În continuare:
1. Bar pentru bucătărie - dimensiune și materiale
1.1. Bar și numărul de oaspeți
Mărimea barului, în primul rând, ar trebui să fie influențată de numărul de oaspeți așteptați. Acuratețea acestei evaluări este foarte importantă. Dacă comandați un bar care este prea mare pentru localul dumneavoastră, o astfel de investiție financiară nu va fi rentabilă din cauza vizitelor puține - și invers - vor fi întotdeauna prea mulți oameni în jurul unui bar care este prea mic și atunci serviciul va părea discutabil.
1.2. Prețul barului de bucătărie depinde de material
Un alt factor care influențează foarte mult funcționalitatea și prețul barului este materialul. Alegerea ar trebui să fie adaptată altor elemente din interior. Cel mai adesea, barul este din lemn sau din imitații ale acestuia, de exemplu PAL, deși modelele din metal (oțel inoxidabil sau crom) sau piatră sunt destul de populare. Prețul unui bar din oțel inoxidabil poate fi de trei ori mai mare decât cel al unei versiuni din PAL, așa că ar trebui să vă familiarizați cu diferitele materiale și cu prețurile acestora înainte de cumpărare.
1.3. Bar pentru uz casnic
În interioarele moderne, barul s-a transformat în majoritatea cazurilor într-o parte integrantă a insulei de bucătărie. Astăzi, este adesea numit un loc pentru micul dejun, mai exact, un centru important de adunare a familiei sau a oaspeților în timpul pregătirii mâncării. În principiu, barul din casă ar trebui să fie suficient de confortabil pentru 2-3 persoane. Rareori vor fi necesare mai multe locuri.
2. Bar pentru bucătărie - dimensiuni
Barul pentru bucătărie este proiectat în general astfel încât să aibă 30-60 cm lățime pe o persoană (în funcție de numărul de invitați), iar adâncimea sa să fie de 80-100 cm, în timp ce blatul, dacă face parte din bar, trebuie să fie la cel puțin 60 cm adâncime. Barul pentru bucătărie ar trebui să aibă o înălțime între 89 și 119 cm, în funcție de înălțimea scaunelor și de preferințele personale. Un bar prea înalt va bloca privirea spre sufragerie, așa că ar trebui evitat în spațiile mai mici.
2.1. Bar pentru bucătărie gata făcut sau la comandă
Este clar că acum există mulți producători și furnizori de diverse modele și tipuri de baruri de bucătărie pe care le puteți cumpăra imediat. Totuși, dacă nu-l găsiți pe cel pe care îl doriți, îl puteți comanda oricând, iar acesta va fi cu siguranță mai bun, deoarece tâmplarul îl va face exact așa cum l-ați imaginat în toate privințele. Ne puteți trimite o cerere, iar firmele și meșterii cu care cooperăm vă vor trimite oferte.
3. Bar din lemn pentru bucătărie
Barurile pentru localuri și bucătării sunt adesea făcute din lemn. Acest design este extrem de popular, deoarece lemnul este un material natural care creează o senzație de căldură și ospitalitate. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că barul din lemn trebuie finisat înainte de utilizare, adică trebuie protejat cu un strat special. Atunci când utilizați acest tip de bar, trebuie să fiți deosebit de atenți, deoarece lemnul nu este atât de rezistent la deteriorări mecanice, urme de lichid sau temperaturi ridicate.
4. Bar pentru bucătărie din PAL
Un material ceva mai ieftin care imită lemnul este PAL cu așa-numitul decor din lemn. Practic acest lucru înseamnă că baza este din PAL, lipită cu folie de plastic din melamină în diferite decoruri, adică imitații de lemn, piatră, metal sau în culoarea aleasă. Materialul este de înaltă calitate, dar mai puțin durabil decât lemnul natural. De asemenea, nu este rezistent la deteriorări mecanice sau la temperaturi ridicate. În general, este ușor de curățat și întreținut. Plăcile din PAL sunt prelucrate și în alte moduri - astfel încât suprafețele sale exterioare să aibă un finisaj sau o culoare diferită.
5. Bar pentru bucătărie din oțel inoxidabil
Barul poate fi și din oțel inoxidabil, adică inox. Acest material este cel mai rezistent și durabil dintre toate materiile prime pentru elementele de bucătărie, dar, pe de altă parte, creează un aspect oarecum rece, industrial. Materialul este rezistent la deteriorări mecanice și rugină, precum și la schimbările de temperatură - o cratiță cu alimente fierbinți poate fi așezată pe el fără a-l deteriora deloc. În plus, de aceea bucătăriile profesionale sunt realizate din inox. Pe lângă toate acestea, în ceea ce privește igiena, este cel mai bun pentru că este ușor de întreținut.
De-a lungul anilor, un bar din oțel inoxidabil va dobândi zgârieturi la suprafață datorită utilizării care îi conferă o patina deosebită, care sunt complet normale și inofensive. Cele mai puțin adânci pot fi îndepărtate prin lustruire.
6. Bar pentru bucătărie din piatră
Un bar din piatră naturală, de obicei granit, este, de asemenea, de foarte bună calitate și durabil. Piatra este extrem de rezistentă la deteriorări mecanice și la temperaturi ridicate, astfel încât chiar și murdăria și lichidele vărsate nu pot provoca nicio deteriorare. Este considerat extrem de bun și de aceea poate îmbunătăți orice spațiu din punct de vedere estetic și ambiental.