Pentru zona

    De ce chiar o ușă de siguranță?

    Sentimentul de siguranță în casă este ceva de neprețuit și valoros pentru toată lumea. Pe măsură ce rata spargerii și furturilor peste tot crește de la an la an, crește și cererea ușilor antiefracție, care, pe lângă o protecție adecvată, asigură o izolare termică și fonică extrem de bună. Ușile antiefracție sunt deosebit de importante pentru proprietarii clădirilor rezidențiale, care sunt cu cel mai mare număr de spargeri, întrucât ușa de la intrare este de obicei singurul obstacol pentru hoți. De aceea este cu atât mai important să vă decideți pentru o ușă de siguranță calitativă, care să vă ofere protecție și să vă scutească de griji.
    Articol de specialitate 211
    usa de siguranta
    Avem 109 executanți pentru domeniul Uși antiefracție:

    1. La ce ar trebui să fiți atenți când cumpărați o ușă de siguranță?

    Înainte de a cumpăra o ușă de intrare de siguranță de la orice producător, ar trebui să verificați dacă acestea au certificatele despre calitate și protecție adecvate conform reglementărilor și standardelor noastre și celor europene. Și anume, nu toate ușile de intrare sunt uși de siguranță. Denumirea antiefracție corespunde doar acelor uși de intrare care, în conformitate cu certificatele corespunzătoare, îndeplinesc toate standardele definite. Prin urmare, înainte de a cumpăra, verificați cu atenție ce luați și nu vă lăsați înșelați niciodată de ofertele foarte ieftine și „la reducere” fără documentație. O protecție adecvată este oferită doar de ușile antiefracție de înaltă calitate, care au toate certificatele prescrise și aparțin cel puțin clasei a 3-a de siguranță.

    1.1. Există o diferență între ușile de siguranță pentru un apartament și o casă?

    Pe piață există diferite uși de siguranță, în special pentru case și mai ales pentru apartamente. Diferența dintre ușile de intrare antiefracție pentru case și cele pentru apartamente este că toate părțile metalice ale ușilor de intrare în case trebuie protejate cu mijloace anticorozive și alte mijloace, adică acoperiri, deoarece sunt direct expuse la toate influențele mediului exterior, în timp ce o astfel de protecție nu este necesară pentru ușile de intrare în apartament. Ambele tipuri de uși de siguranță au însă aceeași bază constructivă.

    Ușile de siguranță sunt produse folosind proceduri tehnologice speciale, care includ sudarea robotizată și măsurarea deviației cu laser
    Ușile de siguranță sunt produse folosind proceduri tehnologice speciale, care includ sudarea robotizată și măsurarea deviației cu laser

    2. Construcția ușii de intrare, echipamente și închidere în mai multe puncte

    Structura de bază a canatului ușii și al tocului ușii antiefracție este din oțel, un material rezistent și durabil pe care spărgătorii cu greu îl pot cuceri într-o perioadă scurtă de timp. Structura de oțel este de obicei acoperită cu plăcile din lemn, iar în structură sunt montate izolarea termică și fonică. Ușile de siguranță sunt realizate folosind proceduri tehnologice speciale, care includ sudarea robotizată și măsurarea deviației cu un laser. Pentru acest tip de ușă de siguranță, pe lângă structura și panourile de bază, echipamentele și armăturile de protecție sunt foarte importante. Aceasta includ o încuietoare în mai multe puncte cu știfturi fixe suplimentare care se blochează automat în cazul unei încercări de deschidere forțată, o inserție cilindrică cu profil protejat care previne falsificarea cheilor, un vizor cu unghi larg, balamale din oțel pe rulmenți, o inserție suplimentară, încuietoare interioară și alte elemente de siguranță. În ultimii ani, nu au existat modificări majore în structura ușii antiefracție în sine, deși cea mai mare inovație are loc odată cu dezvoltarea tehnologiei în sistemele de închidere. Pe piață au apărut încuietori cu amprentă sau deblocare fără contact.

    3. Izolarea termică și fonică a ușilor de siguranță 

    Izolarea termică și fonică multistrat a fost construită în ușile de acest tip încă de la începuturi, chiar în structura de oțel. Pentru a oferi o bună protecție împotriva influențelor externe pe lângă protecția împotriva efracției, ușa de la intrare a trebuit să fie construită în așa fel încât să nu permită trecerea căldurii sau umezelii și cu siguranță nu a zgomotului venit din exterior. De aceea ușile de siguranță din ziua de azi sunt o combinație excelentă a tuturor acestor caracteristici și îndeplinesc toate cerințele legate de izolarea termică, izolarea fonică, siguranță și protecție.

    4. Din ce materiale sunt fabricate ușile de siguranță?

    Pentru realizarea ușilor de intrare despre care vorbim se pot folosi diverse materiale, deși metalul (oțelul) și lemnul masiv sunt cel mai des folosite pentru construcția de bază. Astfel de materiale puternice și durabile fac ușa de intrare sigură deși, bineînțeles, alegerea este întotdeauna a dumneavoastră. Aspectul ușii de siguranță poate fi adaptat cu ușurință oricărui apartament sau casă, adică stilului interior sau exterior, deoarece există numeroase culori și nuanțe, texturi originale sau imitații ale acestora. Astfel, ușa în sine poate sau nu să fie diferită de unele uși obișnuite. Diferența, însă, se va simți doar atunci când se deschid, deoarece astfel de uși sunt mai grele datorită cantității și calității materialului, precum și datorită acoperirilor suplimentare care servesc canatului să fie mai masiv, mai puternic și mai stabil, deci toată ușa.

    Ușile de siguranță au, pe lângă structura de bază și panouri, elemente speciale de protecție precum înmuietoare cu amprentă
    Ușile de siguranță au, pe lângă structura de bază și panouri, elemente speciale de protecție precum înmuietoare cu amprentă

    5. Instalare profesională a ușilor de siguranță

    Este întotdeauna recomandabil să încredințați montarea ușilor de siguranță unor montatori profesioniști cu înaltă calificare a căror muncă vă oferă și o garanție suplimentară. De regulă, toate lucrările sunt finalizate în maximum 6 ore. Dacă este nevoie de vreo lucrare suplimentară sau ulterioară legată de montarea ușii, acești meșteri se vor ocupa și de asta.

    Când vine vorba de construcții noi, este posibilă procedura obișnuită de asamblare uscată ulterioară a ușii; în etapele anterioare, în timp ce construcția este încă în curs de desfășurare, se instalează un cadru în deschiderea peretelui, iar când lucrările de zidărie și vopsire sunt terminate, se instalează un toc, dacă modelul respectiv are unul sau este instalat doar canatul de ușă, iar încuietoarea este echipată.

    Atunci când înlocuiți o ușă de siguranță obișnuită sau veche cu una nouă, nu este nevoie să rupeți cadrul metalic, dacă acesta există deja, din perete și să o înlocuiți cu una nouă. Dacă este necesar, se modifică și se montează o nouă aripă pe ea. De asemenea, ușa de la intrare se va putea închide și încuia bine în acest caz, oferindu-vă o siguranță egală.

    6. Cât costă ușile antiefracție?

    Prețul ușilor de siguranță de intrare depinde de material, accesorii și echipamente de protecție. Astfel, pot costa între 1.100 și 2.200 RON, iar cu diverse accesorii chiar și 34.500 RON. Prețurile ușilor de intrare de siguranță sunt la același nivel cu cele pentru lemn (care sunt în jur de 2.000 RON) sau metal (care sunt în jur de 3.000 RON) și se pare că într-o astfel de relație se merită să le aveți. În plus, ele par și mai rentabile în comparație cu faptul că sunt prima linie de apărare a casei dumneavoastră.

     

    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Uși antiefracție?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 109 executanți pentru domeniul Uși antiefracție:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane