fel ca și piscina, iazul va necesita excavare, căptușeală (se recomandă plasarea unei plase pe fundul viitorului iaz), asigurarea unui sistem de curățare și aranjarea zonei din jurul iazului.

    Și cât costă iazurile? Prețul unui iaz cu plante și filtru de calitate și echipamente de însoțire, precum și cu excavare, folie, pietre și plantare de plante, poate fi în jur de 60-90 EURO/m2

    Dacă doriți să faceți o curte de neuitat, fântânile sunt și ele o alegere bună. Dacă aveți o suprafață mică disponibilă, alegeți o fântână de sine stătătoare care constă dintr-o bază, două sau trei recipiente de apă ovale și un izvor deasupra. O fântână de perete este de obicei postată  pe peretele care înconjoară curtea, iar o fântână în cascadă este o soluție bună pentru curțile mari. Apa curge prin cascade de la un nivel superior la unul inferior, clocotind și amintind de cursurile de apă din natură.

    fantana
    Dacă vrei să aveți o curte de neuitat, fântânile sunt și ele o alegere bună. 

    La fel ca și alte corpuri de apă, fântâna nu trebuie să fie amplasată în apropierea copacilor de foioase, dar nici lângă o potecă de mers pentru a nu deveni alunecoasă. Deși fântânile din piatră sunt cea mai bună alegere din punct de vedere estetic, fântânile din beton sunt mai accesibile, care sunt ușor de întreținut și vin în diferite forme și culori. 

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru construirea unei piscine, iaz sau fântâni? Trimiteți o întrebare către companiile cu experiență din zona dvs. - gratuit și fără obligații! 

    5. Gazonul 

    Este bine cunoscut faptul că un gazon îngrijit și dens este decorul oricărei curți. Cu toate acestea, pentru ca „covorul” verde să arate și să fie îngrijit, are nevoie de o cosire regulată.

    Cel mai bine este să tundeți  gazonul o dată pe săptămână în timpul verii și de două ori pe săptămână în timpul primăverii (din cauza ploii, iarba crește mai repede). Vara, gazonul trebuie lăsat la o înălțime de aproximativ 6 cm (nu trebuie să fie mai scurt, deoarece un gazon mai scurt înseamnă  în perioada mai caldă a anului mai multe buruieni). Primăvara și toamna, ar trebui să fie mai scurt - aproximativ 4 cm înălțime. Gazonul este cel mai bines ă se tundă dimineață între  8.00 și 10.00 și seara între 17.00 și 19.00 (atunci iarba nu este umedă de rouă și soarele nu este prea puternic). Dacă observați găuri în gazon, este un semn că are nevoie de însămânțare. Semănarea  gazonul se face cel mai bine toamna.

    cosire gazon
    Gazonul este cel mai bine să se cosească  o dată pe săptămână în timpul verii și mai des în timpul primăverii.

    Este bine cunoscut faptul că gazonul trebuie tuns câte puțin, dar mai des. Nu aveți timp să tundeți  gazonul atât de des și să vă dedicați  întreținerii lui? Puteți apela la profesioniști pentru ajutor. Cositul ierbii costă aproximativ 5 EURO pe ar

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere să vă tundeți gazonul? Trimiteți o întrebare grădinarilor cu experiență din zona dvs. - gratuit și fără obligații.

    6. Sisteme automate de irigare

    Pentru ca gazonul și vegetația plantată să fie îngrijite și sănătoase în timpul lunilor de vară, au nevoie de suficientă apă. Udarea manuală necesită mult timp și efort (uneori necesită și angajare zilnică), mai ales dacă este vorba de suprafețe verzi mai mari, așa că mulți optează pentru sisteme automate de udare.

    Sistemele automate de udare asigură un consum mai rațional de apă. Acest lucru este evident în special cu sistemul de picurare în care apa merge direct la rădăcinile plantei udate. În acest fel, apa nu este irosită, ci merge exact acolo unde este nevoie.

    Sistemul automat de udare proiectat corespunzător și montat cu experiență are ca rezultat economii semnificative de apă.
    sisteme de irigare gazon
    Sistemele automate de udare asigură un consum mai rațional de apă.

    Pe lângă că economisește apă și timp, sistemele automate de udare au un alt avantaj important - pot fi programate pentru a furniza apă plantelor chiar și atunci când sunteți plecat, de ex. în vacanță. 

    Referitor la sistemele automate de udare, puteți alege între sisteme de picurare și sisteme cu aspersoare pop up (aspersoare cu pulverizare și aspersoare cu cap rotativ).

    Cu ajutorul sistemului de picurare, plantele pot fi furnizate cu nutrienții necesari, adică îngrășământ solubil în apă.

    Deși înainte sistemele automate de udare erau inaccesibile pentru mulți, astăzi prețurile lor sunt mai mici și pot fi văzute adesea la curți. Cât costă sistemele automate de irigare? Prețul sistemului de irigare variază între 3,4 si 4 EURO/m2. Este posibil să instalați un senzor de ploaie, care optimizează și mai mult utilizarea apei. 

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere în furnizarea și instalarea unui sistem de irigare? Trimiteți o cerere experților cu experiență în irigații - gratuit și fără obligații!

    7. Locul de joacă pentru copii

    Pentru ca și cei mici să se poată bucura de curte, oferiți-le recuzită potrivită pentru joacă. Elementele de recuzită precum toboganele, leagănele și cadrele de cățărat nu sunt doar pentru divertisment, ci dezvoltă abilitățile motorii la copii, stimulează coordonarea mișcărilor, dezvoltă simțul echilibrului și promovează gândirea logică.

    Toboganele, cadrele pentru cățărare și alte elemente de recuzită nu sunt doar pentru joacă, ci au un efect pozitiv asupra dezvoltării cognitive a copiilor.
    loc de joaca copii
    Pentru ca și cei mici să se poată bucura de curte, oferiți-le recuzită potrivită pentru joacă.

    Să luăm ca exemplu, toboganul.  Este una dintre recuzita preferată a copiilor, pentru că coborârea pe tobogan provoacă  emoție și bucurie copiilor. Totuși, știați că coborârea și mișcarea generală pe tobogan activează un număr mare de mușchi și contribuie la echilibru? Pe lângă dezvoltarea abilităților motorii, toboganele întăresc încrederea în sine a copiilor (curajul de a urca la o anumită înălțime), dar și răbdarea (toboganul este de obicei o recuzită preferată, iar copiii trebuie să își aștepte rândul pentru a coborî).

    Povestea este aceeași când vine vorba de cadrul de cățărat. La escaladarea pe cadre de cățărare se dezvoltă abilitățile motorii grosiere (coordonarea mișcărilor, capacitatea de a menține echilibrul) și motricitatea fină (percepția vizuală). Se îmbunătățește concentrarea și atenția  copiilor, dar și motivarea de a se ajunge la un anumit scop.

    O altă recuzită populară fără de care nu ne putem imagina un loc de joacă pentru copii este leagănul.  Când vine vorba de leagăne, este important să evidențiații importanța lor calmantă – îi ajută să depășească tensiunea și să se distreze în același timp. La fel ca recuzita menționată mai sus, leagănele stimulează orientarea, abilitățile motorii, controlul muscular și simțul echilibrului.

    leagane
    Leagănele stimulează orientarea, abilitățile motorii și simțul echilibrului.

    Cu propriul parc în curte, șederea copiilor în aer liber, la aer curat, va fi distractivă și creativă în același timp. 

    Și cât costă locurile de joacă pentru copii? Prețul va depinde de mai mulți factori: ce materiale se vor folosi pentru construcție, cum va fi suprafața, dacă locul de joacă va fi acoperit... Prețul unui loc de joacă pentru copii cu tobogan, leagăne și o casă costă în jur de 600 EURO.

    Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru construcția sau achiziționarea și instalarea unui loc de joacă? Trimiteți o cerere către companiile cu experiență  din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

     

     

    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări exterioare?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 1593 executanți pentru domeniul Amenajări exterioare:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane