Pentru zona

    10 sfaturi practice cum să amenajați un hol

    Pentru majoritatea oamenilor, holul este o încăpere laterală folosită pentru depozitarea pantofilor și jachetelor, prin care ajungem în încăperile principale. Totuși, holul trebuie privit și din alt unghi: este încăperea pe care oaspeții noștri o vor vedea prima când intră în casa noastră și influențează foarte mult prima impresie pe care o vor avea. Prin urmare, este important să se creeze o atmosferă plăcută, un sentiment de primire. Nu aveți nicio inspirație pentru amenajarea holului? Mai jos sunt 10 sfaturi practice cum să amenajați un hol.
    Articol de specialitate
    amenajare hol
    Avem 309 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

    Indiferent cât de spațioasă este casa dumneavoastră, holul este probabil mai mic la fel ca și la majoritatea oamenilor. Prin urmare, amenajarea holului nu este o sarcină „naivă”. Cum să potriviți totul într-un spațiu mic, să folosiți toate colțurile, dar în același timp să introduceți toate lucrurile necesare pe care nu le avem altundeva să le păstrăm? Să faceți holul să pară vizual mai mare decât este? Modalitățile funcționale pentru depozitare, accesoriile moderne și alegerea corectă a culorilor vă pot ajuta în acest sens.

    1. O oglindă mare pe hol

    Oglinzile de pe hol au un dublu rol: vă permit să vă verificați rapid aspectul înainte de ieșirea din casă și fac ca încăperea să pară mai mare. Puteți așeza oglinda pe ușa dulapului sau o puteți atârna direct pe perete. Dacă vă decideți pentru a doua opțiune, vă sfătuim să alegeți o ramă eficientă care se va potrivi în stilul de amenajare existent.

    O oglindă mare va mări vizual spațiul.
    Puteți așeza oglinda pe ușa dulapului sau o puteți atârna direct pe perete.
    Puteți așeza oglinda pe ușa dulapului sau o puteți atârna direct pe perete.

    2. Nu uitați de iluminatul pe hol

    În cele mai multe cazuri, holul este o încăpere în care nu avem iluminat natural și deci este necesar să asigurăm iluminare artificială. Cea mai bună soluție pentru holurile înguste și mici sunt corpurile de iluminat încorporate sau iluminarea spot liniară. Candelabrele sunt o soluție bună doar dacă aveți un hol mare.

    Dacă vă hotărâți pentru o sursă mai mari de luminozitate, veți aduce dinamism încăperii, adică veți „rupe” monotonia.

    Puteți realiza acest lucru în felul următor: cu lampă pe comodă (care este atât o sursă de luminozitate, cât și o formă de decor), cu iluminarea în jurul oglinzii în combinație cu iluminarea spot pe dulap.

    3. Adăugați un covor pe hol

    Vă întrebați cum să amenajați un hol cu ​​cât mai puține elemente? Răspunsul este să adăugați un covor izbitor. Covorul de culoare izbitoare va evidenția spațiul și îi va conferi o doză de dinamism. Sfat practic: alegeți un covor cu dungi dacă vreți ca holul dumneavoastră îngust să arate mai larg. O alegere bună pentru realizarea dinamicii este un covor lung care se întinde dintr-un capăt în altul pe hol.

    Alegeți un covor cu dungi dacă doriți ca holul îngust să arate mai larg.
    Alegeți un covor cu dungi dacă doriți ca holul îngust să arate mai larg.
    Dacă holul tău are nevoie de puțină luptă, adaugă un covor cu o culoare puternică.

    Apropo de acoperiri textile, nu ar strica să puneți un covor antiderapant sub covor. Pe lângă fixarea covorului, covorașul antiderapant protejează pardoseala de zgârieturi.

    4. Banca pentru ședere în hol

    Când vine vorba de amenajarea unui hol, este important să vă gândiți la atingerea atât a funcționalității, cât și a esteticii în același timp. Deoarece fiecare centimetru de spațiu disponibil este important, cel mai bine este să optați pentru mobilier multifuncțional. Un bun exemplu în acest sens este o bancă care este o piesă de mobilier „2 în 1” - oferă spațiu valoros pentru depozitarea pantofilor și ne putem așeza pe ea în timp ce ne încălțăm.

    Banca de pe hol oferă un spațiu prețios pentru depozitarea pantofilor și ne putem așeza pe ea în timp ce ne încălțăm.
    Banca de pe hol oferă un spațiu prețios pentru depozitarea pantofilor și ne putem așeza pe ea în timp ce ne încălțăm.

    Când vine vorba despre mobilierul multifuncțional, dulapurile înalte cu o bancă integrată cu șezuturi pot fi și ele o soluție bună. Folosiți însă această idee pentru amenajarea holului doar dacă are dimensiuni mai mari.

    5. Mobilier la comandă pe hol

    Mobilierul la comandă este cea mai bună soluție pentru spațiile înghesuite. De ce? Puteți folosi spațiul vertical cel mai mult nefolosit, adică tâmplarul vă poate face rafturi de la podea până la tavan. Dacă vi se pare că un astfel de mobilier este prea robust, puteți opta pentru rafturi deschise și corpuri de iluminat spot încorporate.

    Puteți folosi spațiul vertical în mare parte nefolosit solicitând unui tâmplar să vă facă rafturi de la podea până la tavan.
    Puteți folosi spațiul vertical în mare parte nefolosit solicitând unui tâmplar să vă facă rafturi de la podea până la tavan.

    Mobilierul la comandă este o alegere bună și din alt motiv - veți putea folosi colțurile, care sunt și ele, în cele mai multe cazuri, spații nefolosite.

    Mobilierul la comandă este o alegere bună și din alt motiv - veți putea folosi colțurile.
    Mobilierul la comandă este o alegere bună și din alt motiv - veți putea folosi colțurile.
    Dacă dimensiunea holului vă permite să faceți acest lucru, introduceți un dulap în acesta pentru depozitarea hainelor.

    Pur și simplu, mobilierul la comandă este adaptat dimensiunilor holului și nevoilor dumneavoastră. Acesta va asigura utilizarea maximă a spațiului, fiind în același timp proiectat pentru a se potrivi perfect în stilul interior existent.

    Cât costă mobila la comandă? Mobilierul la comandă este cu aproximativ 30% mai scump, dar chiar și semnificativ mai bun decât mobila industrială. Prețul mobilierului la comandă depinde de mărime, complexitate, material (lemn masiv, PAL, MDF, HPL, furnir, plăci MDF sau OSB) și, bineînțeles, de meșter.

    Căutați un meșter căruia să-i încredințați fabricarea mobilierului la comandă? Trimiteți o cerere către tâmplarii potriviți și evaluați din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    6. Alegeți culoarea potrivită pentru pereții din hol

    Desigur vă întrebați cum să aranjați holul astfel încât să pară mai mare decât este de fapt? Este bine cunoscut faptul că culorile deschise de pe pereți fac încăperea mai mare. Poate fi mereu albul elegant, gri deschis, bej...

    Este bine cunoscut faptul că culorile izbitoare de pe pereți fac încăperea mai mare.
    Este bine cunoscut faptul că culorile izbitoare de pe pereți fac încăperea mai mare.

    Totuși, există un alt „truc” care va face încăperea, în acest caz holul, mai spațios: vopsiți peretele opus ușii într-o culoare cu o nuanță mai închisă decât ceilalți pereți. Acest lucru va da profunzime holului.

    Dacă nu puteți fără o culoare puternică, limitați-vă la un singur perete pe care îl veți vopsi într-o culoare strigătoare. În acest fel, veți aduce prospețimea dorită.

    Tapetul poate fi la fel o alegere bună pentru hol. De ce nu? Atunci când alegeți tapetul, asigurați-vă că acesta se potrivește cu mobilierul.

    7. Accentul în hol să fie pe cuier

    Cuierele pentru haine sunt un element necesar pe holuri deoarece sunt folosite pentru depozitarea paltoanelor, jachetelor, genților, pălăriilor... Dumneavoastră și invitații veți atârna straturile exterioare de haine pe cuierul pentru haine înainte de a intra în camera principală. Un detaliu interesant pot fi și cuierele mici care vor ține toate cheile într-un singur loc.

    Cuierele pentru haine sunt un element necesar pe holuri deoarece sunt folosite pentru depozitarea paltoanelor, jachetelor, genților, pălăriilor...
    Cuierele pentru haine sunt un element necesar pe holuri deoarece sunt folosite pentru depozitarea paltoanelor, jachetelor, genților, pălăriilor...

    Dar cum pot cuierele să devină elemente de accent pe hol? Vopsind peretele în două culori la locul montării lor sau punând tapet într-o singură parte. În acest fel, cuierul va separa vizual cele două părți ale peretelui. În partea superioară, puteți agăța poze, dar în partea inferioară, de exemplu, puteți plasa o bancă pentru ședere cu spațiu pentru depozitarea pantofilor.

    Cuierul poate separa vizual două părți ale peretelui.
    Cuierul poate separa vizual două părți ale peretelui.

    8. Asigurați spațiu suplimentar pe hol

    În saloanele de mobilă puteți găsi rafturi deschise cu mini-sertare din plasă integrate care se deschid. De ce plasă? Pentru că astfel se asigura circulația aerului și vizibilitatea, adică veți știi exact ce pereche de pantofi ați pus într-un anumit sertar.

    Această piesă de mobilier va ajută foarte mult să descărcați holul și este o soluție excelentă pentru depozitarea pantofilor de sezon sau pe care îi purtăm doar ocazional, în situații speciale.

    De asemenea, puteți utiliza spațiul vertical prin agățarea cârligelor și șinelor, rafturi „plutitoare”.

    9. Folosiți peretele din spatele ușii din față

    Folosiți fiecare centimetru de spațiu. În cele mai multe cazuri, peretele din spatele ușii de intrare rămâne nefolosit și puteți monta pe el umerașe pentru jachete și genți. Cârligele pentru agățarea articolelor de îmbrăcăminte mai grele pot fi agățate și de ușa însăși.

    De asemenea, puteți folosi peretele din spatele ușii prin montarea rafturilor „plutitoare”. Pe ele poate fi așezat un coș pentru ținerea cheilor și a altor lucruri necesare.

    Când vine vorba de ușa de intrare, iată un alt sfat: o puteți vopsi pe interior cu o nuanță deschisă. Veți aduce dinamism în cameră și veți ridica starea de spirit atât pentru dumneavoastră, cât și pentru oaspeții dumneavoastră.

    Puteți vopsi ușa de la intrare din interior cu o nuanță deschisă.
    Puteți vopsi ușa de la intrare din interior cu o nuanță deschisă.

    10. Alegeți plante de interior pentru hol

    Unul dintre răspunsurile la întrebarea - cum să amenajați holul - poate fi prin introducerea naturii în el. Dar ce modalitate mai bună de a realiza acest lucru decât plantele de interior? Totuși, fiindcă în cele mai multe cazuri există o lipsă de iluminare naturală pe holuri, este necesar să alegeți plante care vor crește și se vor dezvolta cu succes cu lumina soarelui redusă.

    Pentru hol, alegeți plantele care nu necesită multă lumină.
    Pentru hol, alegeți plantele care nu necesită multă lumină.

    Acesta poate fi Crinul păcii (spathiphyllum) care, pe lângă faptul că crește cu succes în zonele mai întunecate, nu necesită atenție și îngrijire excesivă (crește de la 60 la 90 cm înălțime), Dracena (dracaena) căreia cu siguranță nu îi place lumina directă a soarelui și nu necesită udare frecventă, dieffenbachia care filtrează foarte bine lumina și reprezintă un decor excelent în orice cameră, Zamia care va rezista fără umiditate sau luminozitate excesivă..

    Plantele vor da căldură holului, mai ales dacă sunt combinate cu mobilierul din lemn și detalii în tonuri naturale.

    Dacă sunteți un fan al cuvintelor scrise, iar holul nu este atât de înghesuit, poate deveni și un loc unde să puneți cărțile, de exemplu îl puteți converti într-o bibliotecă. Așadar, puteți crea spațiu suplimentar pentru a vă afișa operele literare preferate adăugând rafturi la comandă de la podea până la tavan pe hol. Acesta nu este doar un mod funcțional de utilizare a spațiului, ci și un frumos element decorativ pentru holul dumneavoastră.

    Dacă nu aveți timp sau capacitatea să acordați atenție fiecărui detaliu, sau vreți doar să lăsați amenajarea holului în seama unui profesionist, un designer de interior vă poate face un plan de amenajare interioară. Dar cât de mult va costa designul interior depinde de dimensiunea încăperii, de volumul lucrărilor necesare, de numărul de imagini sau de modele tridimensionale, precum și de numărul de soluții posibile.

    Cui ar trebui să încredințați designul interior? Trimiteți o cerere designerilor de interior potriviți și evaluați din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Avem 309 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă la comandă?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 309 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane
    Ajutor

    Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?

    Cereri: +40 31 229 8485
    Firme: +40 31 630 4864