Pentru zona
  Sarcina principală a parazăpezii este, după cum sugerează și numele, să împiedice alunecarea zăpezii și a gheții de pe acoperiș, precum și să protejeze acoperișul - în special marginile, adică streașina de presiunea excesivă a depozitelor depuse. Pe de altă parte, parazăpada joacă, de asemenea, un rol privind întreținerea mai ușoară a acoperișului.
  Articol de specialitate 285
  taietori zapada
  Avem 651 executanți pentru domeniul Jgheaburi si burlane:

  1. Instalarea parazăpezilor

  Încărcarea pe care o suferă streașina în urma zăpezi căzute depinde în mare măsură de poziția geografică și de orientarea clădirii, de panta acoperișului și de cota la care se află clădirea.

  2. Precipitații medii pe zone

  Dacă sunteți interesați în ce zonă, uitându-vă la cantitatea de precipitații, este localizată clădirea dumneavoastră, informația o veți găsi pe site-ul serviciului meteorologic. Există un tabel în care căutați mai întâi regiunea, adică zona în care vă aflați, apoi cota, iar după aceea cantitatea medie de zăpadă, mai exact, încărcarea pe metru pătrat.

  Parazăpezile țin zăpada astfel încât să nu alunece de pe streașină și să nu rănească pe cineva
  Parazăpezile țin zăpada astfel încât să nu alunece de pe streașină și să nu rănească pe cineva

  3. Cum se instalează parazăpezile?

  3.1. Când se montează parazăpezile?

  Este foarte important ca parazăpezile să fie amplasate la momentul potrivit, în timpul lucrărilor la acoperiș. Dacă sunt instalate prea devreme, va trebui să fie demontate ulterior. De aceea, parazăpezile sunt instalate ultimele, când acoperișul este complet finisat. Acestea pot fi dispuse în diferite moduri în funcție de panta acoperișului, metoda de atașare, tipul parazăpezilor, precum și tipul de acoperire și cantitatea de zăpadă așteptată.

  3.2. Cât de dese sunt montate parazăpezile?

  Când instalați parazăpezile, este deosebit de important să cunoașteți cantitatea medie de precipitații într-un anumit loc, adică cât de densă este zăpada. Densitatea zăpezii acumulate variază de la o zonă la alta și, desigur, depinde de locația geografică. Densitatea zăpezii în regiunea noastră variază de obicei între 10 și 60 kg/m3, dar crește dacă zăpada este mai umedă sau dacă îngheață. Partea de nord a acoperișului este întotdeauna mai problematică, deoarece zăpada rămâne acolo mai mult timp, precum și partea cu vânt unde vântul bate mai multă zăpadă.

  Atât partea de nord, cât și cea de către vânt sunt de obicei mai grele și nu sunt încărcate egal.

  4. Parazăpezi: ce tipuri există?

  4.1. Parazăpezi de tip bară

  Acest tip de protecție împotriva zăpezii este de obicei luat pentru acoperișurile mai puțin abrupte, unde precipitațiile rămân mai mult timp. Se folosește și acolo unde greutatea zăpezii de pe acoperiș este mai mică în medie și, prin urmare, mai puțin problematică.

  4.2. Parazăpezi de tip grilaj

  Pentru acoperișuri cu o pantă mai mare, se recomandă utilizarea parazăpezilor de tip grilaj sau, și mai bine, a unei combinații de parazăpezi tip linie și grilaj. La astfel de acoperișuri, riscul căderii zăpezii este mai mare și, prin urmare, reprezintă un pericol mai mare.

  4.3. Parazăpezi încorporate

  Ultima, dar nicidecum mai rea, este varianta de a cumpăra parazăpezi deja instalate pe țiglele de acoperiș. De fapt, o astfel de țiglă are o formă specifică, facilitează și grăbește montarea acoperișului, iar utilizarea ei este recomandată în special pentru acoperișurile cu pante mai mici, de pe care zăpada și gheața tind să alunece.

  Parazăpezile de tip grilaj, sunt dispuse mai dens mai aproape de marginea streșinii
  Parazăpezile de tip grilaj, sunt dispuse mai dens mai aproape de marginea streșinii

  5. Materiale ideale pentru parazăpezi

  Când cumpărați parazăpezi, puteți alege printre cele din diferite materiale, diferite forme și chiar dimensiuni. Parazăpezile sunt acum realizate în mare parte din metal, oțel inoxidabil, deși există și variante din plastic. Se recomandă utilizarea celor din metal, deoarece sunt cu siguranță mai durabile decât cele din plastic. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că streșinile sunt partea cea mai expusă a casei și că parazăpezile sunt expuse în mod egal la zăpadă, ploaie și soare arzător. Dacă doriți ca acestea să vă servească zeci de ani fără a fi nevoie de înlocuiri frecvente, de fapt doar atunci când se schimbă învelișul acoperișului, vă recomandăm să optați pentru cele metalice.

  6. Parazăpezi - preț

  Parazăpezile sunt montate de tinichigii care montează jgheaburi și burlane, iar prețurile acestora diferă în funcție de tipul și materialul pe care îl alegeți. Parazăpezile sunt disponibile și în magazinele specializate, dar alegerea este de obicei limitată.

  Parazăpadă liniară sub formă de grilă
  Parazăpezile liniare în formă de grilă pentru zonele cu multă zăpadă

   

  Articol de specialitate 285
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Jgheaburi si burlane?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 651 executanți pentru domeniul Jgheaburi si burlane:

  Serviciu gratuit
  Căutăm local
  Fără comisioane