Pentru zona

  Casa de vară, foișorul sau pavilionul în curte

  Pentru a profita de fiecare secundă a timpului frumos, fie singur sau în compania cuiva, este necesar să vă amenajați spațiul exterior. Amenajarea peisagistică nu înseamnă doar tunderea ierbii, tăierea copacilor și gardurilor vii, pavarea sau asfaltarea curții, plantarea copacilor și a altor vegetații. De Vă puteți scoate în evidență curtea cu elemente de apă,  precum fântâni și foișorul sau pavilionul în curte poate fi o soluție excelentă.
  Articol de specialitate 461
  favorit
  casa de vara
  Avem 847 executanți pentru domeniul Foisor:

  Casa de vară, foișorul, pavilion sau căsuța din lemn sunt denumiri pentru același obiectiv. Este un spațiu exterior separat de clădirea rezidențială, care este folosit pentru odihnă și relaxare în lunile de vară. Este acoperită (cel mai adesea are țigle, pergolă, chiar șindrilă, prelată impregnată sau PVC), făcută din lemn (conifere, acoperite de obicei cu sandol) sau metal, iar căsuțele de vacanță din beton sunt și ele comune. În plus, pavilioanele sau stâlpii săi pot fi construiți din cărămidă.

  Se poate spune că o casă de vară, foișorul sau pavilionul de curte este o construcție în curte sau parc care este deschisă pe una sau mai multe laturi și are de obicei o bază pe patru stâlpi sau circulară cu baldachin.

  Indiferent cum o numiți, un lucru este sigur - reprezintă o „cameră de zi” în aer liber. Casa de vară foișorul sau pavilionul de curte este o clădire care în general nu are pereți laterali, ci doar un gard și un baldachin.

  foisor
  Casa de vară,  foișorul sau pavilionul de curte  este o clădire care în general nu are pereți laterali, ci doar un gard și un baldachin.

  Foișorul nu este o noutate, datează din perioada civilizațiilor antice. Astfel, structuri precum foișoare sau pavilioane au apărut pentru prima dată în grădinile egiptene antice în urmă cu 5.000 de ani. De-a lungul istoriei, acestea au fost construite pe înălțimi, adică locuri cu vedere panoramică. În plus, de-a lungul secolelor casele de vară sau foișoarele au avut nu doar un rol estetic, ci și unul funcțional - au fost folosite pentru odihna muncitorilor în timpul lucrărilor în aer liber, adică. sub ele, muncitorii s-au adăpostit de căldura insuportabilă.

  De-a lungul timpului, scopurile caselor de vară s-au schimbat, la fel ca și materialele folosite pentru construcția lor. Aceste structuri au evoluat, iar astăzi sunt un decor în fiecare grădină.

  Interviu acordat de HARFOREST S.R.L.

  De cât timp activați în construcția de căsuțe, foișoare, pavilioane și mobilier de exterior?

  Din anul 2001 avem ca obiect de activitate fabricarea de căsuțe din lemn, case de vacanță, mobilier de grădină, foișoare, garaje, carporturi. (80% din producție este destinată pieței italiane, 20% pentru piața românească).

  Care sunt principalele produse și servicii pe care le oferiți?

  Principalele produse sunt căsuțele de grădină din diferite dimensiuni și modele precum și casele de vacanță în diferite dimensiuni executate pe baza proiectelor primite din partea clienților.

  Ce tipuri de lemn și alte materiale folosiți în construcțiile dumneavoastră?

  Materia primă folosită este cheresteaua din rășinoase specia molid calitatea A.

  Ce sfaturi de întreținere aveți pentru clienții care achiziționează produse fabricate de dvs.?

  La solicitarea clienților, produsele noastre pote fi tratate cu impregnant ecologic pe bază de apă în diferite nuanțe care protejează lemnul împotriva ciupercilor, cariilor, razelor UVS, umidității  etc.
  Sfatul nostru este retratatea produselor astfel livrate de noi peste 2-3 ani de folosință, pe partea exterioară cu orice soluție care este destinată protejării lemnului expus la exterior.

  Dna Ildiko Szekely, HARFOREST S.R.L.

  La ce folosește casa de vară, foișorul sau pavilionul de curte?

  Acest obiectiv  este folosit cel mai des în lunile de vară, când vă puteți bucura de vremea bună și vă petreți timpul liber cu prietenii, ferindu-vă în același timp de soarele puternic. Se găsește adesea în cabane, gospodării rurale și face adesea parte din parcurile orașului.

  pavilion din lemn
  Pavilionul este realizat în cea mai mare parte din lemn.

  Vremea este general imprevizibilă, așa că, deși este o zi însorită, suntem deseori  surprinși de ploaie. Datorită căsuței de vară sau foișorului, nu trebuie să intrăm înăuntru, dar cu ajutorul baldachinului vom fi protejați de condițiile meteorologice nefavorabile.

  Foișorul, casa de vară sau pavilionul ne permite să ne bucurăm de vară  în curtea noastră indiferent de condițiile meteorologice.

  Căsuța de vară ne oferă așadar umbră „groasă” în zilele caniculare, protecție împotriva precipitațiilor și rafale puternice de vânt care ne pot surprinde.

  Dacă vă place să organizați petreceri în curtea voastră, casa de vară, foișorul și pavilionul sunt o alegere excelentă pentru curtea dvs. Dacă este vorba de structuri mai mari, sub ele pot fi sărbătorite nunți, zile de naștere și alte ocazii. Acest lucru poate fi util în special pentru toți cei care închiriază case de vacanță.

  Mai mult, casa de vară poate fi și un loc de agrement. Puteți închiria un proiector și vă puteți bucura de videoclipurile preferate, puteți instala un ecran TV mare și vă puteți bucura de difuzarea meciurilor și a filmelor preferate alături de  cei dragi. O masă de biliard, tenis de masă sau fotbal de masă pot fi amplasate sub baldachinul pavilionului.

  Dacă vă place să vă odihniți în liniște, puteți face din casa de vară oaza voastră de relaxare, fie că vreți să vă întindeți  cu cartea  dvs. preferată, fie că faceți yoga, meditați  sau altceva. Trebuie doar să echipați corespunzător casa de vară sau foișorul, despre care vom discuta mai multe în continuare. 

  casuta de vara curte
  Dacă vă place să vă odihniți în liniște, puteți face din casa dvs. de vară o oază de relaxare.

  Un alt avantaj al unei case de vară - poate reprezenta o extensie exterioară a casei sau o cameră în aer liber. Astfel, dacă aveți o căsuță mică sau o casă familială, un foișor poate fi un spațiu util suplimentar. În cadrul acestuia se poate amplasa o bucătărie de vară, un grătar de cărămidă, mobilier ca în living. Dacă nu aveții suficient spațiu pentru o cameră de lucru, puteți transforma casa de vară în aceasta. Chiar mai mult,  pavilionul poate deveni ușor și rapid un studio de artă, iar dacă aveți  un restaurant, un loc suplimentar pentru mese si scaune.

  Casa de vară este o alegere bună dacă aveți o piscină în curte. Nu va mai trebui să intrați în casă să vă răcoriți sau să mâncați, acestu lucru îl puteți face sub pavilion.
  pavilion
  Pavilionul este o alegere bună dacă aveți o piscină în curte.

  Toți cei care investesc în amenajarea curții și este important pentru ei cum va arăta aceasta, știu că casa de vară este un ceea  ce îi va încânta pe toți vizitatorii. Dacă vă place să întrețineți  singur grădina și nu fugiți de munca de grădinărit, casa de vară  vara poate fi un loc de odihnă și relaxare, mai ales în zilele călduroase de vară. 

  Se concluzionează că pavilionul are mai multe scopuri. În timp ce unii îl plasează lângă casă, folosindu-l ca un spațiu util suplimentar, alții îl folosesc pentru sărbători, iar unii chiar ca punct de belvedere. Unul dintre principalele avantaje ale acestei structuri este că prelungește sezonul de vară și asigură o ședere plăcută  în aer liber chiar și atunci când soarele este puternic, plouă sau bate vântul  Reprezintă un loc de odihnă în zilele însorite de vară.

  Cum să alegeți cea mai bună casă de vară, foișor sau pavilion?

  După cum spuneam, având o gamă largă de scopuri, aceste obiective au început să fie realizate în diferite dimensiuni, forme și din diferite materiale. Ce casă de vară sau foișor veți alege, depinde de preferințele dvs. personale, dar și de alți factori.

  Ce fel de casă de vară veți face va depinde de scopul ei în viitor. Vă place să organizați serbări în aer liber, un grătar pentru o societate mai mare? Doriți să pregătiți  mese pentru familia  dvs. numeroasă și să aveți o masă mare și scaune în curtea din spate? O casă de vară de dimensiuni mai mari este cu siguranță alegere cea mai bună pentru dvs.  Dacă totuși prețuiți mai mult timp pentru dvs. , iar foișorul  vă va servi drept loc de odihnă cu o cafea și o carte la umbră, atunci poate fi mai înghesuit și poate ocupa un spațiu mai mic în curte.

  pavion in curte
  Ce fel de casă de vară veți face va depinde de scopul ei în viitor.

  Bineînțeles, dimensiunea casei de vară va fi influențată de mărimea curții, adică de spațiul pe care îl aveți la dispoziție pentru aceasta în grădină.

  Pentru ca această casă de vară să fie nu doar decorativă, ci și funcțională, este important să aveți în vedere apropierea prizelor pentru iluminat, muzică și alte nevoi electrice.

  Oricare ar fi dimensiunea și forma căsuței de vară, indiferent de materialele din care va fi făcută, necesită o muncă de profesioniști. Pentru construirea  unei case de vară, cel mai bine este să apelați la meșteri care să vă pună ideile în practică și să creeze un pavilion exact cum vi l-ați imaginat. 

  Și cât costă aceste structuri? De exemplu, copertinele din lemn pe două fețe acoperite cu acoperiș de tegol, metal sau policarbonat (cu achiziționarea de materiale) încep de la 65 până la 110 EURO/m2.

  Căutați pe cineva în care să aveți încredere pentru construirea unei case de vară? Trimiteți o cerere meșterilor potriviți și apreciați din zona dvs. - gratuit și fără obligații!

  Aveți deja o casă de vară sau un foișor în curte sau plănuiți să construițil? Împărtășiți-vă experiențele cu noi în comentarii.

  Cum să amenajați casa de vară, foișorul sau pavilionul?

  Dacă organizați petreceri și plănuiți să găzduiți mai mulți oameni în viitor, veți avea nevoie de mese și bănci sau de o masă mai mare cu scaune. Dacă vă place  atmosfera mai intimă, achiziționați mobilier de grădină confortabil. Mobilierul de grădină va costa diferit, în funcție de materialul din care este realizat (lemn, ratan, aluminiu, fier forjat sau plastic), tapițeria, piesa de mobilier (fie că este bancă, scaun, leagăn...), dar și de meșterul în sine.

  mobilier gradina
  Mobilierul de gradină.

  O masă de grădină din lemn cu patru scaune începe de la 300 EURO și mai mult, mobilierul din ratan pentru patru persoane începe de la 150 EURO și mai mult. Cel mai scump este mobilierul de grădină din fier forjat. De exemplu, un scaun din fier forjat costă de la 80 EURO și chiar mai mult.

  Pe lângă mobilierul de grădină corespunzătort, alegeți un iluminat potrivit. Puteți completa spațiul cu plante. Alegeți-le pe cele decorative cu flori colorate cum sunt  petuniile sau begoniile care vor aduce viață oricărui spațiu. Puteți alege și ierburi precum busuiocul, rozmarinul sau salvia, pe care le puteți folosi ulterior atunci când preparați mesele și vor fi mereu proaspete la îndemâna voastră.

  Plantele care resping țânțarii și alte insecte, cum ar fi balsa de lămâie și levănțica, sunt, de asemenea, alegeri bune. Anumite ierburi au și acest scop, precum rozmarinul, salvia, menta.

  Așa cum deja am spus, casa de vară poate fi și un loc bun pentru amenajarea unei bucătării de vară. Bucătăria de vară are numeroase avantaje, iar cel mai important este cu siguranță că mirosurile de la gătit se evaporă rapid, adică nu va trebui să ne ocupăm de ele în interior. În același timp, cui nu-I place să pregătească  o masă alături de  ciripitul păsărilor și mirosul florilor?

  bucatarie de vara

  Bucătăria de vară.

  Bucătăriile de vară sunt de obicei construite la comandă și din materiale care se potrivesc cu restul grădinii. Când sunt făcute pe măsură, nu sunt limitate de nimic și pot fi exact așa cum v-ați imaginat. Prețul unei astfel de bucătării de vară este de aproximativ  3.000 EURO și chiar mai mult, dar totul  depinde de mărime, materiale, numărul și  tipurile de elemente, echipamente si accesorii.

  Aveți nevoie de un meșter pentru a construi o bucătărie de vară? Trimiteți o cerere meșterilor cu experiență  din zona dvs. - gratuit și fără obligații! 

   

  Articol de specialitate 461
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Foisor?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 847 executanți pentru domeniul Foisor:

  Serviciu gratuit
  Căutăm local
  Fără comisioane