Protecția solară din spațiile rezidențiale și comerciale au un scop larg – micșorează nevoia de aer condiționat și deci consumul de energie electrică, oferă mai multă intimitate, vă permit să umbriți spațiul așa cum vă corespunde, ceea ce contribuie la confortul dumneavoastră.
În continuare vom compara perdele cu panouri, jaluzelele plisate, perdelele cu bandă, dar vom răspunde și la întrebarea, ce fel de roletele textile?
Perdelele cu panouri - cea mai bună alegere pentru suprafețele mari de sticlă
Perdelele cu panouri au un asemenea mecanism încât pânza se poate deplasa exclusiv spre dreapta sau stânga. Acestea constau din panouri (pânză), cel mai des șine de aluminiu cu 5 canale și glisoare care alunecă pe șine.
Acest tip de protecție solară interioară se mișcă vertical ca o ușă glisantă, iar fiecare panou poate fi mutat separat. Au o acționare manuală.
Perdelele cu panouri sunt una dintre cele mai bune soluții pentru suprafețele mari de sticlă.
Țesătura perdelelor cu panouri poate fi realizată din diferite materiale, asemănătoare cu cele ale draperiilor obișnuite - bumbac, viscoză, in... Dacă perdelele cu panouri sunt din material textil, acestea pot fi spălate în mașina de spălat. Perdelele cu panouri pot fi realizate și din pânză antistatică, nu absoarbe mirosurile sau praful, deci nu este nevoie de spălare temeinică, ci doar de ștergere. Perdelele cu panouri pot fi realizate în diferite culori și modele și, astfel se pot potrivi cu ușurință cu orice interior.
Panourile, care sunt atașate cu Velcro peste glisoarele de pe ornament, vă permit să le îndepărtați și să le întrețineți ușor și rapid.
Cu ajutorul perdelelor cu panouri, se poate realiza o protecție solară mică până la întunecarea completă a încăperii.
În partea de jos a perdelei cu panouri este atașată o greutate, care o strânge complet - perdeaua stă dreaptă și nu se încrețește. Lățimea obișnuită a panoului este de 60 cm și 65 cm.
Cel mai mare avantaj al perdelei cu panouri este nu numai că protejează doar de razele soarelui, ci este folosită și pentru a împărți spațiul. În plus, poate servi și ca înlocuitor pentru ușile dulapului.
Cât costă perdelele cu panouri? Prețurile perdelelor cu panouri depind de dimensiunea zonei care se dorește a fi protejată de soare, garnișă (tip, calitate, lungime) și mecanismul de pornire, materialul și calitatea panoului, model și, bineînțeles, furnizorul de servicii. Prețul perdelelor clasice cu panouri este în jur de 33 EURO/m2.
Jaluzelele plisate - cea mai bună alegere pentru luminatoare și terase vitrate
Jaluzelele plisate sunt ceva între jaluzelele venețiene și roletele textile. Sunt o alegere excelentă atât pentru ferestre (deseori folosite pentru luminatoare), cât și pentru uși. Având în vedere că pot fi mutate din ambele părți, jaluzelele plisate vă oferă posibilitatea de a întuneca doar o anumită parte a suprafeței de sticlă.
Pe măsură ce jaluzelele plisate se deplasează pe ambele părți, acestea oferă un control excelent al cantității de lumină în spațiu.
După cum am spus, sunt o alegere bună pentru luminatoare. De ce? Perdelele plisate sunt realizate din materiale cu rezistență bună la razele UV. De asemenea, materialul este antistatic, și nu va avea contact cu absorbția de mirosuri neplăcute și praf, și prin urmare sunt mai ușor de întreținut.. Cu excepția luminatoarelor, jaluzelele plisate sunt o soluție bună pentru terasele vitrate.
Jaluzelele plisate pot fi realizate din materiale transparente sau materiale opace cu ajutorul cărora veți întuneca complet încăperea.
Jaluzelele plisate sunt montate cel mai des pe cercevelul ferestrei sau al ușii, lângă suprafața de sticlă în sine. Sunt potrivite pentru ferestre simple, duble sau triple.
Ele pot fi controlate manual - folosind sfori, bețe sau lanțuri, sau automat.
Cât costă jaluzelele plisate? Aproximativ 30 de EURO/m2 pentru jaluzelele plisate transparente și aproximativ 40 de EURO/m2 pentru cele întunecate, în timp ce jaluzelele plisate pentru luminatoare sunt de aproximativ 50 de EURO/m2.
Jaluzele verticale - cea mai comună alegere pentru spațiile comerciale
Jaluzelele verticale sunt, de asemenea, folosite în general pentru suprafețe mai mari de sticlă, dar și pentru compartimentarea spațiului. Ele se pot vedea în general în spațiile comerciale și sunt o alegere din ce în ce mai comună și pentru clădirile rezidențiale.
Așa cum arată și numele, ele constau dintr-o serie de fâșii așezate pe garnitură. Benzile au în general o lățime de 89 mm și 127 mm. Prima lățime este utilizată pentru suprafețe mai mici de sticlă, cum ar fi ferestrele mai înguste. În acest caz, perdelele cu bandă au un număr mai mare de benzi, sunt mai dense. Pe de altă parte, cele cu dimensiuni de 127 mm sunt destinate acoperirii suprafețelor de sticlă mai mari, în special cele a căror lățime depășește 3 metri.
Perdelele cu bandă sunt perdele verticale care oferă o protecție excelentă împotriva razelor solare.
Perdelele cu bandă au un mecanism care este ușor de manevrat. Acestea sunt mutate folosind un lanț și astfel nivelul de luminozitate este reglat. Astfel, prin tragerea lanțului, benzile sunt mutate și adunate la stânga sau la dreapta (unilateral), și există și posibilitatea de a strânge benzile pe ambele părți. Prin suprapunerea benzilor se reglează transmisia luminii. Perdelele cu bandă au un alt mecanism - benzile pot fi rotite la 180 de grade, ceea ce reglează pătrunderea luminii în cameră.
Deși pot fi văzute mai ales în spațiile de birouri, perdelele în bandă sunt din ce în ce mai văzute și în spațiile rezidențiale. Pe lângă mecanismul simplu, motivul constă în faptul că sunt realizate din materiale antistatice ușor de întreținut și nu absorb mirosurile și praful. Trebuie doar aspirate din când în când sau șterse cu o cârpă umedă.
De asemenea, se pot găsi în multe culori și modele și se vor potrivi cu stil în orice spațiu.
Și cât costă jaluzelele verticale? Prețul perdelelor clasice cu dungi albe este în jur de 15 EURO/m2.
Roletele textile - cel mai popular reprezentant - roletele-zebră
Roletele textile constau dintr-un mecanism și pânză (pânză clasică, cu imprimeu specific, blackout). La fel ca tipurile de protecție solară menționate mai sus, pânzele sunt antistatice, deci sunt ușor de întreținut.
Au un scop larg. Roletele textilesunt deseori montate pe ferestre clasice - cu o singură aripă, cu aripă dublă, cu aripă triplă. De asemenea, pot fi montate pe uși sau ferestre glisante, și sunt o alegere bună pentru ușile de balcon.
La fel ca tipurile de protecție solară de mai sus, acestea oferă diferite opțiuni pentru filtrarea sau blocarea luminii.
Astăzi, un tip unic de rulouri – roletele textile - devine din ce în ce mai popular. Au primit numele de la aspectul lor caracteristic în dungi. Aceste jaluzele interioare include ”rola” și o pânză specială formată din două tipuri de benzi: una colorată și cealaltă transparentă. Prin manevrare manuală (cu ajutorul unui lanț) sau de la distanță, câmpurile de pânză sunt modificate. Deci, prin mutarea pânzei, pliurile se schimbă (pânza este dublă). Dacă aranjați una peste alta, perdeaua va lăsa lumina să intre, iar dacă o setați la opac, veți filtra lumina.
Lățimea dungilor draperiilor cu zebră este în general de la 9 la 13 cm.
Și cât costă roletele textile? Prețurile rulourilor interioare transparente încep de la aproximativ 20 de EURO/m2, iar jaluzelele cu diverse accesorii costă aproximativ 30 de EURO/m2; jaluzelele complet întunecate (ecran) pot fi în jur de 33 de EURO/m2.
Căutați pe cineva pentru achiziționarea și montarea protecției solare în interior? Trimiteți o cerere producătorilor și furnizorilor de protecție solară interioară cu experiență din zona dvs. - gratuit și fără obligații!