Pentru zona

  Un spațiu minunat pentru rețete de vis : studioul Jamila Cuisine | VIM Studio

  Articolul a fost citit chiar de 534+ utilizatori
  Amenajarea unui spațiu destinat filmării rețetelor video realízate de celebra Jamila a reprezentat o provocare pentru specialiștii în design interior de la VIM Studio. Proiectul care a stat la baza amenajării spațiului a fost conceput pentru a satisface dorința beneficiarilor de a avea un spațiu premium și totodată o bucătărie primitoare, în armonie cu pasionații blogului culinar Jamila Cuisine.

  Interior_Jamila_Cuisine.jpg

  Din punct de vedere stilistic, au fost introduse subtil elemente de influență marocană, precum panourile traforate (utilizate atât pentru acoperirea ferestrelor, cât și în fronturile mobilei), iar paleta cromatică se bazează pe tonuri de albastru, însoțite de placări ceramice.

  Spatii_de_depozitare_Jamila_Cuisine.jpg

  Detalii_spatii_depozitare_Jamila_Cuisine.jpg

  Blaturi_si_sertare_Jamila_Cuisine.jpg

  A fost necesară armonizarea funcționalității unei bucătării normale cu una profesională, respectând rigorile tehnice ale unui studio de filmări. Cadrele au fost gândite în avans și felul în care sunt redate în filmare au generat anumite constrângeri în alegerea finisajelor, texturilor și a culorilor.

  Zona_bucataria_Jamilei.jpg

  Gama extinsă și diversitatea electrocasnicelor, precum și a accesoriilor care au necesitat integrare, au reprezentat o provocare - fiecare zonă a trebuit să fie echipată complet pentru a asigura funcționalitatea stabilită, fără a crea senzația de aglomerare. În această privință, proporțiile generoase ale spațiului destinat amenajării studioului au fost de mare ajutor.

  Decor_Jamila_Cuisine.jpg

  Bucataria_Jamilei.jpg

  Amenajare_albastru_Jamila_Cuisine.jpg

  Spațiul studioului Jamila Cuisine conține trei mari zone:

  1.     Bucătăria principală, locul în care se filmează majoritatea rețetelor și care constituie punctul focal din dreptul intrării, dispune de două zone distincte pentru prepararea termică a mâncărurilor. Una dintre acestea include o plită pe gaz cu o hotă decorativă deasupra, în timp ce cealaltă implică o plită pe inducție cu hotă încorporată. Din perspectiva funcționalității, fiecare centimetru pătrat a fost eficient utilizat, mobilierul personalizat oferind atât spațiu de depozitare, cât și spațiu de lucru necesar beneficiarilor. Sertarele sunt organizate într-un mod practic și ușor de manevrat, astfel încât să ofere atât generozitate în spațiu, cât și simplitate în utilizare.

  Zona_filmari_Jamila_Cuisine.jpg

  2.     Spațiul dedicat evenimentelor culinare și workshop-urilor reprezintă o zonă generoasă, ideală pentru a combina experiența culinară cu interacțiunea socială. Elementul central și dominant al volumului este insula. Pentru a menține continuitatea și fluiditatea vizuală, placarea ceramică de pe pardoseală se extinde și pe mobilierul insulei. Prepararea termică este realizată cu ajutorul a două plite pe inducție, echipate cu hote cu extracție integrate în blat, și o plită pe gaz. Texturile, culorile și materialele utilizate (fronturi din cupru, suprafețe frezate și vopsite, panouri traforate și placări ceramice) se împletesc într-un dialog coerent, conferind amenajării un dinamism stilistic.

  Dulapuri_Jamila_Cuisine.jpg

  3.     Într-o zonă cu o anumită intimitate, accentuată de lipsa de vizibilitate din punctul de intrare în studio, se găsește spațiul dedicat socializării, degustării preparatelor și conversațiilor relaxate la cafea. Prin combinarea materialelor textile catifelate și vaporoase, designerii au reușit să confere un aer sofisticat și, în același timp, primitor. Această zonă destinată socializării este extrem de confortabilă, oferind posibilitatea savurării unei cafele și degustării preparatelor delicioase create în cadrul filmărilor sub marca Jamila Cuisine.

  Zona_relaxare_Jamila_Cuisine.jpg

   

  Spatiu_relaxare.jpg

  Jamila_cuisine.jpg

  Proiectul a reușit să își atingă scopul, transformând un spațiu amplu într-un loc magic, destinat filmărilor video specializate, dar care păstrează atmosfera dulce a unei bucătării tradiționale, unde parfumul mâncărurilor delicioase este sugerat de un decor pe măsura talentului Jamilei. 

  Despre VIM STUDIO

  Specialiștii VIM Studio știu că arhitectura de interior poate schimba calitatea vieții, fiind un agent activ în construirea de noi realități. Designerii VIM Studio concep și proiectează amenajări armonioase și funcționale la cele mai ridicate standarde estetice, găsind echilibrul perfect între creativitate și expertiza tehnică, fiind implicați  cu pasiune în toate etapele proiectului (de la concept la implementare).

  Mulțumim arh. int. Ștefania Bobaru pentru amabilitatea cu care ne-a oferit informații și fotografii ce au stat la baza realizării acestui articol.

  Informații despre proiect:   

  Beneficiar:

  Jamila Cuisine 

  Autori proiect:

  arh.int. Stefania Bobaru - coordonator

  arh.int. Diana Alexandra Onel

  arh.int. Andrei-George Dobrea

  Fotografii proiect:  arh.int. Alexandru Prodan

  Mobilier custom:

  Euphoria Kitchen Studio

  Panouri acustice și iluminat tehnic:

  Pasare Acoustics

  534
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.